group mail play plus user camera comment close arrow-down

Antarctica Expeditie

Lees de onderstaande informatie goed door! Het helpt bij de voorbereidingen voor de reis aan boord van de Bark EUROPA en de expeditie naar Antarctica.

Weer - Het is zomer in antarctica wanneer u er bent. De dagen zijn lang en de nachten kort. De temperaturen zijn waarschijnlijk niet zo laag als u zult denken, maar het is de wind, sneeuwbuien en hagel waar u rekening mee moet houden. Belangrijk is dan ook om droog en warm te blijven. Op die manier geniet u het meest van deze bijzondere ervaring. Om warm te blijven vormt lang thermisch ondergoed de basis voor onder de (vele) lagen die u draagt. 

Afgelegen gebied – We willen u er graag aan herinneren dat u naar een afgelegen gebied gaat met weinig tot geen mogelijkheid voor hulpdiensten voor een reddingsoperatie in geval van nood. Volg te allen tijde de instructies van op van de vaste bemanning aan boord van de EUROPA. Voor uw eigen veiligheid dient u in goede gezondheid te zijn ten tijde van het het aan boord gaan van het schip. 

Fitness – Landingen: Met behulp van zodiacs (rubberboten) wordt u aan wal gebracht. Om vanaf het schip in de (bewegende) zodiac te koment klimt u een touwladder af langs de scheepsromp. Het is gebruikelijk dat u land op stenen stranden en dat u eerst enkele stappen door het water moet waden voordat u op het droge strand staat.

Wandelingen aan wal kunnen varieren in moeilijkheidsgraad en duur en zullen anders zijn op elke aprarte locatie die u aandoet. Er zijn vlakke wandelingen over zand of stenen stranden, maar er moeten soms ook heuvels en steile stukken bedwongen worden met sneeuw en soms ijs als ondergrond. 

Het is wellicht geen slecht idee om te starten met trainen om zo uw basis conditie op peil te brengen, kracht te verkrijgen en gewicht te verliezen indien nodig. Met een goede conditie kunt u echt alles uit deze reis halen en genieten van deze bijzondere reis. Breng de Rederij Bark EUROPA op de hoogte van eventuele veranderingen in uw gezondheid in de maanden voorafgaand aan de reis. 

Wacht systeem - Tijdens het oversteken van de Drake Passage zeilt de EUROPA 24 uur per dag en een wachtsysteem is aan de gang (4 uur op en 8 uur af). Het wachtsysteem is op iedereen van toepassing en nodig om het schip snel en veilig naar Antarctica te varen. Het meedoen aan dek is echt onderdeel van de ervaring aan boord van de Bark EUROPA. U helpt mee in het zetten en strijken van de zeilen, u staat op de uitkijk en stuurt het schip. U heeft geen zeilervaring nodig. Eenmaal op Antarctica is er een dag-wachtsysteem en worden er vrijwilligers gevraagd voor de ankerwacht 's nachts. 

Gidsen - De Bark EUROPA heeft speciale toestemming nodig om Antarctica te mogen bezoeken. We verzoeken daarom iedereen om te allen tijde de instructies van de gids(en) op te volgen. Dit is voor uw veiligheid en de groep waarmee u reist. Er zijn verschillende regels van toepassing voor het landen op Antarctica (en South Georgia), opgesteld door de International Association Antarctic Tour Operators (IAATO) en door het Internationaal Antarctisch verdrag. Het verdrag dient verschillende doelen: het beschermen van het dierenleven op Antarctica, het respecteren van berschermde gebieden, het respecteren van onderzoek, het schoon, heel en veilig houden van Antarctica en om de ecologische impact van bezoek aan het gebeid zo klein mogelijk te houden. Lees meer: Visitors Guidlines (Engels) en Don't Pack a Pest 

IAATO - Als IAATO-lid moet iedereen aan boord van de EUROPA zich houden aan de regels en afspaken die betrekking hebben op het bezoek aan Antarctica. U wordt uitvoerig geintstueerd over het gewenste gedrag en wat u niet mag doen. Het is bijvoorbeeld niet toegestaand om vrijuit te wandelen als u aan wal bent.

Dierenleven - Het is verboden om dieren te storen zowel aan wal als in het water. De dieren komen soms heel dichtbij, maar u moet ook dan afstand houden en voorrang geven aan alle dieren die langskomen of uw pad kruisen. U wordt gerechtelijk vervolgd indien u bewust het dierenleven verstoord op welke manier dan ook. Lees meer: General Information Wildlife Watching

Foto's en drones - U zult dicht genoeg bij dieren kunnen komen om er mooie foto's van te maken. Om het beste resultaat te verkrijgen raden we u aan om een zoom lens mee te nemen naast de standaard lens. Houd er rekening mee dat drones niet toegestaan zijn.