group mail play plus user camera comment close arrow-down

Schip volgen

Familie en vrienden kunnen de reis volgen via onze website. Onder de knop ‘volg het schip’ krijgt u een kaartje met de positie van de EUROPA van dat moment. In het ‘logboek’ kunnen de thuisblijvers het reilen en zeilen van de EUROPA volgen. Hier wordt regelmatig geschreven over de voortgang van het schip. 

Contact per e-mail

Er is een beperkte mogelijkheid tegen vergoeding e-mails te versturen naar het vaste land. Het thuisfront kan hier ook gebruik van maken om berichten naar het schip te sturen. Belangrijk om te weten is dat er alleen platte tekst verzonden kan worden en berichten zonder bijlage. Aan boord heeft u een eigen digitaal postvak waar u uw ontvange berichten kunt lezen en waarvanuit u berichten kunt opstellen. Het verzenden gaat centraal via de stuurman of kapitein. De kosten voor het versturen en ontvangen van e-mails aan boord zijn ongeveer € 1,- per kb.

Contact per Satelliet telefoon

Er kan in belangrijke gevallen ook met een satelliet telefoon naar de wal gebeld worden en vice versa. Houdt rekening met hoge kosten: de gesprekskosten per minuut zijn € 2,-. Het schip is in noodgevallen altijd te bereiken via de walorganisatie, Rederij Bark Europa. Via de Inmarsat satelliet is er dagelijks contact tussen het kantoor en het schip.

Goed om te weten

Er is geen internetverbinding aan boord. Neem een (geschreven) lijst mee van e-mailadressen van diegene die u een bericht zou willen sturen; vanaf zee kunt u niet bij uw e-mailbox of online adresboek.

Er is geen telefonisch bereik. Houd er rekening mee dat de mobiele telefoon op zee stopt met werken.