group mail play plus user camera comment close arrow-down

Medische voorzieningen

Bij het ondernemen van een lange zeereis waarbij u regelmatig meerdere dagen varen van de bewoonde wereld bent, is het belangrijk te beseffen dat uitgebreide medische zorg niet voor handen is. Transport naar de vaste wal is dikwijls onmogelijk. Aan boord zijn bemanningsleden met een medische training. Op de lange reizen is er vaak een arts mee. Er is een noodhospitaal met een aantal geneesmiddelen en verbandmiddelen voor veel voorkomende gevallen. Als u een aandoening of ziekte heeft waarvoor u medicijnen moet innemen verwachten wij dat u ons van tevoren inlicht en deze medicijnen zelf meeneemt.

Zeeziekte

Door de winddruk in de zeilen ligt een zeilschip veel vaster in het water dan een motorschip. De meeste opvarenden zijn na een paar dagen gewend aan de bewegingen. Voldoende eten en slapen en uitgerust aan de reis beginnen zijn de beste middelen om zeeziekte te voorkomen. Mocht u toch bang zijn last te krijgen, dan kunt u tabletten tegen zeeziekte meenemen. Speciale pleisters voor achter de oren liever niet in verband met een groot risico op bijwerkingen.

Doorgeven

Mocht u bevattelijk zijn voor bepaalde dingen zoals b.v. een koortslip of blaasontsteking, zorg dan ook dat u hier medicijnen voor bij u hebt. Omdat we op het schip dicht op elkaar zitten, kunnen verkoudheden of griep makkelijk doorgegeven worden aan anderen. Wij adviseren om bij de lange oceaanreizen voor vertrek uit Nederland een griepprik te halen bij uw huisarts. Het zou zonde zijn om tijdens zo’n unieke reis enkele dagen in bed te moeten liggen. Indien u ten aanzien van specifieke gezondheidsproblemen vragen heeft over de medische zorg aan boord, dan raden wij u aan om hierover contact op te nemen met het kantoor van de rederij. Deze kan u desgewenst in contact brengen met een van de scheepsartsen.

Boekingsformulier

De Rederij Bark EUROPA draagt zorg voor een optimale veiligheid van alle opvarenden aan boord. Als gast dient u zelf ook verantwoordelijkheid te nemen in verband met de veiligheid van uzelf en de anderen opvarenden. Indien uw lichamelijke of geestelijke gezondheid onvoldoende is, loopt u mogelijk het risico bij deelname aan een vaartocht. Ziekte of ongeval kan het vaarprogramma voor het schip en de overige opvarenden ernstig verstoren. Om misverstanden te voorkomen verzoeken wij u om de gezondheidsverklaring op het boekingsformulier naar waarheid te beantwoorden. Als u aangeeft dat u lichamelijke  of geestelijke klachten heeft, dan betekent  dat niet automatisch een weigering van deelname aan de reis. 

Medische zorg

Bij het ondernemen van een lange zeereis waarbij u regelmatig meerdere dagen varen van de bewoonde wereld bent, is het belangrijk te beseffen dat uitgebreide medische zorg niet voor handen is. Transport naar de vaste wal is dikwijls onmogelijk. Aan boord zijn bemanningsleden met een medische training. Op lange reizen is er echter ook bijna altijd een arts mee. Er is een apotheek met een aantal geneesmiddelen en verbandmiddelen voor voorkomende gevallen. In geval van twijfel over uw gezondheid voor een reis op een zeilend en bewegend schip adviseren wij u eerst advies aan uw huisarts te vragen.

Belangrijk: Als u medicijnen moet innemen, verwachten wij dat u ons van tevoren inlicht en deze medicijnen zelf meeneemt.