group mail play plus user camera comment close arrow-down

Verzekeringen

De EUROPA is adequaat verzekerd voor eventuele wettelijke aansprakelijkheden tijdens uw verblijf aan boord. De EUROPA dekt niet de mogelijke schade die opgelopen kan worden aan de wal. Vanzelfsprekend dient u in eigen land een ziektekosten verzekering te hebben. Daarnaast dient u in ieder geval een reisverzekering af te sluiten en raden wij u aan ook een annuleringsverzekering af te sluiten.

Reis en ziektekostenverzekering

Het kan zijn dat u reeds een reisverzekering heeft lopen. Bekijk voordat u op reis gaat of uw verzekering uw reis met de Bark EUROPA dekt. Denkt u er bijvoorbeeld aan dat de verzekering op 'werelddekking' staat wanneer u bijvoorbeeld naar Ushuaia, Argentinie afreist om een reis naar Antarctica te maken. Let er ook op dat uw ziektekostenverzekering de kosten dekt voor het geval er iets met u gebeurt in het buitenland en medische hulp of repatriatie nodig is. 

Annuleringsverzekering

Het komt vaak voor dat u een reis met de Bark EUROPA lang van te voren boekt. In de tijd tussen boeken en aanmonsteren kan dan nog van alles gebeuren met u of met uw familie. U kunt dan kiezen om de reissom van de reis met de Bark EUROPA en de eventuele kosten voor de vluchten te verzekeringen met een annuleringsverzekering. Indien u al een annuleringsverzekering heeft afgesloten let dan op het verzekerde bedrag dat op de polis staat en pas dat bedrag eventueel aan naar de bedragen die van toepassing zijn om de reis en de vluchten te dekken. Vraag hiervoor meer informatie aan bij uw eigen verzekeringsmaatschappij.