group mail play plus user camera comment close arrow-down

Vluchten

De kans is groot dat u voor uw reis met de Bark EUROPA een vlucht moet boeken vanuit Nederland naar de haven van aanmonsteren. Als u langer dan 8 uur moet reizen naar uw bestemming of er zijn weinig alternatieve vervoersmogelijkheden, dan kan het verstandig zijn al een dag voor aanmonsteren op de bestemming aan te komen. Dit om eventuele vertragingen van uw vlucht of uw bagage op te vangen. Daarnaast is het een goede gelegenheid om uit te rusten voordat u aan boord stapt.

Houdt ook rekening met de terugvlucht, boek deze niet te kort op de tijd van afmonsteren. Het is altijd aan te raden nog 1 of meerdere nachten te verblijven in de plek van afmonsteren, nog even rustig de omgeving te verkennen alvorens u weer terug gaat naar huis. Mocht u al wel op de dag van afmonsteren naar huis vliegen kunt u dit het beste einde van de dag doen.

Visa en reisdocumenten

U bent zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van de benodigde reisdocumenten en eventuele visa. Neem bij twijfel contact op met de ambassade of het consulaat van de landen die u tijdens uw reis met de EUROPA aandoet.