group mail play plus user camera comment close arrow-down facebook twitter instagram

Medische voorzieningen

Rederij bark EUROPA draagt zorg voor een optimale veiligheid van alle opvarenden ana boord. Als gast dient u zelf ook verantwoordelijkheid te nemen in verband met de veiligheid van uzelf en de andere opvarenden. Bij het ondernemen van een lange zeereis waarbij u regelmatig meerdere dagen varen van de bewoonde wereld bent, is het belangrijk te beseffen dat uitgebreide medische zorg niet voor handen is. Transport naar de vaste wal is dikwijls onmogelijk.

Aan boord zijn bemanningsleden met een medische training. Er is een noodhospitaal met een aantal geneesmiddelen en verbandmiddelen voor veel voorkomende gevallen. Als u een aandoening of ziekte heeft waarvoor u medicijnen moet innemen bent u verplicht ons van te voren in te lichten en verwachten we dat u zelf deze medicijnen meeneemt.

In geval van twijfel over uw gezondheid voor een reis op een zeilend en bewegend schip adviseren wij u eerst advies aan uw huisarts te vragen. Het kan ook zijn dat na het ontvangen van uw boekingsformulier één van onze scheepsartsen contact met u opneemt of zelfs met uw arts mocht dit nodig zijn. Samen zal er dan worden gekeken naar mogelijkheid voor deelname en eventueel tijdelijk aanpassen van medicatie.

Indien uw lichamelijke of geestelijke gezondheid onvoldoende is, loopt u mogelijk een risico bij deelname aan een vaartocht. Ziekte of ongeval kan het vaarprogramma van het schip en daarmee de vakantie voor alle opvarenden ernstig verstoren. 

Helaas is het als diabeticus niet mogelijk een oceaanreis of een zeilreis in afgelegen gebied zoals Antarctica mee te varen. Deelname aan een kortere reis is afhankelijk van het type diabetes en de medicatie en altijd na overleg met ons artsenteam.

Zeeziekte

Door de winddruk in de zeilen ligt een zeilschip veel vaster in het water dan een motorschip. De meeste opvarenden zijn na een paar dagen gewend aan de bewegingen. Voldoende eten en slapen en uitgerust aan de reis beginnen zijn de beste middelen om zeeziekte te voorkomen. Mocht u toch bang zijn last te krijgen, dan kunt u tabletten tegen zeeziekte meenemen. Speciale pleisters voor achter de oren liever niet in verband met een groot risico op bijwerkingen.

Medicatie

Heeft u een aandoening of een ziekte waarvoor u medicijnen gebruikt dan moet u dit doorgeven bij de boeking van de reis. Wij verwachten dan dat u deze medicijnen zelf meeneemt aan boord. Mocht u bevattelijk zijn voor bepaalde dingen zoals b.v. een koortslip of blaasontsteking, zorg dan ook dat u hier medicijnen voor bij u hebt.

Omdat we op het schip dicht op elkaar zitten, kunnen verkoudheden of griep makkelijk doorgegeven worden aan anderen. Wij adviseren om bij de lange oceaanreizen voor vertrek uit Nederland een griepprik te halen bij uw huisarts. Het zou zonde zijn om tijdens zo’n unieke reis enkele dagen in bed te moeten liggen. Indien u ten aanzien van specifieke gezondheidsproblemen vragen heeft over de medische zorg aan boord, dan raden wij u aan om hierover contact op te nemen met het kantoor van de rederij. Deze kan u desgewenst in contact brengen met een van de scheepsartsen.

Boekingsformulier

Rederij Bark EUROPA draagt zorg voor een optimale veiligheid van alle opvarenden aan boord. Als gast dient u zelf ook verantwoordelijkheid te nemen in verband met de veiligheid van uzelf en de anderen opvarenden. Indien uw lichamelijke of geestelijke gezondheid onvoldoende is, loopt u mogelijk het risico bij deelname aan een vaartocht. Ziekte of ongeval kan het vaarprogramma voor het schip en de overige opvarenden ernstig verstoren. Om misverstanden te voorkomen verzoeken wij u om de gezondheidsverklaring op het boekingsformulier naar waarheid te beantwoorden. Als u aangeeft dat u lichamelijke  of geestelijke klachten heeft, dan betekent  dat niet automatisch een weigering van deelname aan de reis. Als diabeet kunnen we u helaas niet meenemen op een langere tocht of naar afgelegen gebieden. Echter deelname aan de kortere kustreizen zal in overleg met onze scheepsartsen eventueel wel mogelijk zijn voor diabeten.

Fysieke stabiliteit

Mocht u problemen hebben met uw evenwicht of niet voldoende kracht in beide benen en armen hebben dan raden we u af om deel te nemen aan één van onze langere reizen of reizen naar afgelegen gebieden. Alhoewel de EUROPA zich zeer fijn door de zee en oceaan beweegt is eigen stabiliteit een belangrijk onderdeel. Het schip zal toch continu bewegen, af en toe zelfs meer rollende bewegingen maken en de regel '1 hand voor het schip en 1 hand voor uzelf' is dan ook zeker van toepassing.

Contact met de rederij

Als er een wijziging in uw medische situatie onstaat tussen boeking en daadwerkelijk plaatsvinden van de reis vragen we u ons zo snel mogelijk op de hoogte te stellen.