group mail play plus user camera comment close arrow-down

Ant 1 Montevideo - South Georgia - Ushuaia

 • 39
  dagen
 • 2450
  nautische mijlen
 • reissom €8190,- p.p.
  4 of 6 persoonshut
 • reissom €8950,- p.p.
  2 persoonshut

Ook dit seizoen vaart de EUROPA een aantal reizen naar Antarctica en dit is de eerste reis waarbij we het witte continent zullen bezoeken. Het is een prachtige reis met een aantal unieke stops onderweg. Na vertrek uit Montevideo zullen we na ongeveer 10 prachtige oceaan zeildagen aankomen op South Georgia. Dit afgelegen eiland heeft een uniek ecosysteem met veel vogels en zeedieren, die we dan ook vol op tegen hopen te komen. Na deze bijzondere tussenstop zetten we weer zeil en varen we naar het Antarctisch schiereiland, waar we een aantal landingen zullen maken.

Montevideo, UY

Montevideo is de hoofdstad en de grootste stad van Uruguay. De stad is gesticht door Spaanse soldaten in 1724 met als doel om de maritieme macht van Buenos Aires in de regio over te nemen. Halverwege de 19e eeuw is de stad zes jaar het strijdtoneel geweest tussen verschillende regeringspartijen. Nadat het vechten was gestaakt begon de stad zich te ontwikkelen en groeide stad snel. Allerlei moderne uitvindingen werden toegepast en in 1866 had de stad een onderwater telegraaflijn met Buenos Aires. Daarna kwamen er ook spoorwegen, telefonie en electrisch licht in 1886. 

De stad is te vinden aan de noordoever van het estuarium van de Rio de la Plata, die ter plaatse 200 kilometer breed is. Langs dit estuarium is ook 's werelds langste boulevard te vinden, ruim 13,7 km lang! De stad ligt aan een baai, een natuurlijk gevormde haven en op de hoofdroute van wegtransport van Buenos Aires naar Porto Alegre in Brazilië. Een populaire trekpleister bij toeristen door de vele restaurantjes is de Mercado del Puerto “Havenmarkt” in een voormalige markthal in de haven van de stad (Ciudad Vieja). 

Tegenwoordig beschikt de stad niet meer over trams of treinen, maar gaat het openbare vervoer in de stad met de bus. Montevideo kent een uitgebreid netwerk van buslijnen die door de gehele metropool heen lopen. De bussen geven, samen met de zwart-gele taxi’s, het typische straatbeeld van de stad.

South Georgia

South Georgia is een eiland dat onderdeel is van het overzees gebied dat valt onder het Verenigd Koninkrijk. Het eiland was al bekend, maar in 1775 deed James Cook de eerste circumnavigatie van het eiland en de naam die hij het gaf, South Georgie ter ere van koning George III is de naam die we vandaag de dag nog steeds gebruiken.

De eilanden hebben ook vandaag de dag nog geen permanente bewoners, maar werd in de 19e eeuw als uitvalsbasis voor de wavisvaart gebruikt. In 1904 werd de eerste semi-permanente nederzetting opgericht in Grytviken, als landings basis voor walvisvaarders. Sinds 2001 is er een kleine wetenschappelijke post opgezet, vanwaar uit onderzoek wordt gedaan. 

Tegenwoordig staat het eiland vooral bekend om zijn ruige natuur en bijzondere dieren. Toeristen kunnen het eiland alleen per schip bereiken, aangezien er geen vliegveld is. De zee rondom South Georgia kent een grote biodiversiteit, een van de hoogste van alle ecosystemen ter wereld en is uniek doordat het om een relatief koud ecosysteem gaat. Om dit unieke ecosysteem te bewaren is een groot deel van het gebied sinds 2012 beschermd door The South Georgia and the South Sandwich Islands Marine Protected Area. 

Ushuaia, AR

Ushuaia is de hoofdstad van Tierra del Fuego, Vuurland en is de zuidelijkste stad ter wereld. De stad is gelegen langs het Beagle Channel en wordt omringd door the Martial Gletsjer. 

Al rond 8.000 BC woonden er inheemse groepen in het gebied waar tegenwoordig Ushuaia ligt. De stad zelf werd in de 19e eeuw gesticht door Britse missionarissen, lang voordat overheidsvertegenwoordigers naar het gebied kwamen. 
In 1833 bereikte het Engels schip de HMS Beagle voor het eerst het kanaal dat nu haar naam draagt, terwijl het op verkenning was langs Tierra del Fuego. De groei van de stad ging in de eerste jaren erg langszaam, er woonden vooral missionarissen en lokale bewoners.

Aan het eind van de 19e eeuw werd er een gevangenis opgericht in het onherbergzame gebied buiten de stad, met als achterliggende gedachte dat niemand een ontsnappingspoging in Vuurland zou overleven. Pas in 1947 werd de gevangenis gesloten nadat er veel klachten waren over de gevaarlijke staat waarin de gevangenis verkeerde. Het gebouw bestaat nog steeds en huisvest tegenwoordig het Museo Maritimo de Ushuaia.

Door haar posititie als zuidelijkste stad ter wereld is Ushuaia de ultieme plek om per schip te vertrekken naar de Zuidelijke Oceaan en Antarctica, maar eerst zal wel de beruchte Drake Passage overgestoken moeten worden.

Professionele gidsen aan boord

Tijdens de Antarctica-expedities zijn er professionele arctische gidsen aan boord die tijdens lezingen geven en u voorbereiden op de landingen. Tijdens de landingen begeleiden zij de wandelingen en expedities. Deze gidsen kennen dit gebied goed en kunnen veel vertellen over het planten -en dierenleven dat we tegenkomen onderweg op de Drake Passage en op het Witte Continent.

Foto's en drones - U zult dicht genoeg bij dieren kunnen komen om er mooie foto's van te maken. Om het beste resultaat te verkrijgen raden we u aan om een zoom lens mee te nemen naast de standaard lens. Houd er rekening mee dat drones niet toegestaan zijn op South Georgia en Antarctica. 

Flora en fauna

Van de in totaal 18 soorten pinguïns in de wereld leven er 5 bij Antarctica. Het Antarctisch schiereiland is een relatief warm gedeelte van het continent en hier leven voornamelijk Ezels- en Kinbandpinguïns. In de koudere Weddellzee vinden we de enige twee echt hoog-Antarctische pinguïnsoorten, de Adélie- en de Keizerspinguïn, waarvan de laatste echter minder frequent wordt gezien. Een heel bijzonder diertje dat rijk is vertegenwoordigd in de koude wateren rond Antarctica is het krill. Deze grote garnaalachtige vormt het belangrijkste voedsel voor baleinwalvissen zoals de bultrug, de blauwe vinvis en de gewone- en dwergvinvis. De meeste van deze walvissoorten komen we veelvuldig tegen tijdens de reis. Tandwalvissen zoals de orka en de potvis worden af en toe ook gezien. Vaak zien we tijdens de reis ook een aantal zeehondsoorten. Een leuk feitjes is dat de Weddellzeehond het meest zuidelijk voorkomend zeezoogdier ter wereld is, en die hopen we natuurlijk tegen te komen! In de winter blijven deze zeehonden onder het ijs, waarin ze een opening knagen met hun tanden zodat ze naar boven kunnen komen om te ademen. Verder leven er ook veel zeeluipaarden en zeeoliefanten in dit gebied, die we ook tegen zullen komen.

Antarctisch avontuur

Deze reis is gebaseerd op ervaringen die zijn opgedaan tijdens voorgaande seizoenen in Antarctica. We hebben bij de uitwerking van de te varen route de meest indrukwekkende plekken van toen in het programma opgenomen en we hopen ze opnieuw te mogen ontdekken. Onze dagelijkse bestemming is echter afhankelijk van verschillende omstandigheden. Zo kunnen er wijzigingen zijn in de regels voor een bezoek aan Antarctica, waardoor bijvoorbeeld een landing slechts een beperkte periode van het seizoen kan plaatsvinden. Bark EUROPA is aangesloten bij IAATO (International Association of Antarctice Touroperators), wiens leden zich bezighouden met het verantwoord uitvoeren van expedities naar Antarctica. Het daadwerkelijke verloop van de reis is daarnaast natuurlijk afhankelijk van weer, wind en ijsgang in de Antarctische wildernis. Dat is het Antarctisch avontuur!

Waarom juist met de Bark EUROPA naar Antarctica?

 • ’s Werelds beste bar, je kunt de pinguïns zien langsdrijven terwijl je geniet van een heerlijk drankje!
 • Lange reizen, zodat er alle tijd is om te genieten van al het prachtige dat Antarctica te bieden heeft! Vele andere schepen hebben reizen van max 10 dagen terwijl onze kortste reis 22 dagen duurt.
 • Bark EUROPA is actief lid van de IAATO, International Association of Antarctica Tour Operators.
 • Reizen in een kleine groep, zodat iedereen van de volledige landingstijd gebruik kan maken om op verkenning te gaan! Op vele landingsplekken zijn restricties voor maximaal 100 aantal bezoekers die per keer aan land mogen zijn. Met onze groep zitten we daar ruim onder!
 • Daarnaast staat de Bark EUROPA graag model voor al je vakantiefoto's in Antarctica

 

 

Optie aanvragen Boekingsformulier