group mail play plus user camera comment close arrow-down

Ant 1 Punta Arenas - Ushuaia

Via de prachtige Chileense kanalen naar Antarctica

 • 24
  dagen
 • 1460
  nautische mijlen
 • reissom €8790,- p.p.
  4 of 6 persoonshut
 • reissom €9890,- p.p.
  2 persoonshut

Deze reis is open voor boekingen vanaf maandag 7 januari 2019 12:00 smiddags Nederlandse tijd. 

De eerste reis van het Antarctica seizoen 2019/2020 zal starten in Punta Arenas in Chili. We beginnen onze reis met een zeiltocht door de prachtige kanalen van het Chileense Patagonie, een adembenemend landschap met hoge sneeuwkappen, gletsjers en fjorden. Als we geluk hebben en het weer meezit kunnen we misschien zelfs nog een stop maken op Kaap Hoorn en een bezoek brengen aan de beroemde vuurtoren en het albatros monument voordat we ons klaarmaken voor de reis over de beruchte Drake Passage naar Antarctica, waar we tussen de penguins Kerstmis en Oud en Nieuw zullen vieren.

Expeditie in Antarctisch wateren

Vanaf het meest zuidelijke punt van Argentinië steekt het schip de oceaan over naar het zuiden, over de beruchte Drake Passage. Tijdens deze overtocht zullen dolfijnen, albatrossen, stormvogels, jagers, sterns en meeuwen een stuk met ons meereizen. Na enkele dagen bereiken we de South Shetland eilanden, net ten noorden van het Antarctisch schiereiland. Onze ontdekkingsreis kan beginnen. In de Antarctische wateren ankeren we praktisch dagelijks in beschutte baaien. We gaan daar met kleine boten aan land om de gletsjers, korstmossen, zeehonden en pinguïnkolonies te bekijken. In deze wateren zullen we ook verschillende walvissoorten ontmoeten, de meest trouwe bezoekers van de Zuidelijke Oceaan. Iets verder zuidwaarts zetten we voet aan vaste wal op het Antarctisch schiereiland. Hier zal het niet of nauwelijks meer donker worden.

Professionele gidsen aan boord

Tijdens de Antarctica-expedities zijn er gidsen aan boord die u lezingen geven tijdens de reis, voorbereiden op de landingen en begeleiden tijdens wandelingen. Zij kennen dit gebied goed en vertellen over het planten -en dierenleven dat we tegenkomen onderweg op de Drake Passage en op het Witte Continent.

Foto's en drones - Om de mooiste foto’s van het dierenleven in Antarctica te maken, raden we u aan om naast de standaard lens ook een zoomlens mee te nemen. Houd er rekening mee dat drones niet zijn toegestaan op South Georgia en Antarctica. 

Flora en Fauna

Van de in totaal 18 soorten pinguïns in de wereld leven er 5 bij Antarctica. Het Antarctisch schiereiland is een relatief warm gedeelte van het continent en hier leven voornamelijk ezels- en kinbandpinguïns. In de koudere Weddellzee vinden we de enige twee echt hoog-Antarctische pinguïnsoorten, de adélie- en de keizerspinguïn, waarvan de laatste echter minder frequent wordt gezien. Een heel bijzonder diertje dat rijk vertegenwoordigd is in de koude wateren rond Antarctica is het krill. Deze grote garnaalachtige vormt het belangrijkste voedsel voor baleinwalvissen zoals de bultrug, de blauwe vinvis en de gewone- en dwergvinvis. De meeste van deze walvissoorten komen we veelvuldig tegen tijdens onze reis. Tandwalvissen zoals de orka en de potvis worden af en toe gezien. We komen tijdens de reis ook diverse soorten zeehonden tegen. De weddellzeehond is het meest zuidelijk voorkomend zeezoogdier ter wereld. In de winter blijven ze onder het ijs, waarin ze een opening knagen met hun tanden zodat ze naar boven kunnen komen om te ademen. Krabbeneters komen zelden of nooit aan land; ze leven op het pakijs. Verder zullen we zeeluipaarden en zeeolifanten tegenkomen.

Antarctisch avontuur

Deze reis is gebaseerd op ervaringen die zijn opgedaan tijdens voorgaande seizoenen in Antarctica. We hebben bij de uitwerking van de te varen route de meest indrukwekkende plekken van toen in het programma opgenomen en we hopen ze opnieuw te mogen ontdekken. Onze dagelijkse bestemming is echter afhankelijk van verschillende omstandigheden. Zo kunnen er wijzigingen zijn in de regels voor een bezoek aan Antarctica, waardoor bijvoorbeeld een landing slechts een beperkte periode van het seizoen kan plaatsvinden. Bark EUROPA is aangesloten bij IAATO (International Association of Antarctic Touroperators), wiens leden zich bezighouden met het verantwoord uitvoeren van expedities naar Antarctica. Het daadwerkelijke verloop van de reis is daarnaast natuurlijk afhankelijk van weer, wind en ijsgang in de Antarctische wildernis. Dat is het Antarctisch avontuur!

Waarom juist met de Bark EUROPA naar Antarctica?

 • ’s Werelds beste bar, je kunt pinguïns en walvissen zien zwemmen terwijl je geniet van een heerlijk drankje!
 • Lange reizen, zodat er alle tijd is om te genieten van al het prachtige dat Antarctica te bieden heeft! Vele andere schepen hebben reizen van max 10 dagen terwijl onze kortste reis 22 dagen duurt.
 • Bark EUROPA is actief lid van de IAATO, International Association of Antarctica Tour Operators.
 • Reizen in een kleine groep, zodat iedereen van de volledige landingstijd gebruik kan maken om op verkenning te gaan! Op vele landingsplekken zijn restricties voor maximaal 100 aantal bezoekers die per keer aan land mogen zijn. Met onze groep zitten we daar ruim onder.
 • Daarnaast staat de Bark EUROPA graag model voor al je vakantiefoto's in Antarctica
Optie aanvragen Boekingsformulier