group mail play plus user camera comment close arrow-down

Ant 5 Ushuaia - Ushuaia

Ontdek het bijzondere landschap en dierenleven van Antarctica

 • 22
  dagen
 • 1200
  nautische mijlen
 • reissom € 8900,- p.p.
  4 of 6 persoonshut
 • reissom € 9900,- p.p.
  2 persoonshut

Het Antarctica seizoen 2020/2021 opent op 29 oktober 2019 om 12:00 CET (middag)! Vanaf dat moment zullen de reizen boekbaar zijn op onze website. Reserveringen die voor deze datum en tijd zijn ontvangen, worden niet verwerkt om iedereen een eerlijke kans te geven. 

Na een exotische reis door de Pacific keren we terug naar Antarctica voor een nieuw seizoen vol met bijzondere expedities naar het witte continent.

Antarctica is een grote koude witte vlakte, die tot de verbeelding spreekt van velen. Bij sommige mensen wekken de reisverhalen van Willem Barentz of van Shackleton interesse voor het noordelijke of zuidelijke poolgebied. Anderen zijn weer gefascineerd door het rijke dierenleven of de schoonheid van de ongerepte natuur. Antarctica is één van de oudste continenten van onze planeet. Het is pas enkele eeuwen bekend gebied - het laatste grote niemandsland op aarde. Alleen een handvol wetenschappers kunnen er het hele jaar door verblijven. In de zuidelijke zomer is het gebied toegankelijk voor zeilschepen zoals de Bark EUROPA.

Expeditie in Antarctisch wateren

Vanaf het meest zuidelijke punt van Argentinië steekt het schip de oceaan over naar het zuiden, over de beruchte Drake Passage. Tijdens deze overtocht zullen dolfijnen, albatrossen, stormvogels, jagers, sterns en meeuwen een stuk met ons meereizen. Na enkele dagen bereiken we de South Shetland eilanden, net ten noorden van het Antarctisch schiereiland. Onze ontdekkingsreis kan beginnen. In de Antarctische wateren ankeren we praktisch dagelijks in beschutte baaien. We gaan daar met kleine boten aan land om de gletsjers, korstmossen, zeehonden en pinguïnkolonies te bekijken. In deze wateren zullen we ook verschillende walvissoorten ontmoeten, de meest trouwe bezoekers van de Zuidelijke Oceaan. Iets verder zuidwaarts zetten we voet aan vaste wal op het Antarctisch schiereiland.

Flora en Fauna

Van de in totaal 18 soorten pinguïns in de wereld leven er 5 bij Antarctica. Het Antarctisch schiereiland is een relatief warm gedeelte van het continent en hier leven voornamelijk ezels- en kinbandpinguïns. In de koudere Weddellzee vinden we de enige twee echt hoog-Antarctische pinguïnsoorten, de adélie- en de keizerspinguïn, waarvan de laatste echter minder frequent wordt gezien. Een heel bijzonder diertje dat rijk vertegenwoordigd is in de koude wateren rond Antarctica is het krill. Deze grote garnaalachtige vormt het belangrijkste voedsel voor baleinwalvissen zoals de bultrug, de blauwe vinvis en de gewone- en dwergvinvis. De meeste van deze walvissoorten komen we veelvuldig tegen tijdens onze reis. Tandwalvissen zoals de orka en de potvis worden af en toe gezien. We komen tijdens de reis ook diverse soorten zeehonden tegen. De weddellzeehond is het meest zuidelijk voorkomend zeezoogdier ter wereld. In de winter blijven ze onder het ijs, waarin ze een opening knagen met hun tanden zodat ze naar boven kunnen komen om te ademen. Krabbeneters komen zelden of nooit aan land; ze leven op het pakijs. Verder zullen we zeeluipaarden en zeeolifanten tegenkomen.

Professionele gidsen aan boord

Tijdens de Antarctica-expedities zijn er gidsen aan boord die u lezingen geven tijdens de reis, voorbereiden op de landingen en begeleiden tijdens wandelingen. Zij kennen dit gebied goed en vertellen over het planten -en dierenleven dat we tegenkomen onderweg op de Drake Passage en op het Witte Continent.

Foto's en drones - Om de mooiste foto’s van het dierenleven in Antarctica te maken, raden we u aan om naast de standaard lens ook een zoomlens mee te nemen. Houd er rekening mee dat drones niet zijn toegestaan op South Georgia en Antarctica. 

De unieke ervaring van Antarctica

Op elke reis naar Antarctica krijgen we te maken met diverse weersomstandigheden, verschillende ijscondities en mogelijkheden tot het bestuderen van het dierenleven. Iedere reis is anders en dat maakt de reis uniek.

De reizen die we maken zijn gebaseerd op de ervaringen die zijn opgedaan tijdens de voorgaande seizoenen naar Antarctica. We hebben de meest indrukwekkende plekken van voorgaande jaren opgenomen in het programma en we hopen deze weer opnieuw te bezoeken. Elke activiteit die we ondernemen is echter afhankelijk van meerdere factoren, waar we niet altijd invloed op hebben. Het kan voorkomen dat we sommige landingsplekken of onderzoeksstations waar u misschien wel eens van heeft gehoord, niet kunnen bezoeken. 

Het maken van een expeditie in Antarctica draait om spontaniteit, ontdekken en flexibiliteit. Soms kan plan A zomaar plan B of C worden. Maar wat wel zeker is, is dat het team van gidsen en ervaren bemanning altijd probeert om er voor iedereen de meest fantastische ervaring van te maken: een expeditie naar de wildernis van Antarctica om nooit meer te vergeten.

Waarom juist met de Bark EUROPA naar Antarctica?

 • ’s Werelds beste bar, je kunt pinguïns en walvissen zien zwemmen terwijl je geniet van een heerlijk drankje!
 • Lange reizen, zodat er alle tijd is om te genieten van al het prachtige dat Antarctica te bieden heeft! Vele andere schepen hebben reizen van max 10 dagen terwijl onze kortste reis 22 dagen duurt.
 • Bark EUROPA is actief lid van de IAATO, International Association of Antarctica Tour Operators.
 • Reizen in een kleine groep, zodat iedereen van de volledige landingstijd gebruik kan maken om op verkenning te gaan! Op vele landingsplekken zijn restricties voor maximaal 100 aantal bezoekers die per keer aan land mogen zijn. Met onze groep zitten we daar ruim onder.
 • Daarnaast staat de Bark EUROPA graag model voor al je vakantiefoto's in Antarctica
Optie aanvragen Boekingsformulier