group mail play plus user camera comment close arrow-down

Antarctica foto expeditie

met camera in de aanslag op weg naar het witte continent

 • 22
  dagen
 • 1200
  nautische mijlen
 • reissom €8.240 p.p.
  4 of 6 persoonshut
 • reissom - p.p.
  2 persoonshut

Deze specifieke reis naar Antarctica is bedoeld voor mensen die geinteresseerd zijn in (natuur)fotografie. Anders dan op de reguliere antarcticareizen staat tijdens deze reis fotografie echt centraal. Uiteraard hoort het helpen met het reilen en zeilen aan boord er nog steeds bij en wordt u ook ingedeeld in het wachtsysteem, maar daarnaast zijn er ook lezingen over het landschap en dierenleven en uiteraard fotografie. Onder begeleiding van onze natuurgidsen aangevuld met een team van ervaren (natuur)fotografen reist u af naar het prachtige antarctica en maakt u met uw eigen apparatuur de mooiste foto's. Een reis geschikt voor iedereen geinteresseerd in fotografie, expert of gewoon liefhebber. Het is niet een klassieke fotocursus, maar een expeditie waarbij onze professionele fotografen samen met onze natuurgidsen op zoek gaan naar het beste programma geschikt voor fotografen en u hierbij te helpen om de mooiste foto's te maken. 

Zuidelijke zomer

Antarctica is een grote koude witte vlakte, die tot de verbeelding van velen spreekt. Bij sommige mensen wekken de reisverhalen van Willem Barentz of van Shackleton interesse voor het noordelijke of zuidelijke poolgebied. Anderen zijn weer gefascineerd door het rijke dierenleven of de schoonheid van de ongerepte natuur. Antarctica is één van de oudste continenten van onze planeet. Het is pas enkele eeuwen bekend gebied - het laatste grote niemandsland op aarde. Alleen een handjevol wetenschappers kunnen er het jaar door verblijven. In de zuidelijke zomer is het gebied toegankelijk voor zeilschepen als de Bark EUROPA.

Zeiltraining
Ook op deze fotografie-reis speelt zeiltraining een rol. Net als op alle andere reizen met de EUROPA is zeiltraining een onderdeel van de ervaring en van het leven aan boord. Tijdens de oversteek vanuit Ushuaia naar het antarctisch schiereiland en vice versa, de Drake Passage, wordt u ingedeeld in het wachtsysteem en helpt u mee aan dek met het zetten of strijken van de zeilen, aan het roer of op de uitkijk. Uiteraard is er naast het wachtlopen genoeg tijd om van al deze activiteiten foto's te nemen en de activiteiten aan boord vast te leggen. Eenmaal op antarctica vervalt het wachtsysteem, al is een vrijwillige ankerwacht altijd welkom! Zeilervaring is niet nodig. 

Fotografie reis

Voor deze reis is het absoluut niet nodig professioneel fotograaf te zijn of veel ervaring te hebben met fotograferen. Onze ervaren fotografen helpen u met de settings van uw eigen camera, geven diverse tips en tricks voor het nemen van de mooiste foto's en is er aandacht voor de nabewerking van uw foto's. Het is niet een klassieke fotocursus, maar een expeditie waarbij onze professionele fotografen samen met onze natuurgidsen op zoek gaan naar het beste programma geschikt voor fotografen en u te helpen om de mooiste foto's te maken. 

Landingen in Antarctica
Eenmaal in Antarctica maakt u samen met onze natuur- en fotografie gidsen, net als bij onze reguliere Antarctica expedities, landingen en zodiaccruises. Tijdens deze uitstapjes geniet u uiteraard van de prachtige natuur en het dierenleven, maar geven de fotografen u ook elke keer een nieuwe opdracht mee. 

Weer
Een aantal aspecten zullen er zeker zijn tijdens deze reis: het schip, de pinguins en het prachtige ijs. Een vierde aspect is het weer. Het weer op antarctica kenmerkt zich soms door 'vier seizoenen op een dag'. Het is dan ook niet altijd stralend weer met een blauwe hemel. De grijze dagen bieden een mooie uitdaging om, met het licht van de dag, steeds weer de beste foto's te maken!

Bij deelname leren we u graag beter kennen!
Naast uw medische fitheid willen we ook graag weten wat uw ervaring in fotografie is en wat u hoop te leren tijdens deze reis. Dit alvast ter voorbereiding van onze eigen fotografen. Daarnaast zal er voor de reis nog een speciaal gedeelte komen op onze website (met benodigde inlog) waarop u van te voren al kennis kan maken met uw medereizigers en wat een mooi verzamelpunt kan worden van de foto's.

Publicatie van de gemaakte foto's
Bij boeking van deze reis geeft u automatisch toestemming voor gebruik van uw foto's voor de promotie van de reizen van de Bark EUROPA. Uiteraard gaat Rederij Bark EUROPA zorgvuldig om met het materiaal en vermelden we te allen tijde uw naam in de credits. Verder gaan we samen met u en ons fotografenteam op zoek naar mogelijkheden voor publicatie van de mooiste foto's die tijdens deze reis worden gemaakt. 

Foto's en drones - U zult dicht genoeg bij dieren kunnen komen om er mooie foto's van te maken. Om het beste resultaat te verkrijgen raden we u aan om een zoom lens mee te nemen naast de standaard lens. Houd er rekening mee dat drones niet toegestaan zijn op South Georgia en Antarctica. 

Het trotseren van de elementen in combinatie met het ervaren van de desolate natuur maakte dit tot mijn mooiste avontuur ooit!

Frits Meyst

Antarctica gids en fotograaf Jordi Plana Morales

Jordi ken de EUROPA goed en is al sinds 2009 Antarctica gids aan boord. In 2009 begonnen als gids voor EUROPA's tochten door de Chileense kanalen en later dat jaar ook ingezet als gids op Antarctica. Jordi werkt wereldwijd voor verschillende organisaties in natuurreservaten zoals Antarctica, maar ook Spitsbergen, Groenland en Ijsland. Als hij de mogelijkheid heeft onderzoekt hij de biogenetica en verspreiding van kelp (lang zeewier) en de genetica en populaties van walvissen. Daarnaast is Jordi een begenadigd fotograaf. De meeste foto's die u voorbij ziet komen op onze website en in onze brochures zijn door Jordi gemaakt.

Natuur fotograaf Daniel Kordan

'Vanaf kind af aan ben ik zeer gefascineerd over de mogelijkheden van fotografie. Ik ben opgegroeid net onder Moskou in het prachtige merengebied alwaar ik de wilde natuur kunnen ontdekken. Ik heb een opleiding op de kunstacademie. Met een mix van kunst, natuur en buiten activiteiten krijg je de volgende richting: De kunst van landschapsfotografie. Het studentenleven, de universiteit, hard werken en het werk aan mijn eindscriptie, familie en vrienden geven veel drukt in mijn leven. Maar ik beleef nog altijd veel plezier in dichte bossen; plekken waar ik graag kom en bewonder. Natuur is mijn inspiratiebron met al haar schoonheid, variatie in kleuren en composities.' 

Daniel heeft diverse awards gewonnen op het gebied van fotografie, is officieel Nikon ambassadeur en kent op instagram meer dan 500.000 volgers. Het begeleiden van een foto expeditie is voor Daniel zeker geen nieuwe activiteit, hij organiseert zelf regelmatig fotoreizen.

Avontuur fotograaf Frits Meyst

Fotograaf en journalist Frits Meyst deed al veel stoere dingen en zijn reizen brachten hem over de hele wereld, maar Antarctica stond bovenaan zijn bucketlist: ' Al jaren wilde ik erheen,' zegt hij, ' maar hoe? Er vliegen kisten van Punta Arenas naar een basis bij de zuidpool, maar daar zie je niet veel. Er gaan cruissschepen vanuit Ushuaia, maar ik hou niet van die drijvende hotels. En toen kwam ik in contact met de bark EUROPA. Zeilend op een Tall Ship naar Antarctica bleek het ultieme avontuur. Niks zo spectaculair als het fotogaferen vanaf de hoogste ra terwijl er een gletsjer ter groootte van een flatgebouw voor je neus in zee stort. Het was fantastisch deel uit te maken van een groepje mensen die een continent verkennen waar maar weinigen voet aan land zeten. Op onze reis ging de EUROPA zuidelijker dan ooit te voren. Ik voelde me een ware ontdekkingsreiziger.' Frits Meyst ging in Februari 2016 voor het eerst met ons mee en maakte hiervan een mooie publicatie voor de National Geographic

Optie aanvragen Boekingsformulier