group mail play plus user camera comment close arrow-down

Brisbane - Lord Howe eiland - Hobart

Zeil de koraalzee, de Tasman zee naar Lord Howe eiland en Tasmanië

 • 22
  dagen
 • 1650
  nautische mijlen
 • reissom € 3410,- p.p.
  4 of 6 persoonshut
 • reissom € 4070,- p.p.
  2 persoonshut

Zeil met ons mee over de Koraalzee en de Tasmanzee. Ontdek de schoonheid van Lord Howe-eiland en voltooi dit unieke kustzeilavontuur in Hobart. Deze reis in Australische wateren heeft het allemaal! Wanneer je de haven van Brisbane achter je laat en de zeilen hijst, zul je de zeilen nauwlettend in de gaten houden terwijl je een koers over het blauwe water van de Koraalzee stuurt. De Koraalzee dankt haar naam aan de grote koraalriffen onder het oppervlak van deze indrukwekkende strook water. Een van deze riffen is het meest indrukwekkend en wel bekend, de Great Barrier Reef, dat zich ongeveer 2000 km langs de noordoostkust van Australië uitstrekt en ongeveer 2.900 individuele riffen en 1000 eilanden omvat. De zee zelf staat ook bekend om haar warme klimaat en om de Oost-Australische stroming die warm water in de koudere Tasman-zee spoelt. 

Deze reis aan boord Bark EUROPA is een echt zeil avontuur. Sterke stromingen zorgen samen met de zuidoostelijke passaatwinden voor de beste zeil ervaring aan boord van een traditioneel dwarsgetuigd schip. Wanneer je klaar staat bij je lijnen om de zeilen te hijsen zul je de zuidwestelijke winden ervaren die frequent zijn deze tijd van het jaar. Deze wind- en stromingspatronen maken de reis extra interessant, omdat ze geweldige zeilcondities vormen. Je leert alles over zeilen op een schip als EUROPA. Hijs de zeilen of beklim de masten om de zeilen op te bergen met een onovertroffen 360 graden uitzicht op dit geweldige continent en haar indrukwekkende kustlijnen met haar vele inhammen, kleine baaien en havens die leiden naar de vele nationale parken aan deze oostkant van Australië.

Er zijn meer dan 30 soorten walvissen, dolfijnen en bruinvissen die in de Koraalzee leven, waaronder de dwergvinvis, Indo-Pacifische bultrugdolfijn, bultrugwalvis en doejongs. Zes soorten zeeschildpadden broeden op het Great Barrier Reef en zijn te zien op zee. 
Meer dan 200 soorten vogels (waaronder 22 soorten zeevogels en 32 soorten kustvogels) bezoeken, nestelen of rusten op de eilanden en riffen in deze zee, inclusief de witbuikzeearend en de rozemarijnstern. De meeste nestplaatsen bevinden zich op eilanden in de noordelijke en zuidelijke regio's van het Great Barrier Reef, met 1,4 - 1,7 miljoen vogels die de sites gebruiken om te broeden. Hoewel we niet dicht bij de riffen zullen varen, kunnen deze dieren worden gespot langs onze route naar Tasmanië.

Wanneer je de breedtegraad van 30 graden zuidelijk bent overgestoken, vaar je officieel de Tasmanzee in en ben je goed op weg naar het wilde en ongetemde Lord Howe-eiland. De Tasmanzee scheidt Australië en Nieuw-Zeeland en staat bij de lokale bevolking bekend als 'de sloot'. Na het bezoek aan Lord Howe-eiland vertrek je weer verder zuidwaarts naar Tasmanië. Voordat je deze prachtige natuurstaat gaat verkennen, zal al varend op de temperamentvolle Tasmanzee eerst je nieuwe zeilkennis op de proef worden gesteld.

Liggend in de gordel van westenwinden die bekend staan ​​als de 'roaring fourties', staat de zee bekend om zijn stormachtigheid. De verschillende stromingen die van verschillende kanten in dit stuk water stromen, hebben de neiging om de zuidelijke Tasmanzee over het algemeen mild te maken in het klimaat en temperatuur. Deze voorwaarden zijn perfect om je begrip van zeilen op een vierkant getuigd schip te vergroten en je nieuwe vaardigheden te oefenen. Leer hoe je een vaste koers kunt volgen, op de uitkijk kunt staan op de boeg van EUROPA in de zachte zoutspray van haar boeggolf en als eerste het groene bergachtige eiland Tasmanië kunt zien.

Brisbane

Je avontuur aan boord van Bark EUROPA begint in Brisbane, de rivierstad. Deze prachtige, warme en zonnige stad aan de oostkust van Australië ligt precies tussen de 'Goldcoast' en de ' Sunshine coast'. Het klinkt zo goed als het is: zon, zee en een prachtige stad om te verkennen. Brisbane wordt de rivierstad genoemd vanwege haar prachtige Brisbane-rivier die zich door het stadscentrum krult. De stad kan vanaf het water worden verkend in de vele verschillende soorten boten die rond varen, te voet, met de bus of op de fiets.

Neem een ​​kijkje op de South Bank Grand Arbor met haar indrukwekkende 443 krullende stalen zuilen bedekt met bloemen. Wanneer je op de zuidelijke oever bent, is een bezoek aan de Nepal Peace Pagoda zeker de moeite waard, met zijn traditionele architectuur, kunstwerken en meditatiegebied. In het Parklands-gebied zijn veel cafés en restaurants en het is een leuke plek om te zitten en te genieten van het drukke stadsleven voordat je aan je grote zeil avontuur begint.

Maak een wandeling over een van de vele markten in de stad met veel verschillende kraampjes, van fruit en groenten tot kleding en accessoires van enkele van de meest getalenteerde jonge ontwerpers van Brisbane. Een ander geweldig ding om te doen in Brisbane is een bezoek aan de City Botanic Gardens, de meest ontwikkelde tuinen van Brisbane met veel zeldzame en ongewone botanische soorten. In het bijzonder een speciale verzameling cycaden, palmen, vijgen en bamboe. Je vindt er ook het Sir Thomas Brisbane Planetarium en de Japanse tuin "Tsuki-yama-chisen".

Als je meer tijd hebt om Brisbane en haar omgeving te verkennen, is het leuk om naar Brisbane's Forest Park te gaan. Het grote natuurreservaat ligt aan de westelijke kant van de stad in de regio Moreton Bay en ligt tussen Mount Coot-tha Reserve en de hogere pieken in het noorden. Het park ondersteunt veel planten en dieren en het is essentieel voor hun voortbestaan. In 2015 werd Brisbane door een competitie van reisgids Rough Guides verkozen tot een van de tien mooiste steden ter wereld, onder vermelding van redenen als 'de winnende combinatie van moderne hoogbouw, weelderige groene plekken en de enorme Brisbane River die zicht een weg baant midden door de stad voordat ze uitmondt in de azuurblauwe baai van Moreton'.

Lord Howe-eiland

Lord Howe-eiland is een klein eiland in de Tasmanzee, precies waar de Koraalzee overgaat in Tasmanzee. Het eiland wordt gekenmerkt door zandstranden, subtropische bossen en helder water. In het zuiden klimt een wandelpad omhoog naar de berg Gower, met een prachtig uitzicht op dit prachtige eiland. In het noorden vind je Ned's Beach met haar kalme vis- en koraalrijke wateren. Het eiland is de thuisbasis van zeevogelkolonies, waaronder gemaskerde boobies. Het is een prachtig mooie plek. De ongerepte lagune, kleurrijk koraal, hoge bergen, subtropische bossen en ongerepte stranden op dit geïsoleerde eiland zorgen voor een speciale en unieke ervaring.

Geregistreerd als werelderfgoed in 1982 vanwege zijn unieke schoonheid en diversiteit, opmerkelijke geologie en zijn zeldzame verzameling vogels, planten en zeeleven, wordt Lord Howe omringd door het zuidelijkste koraalrif van de wereld. Kristalhelder water vol met zeeleven en zeldzaam koraal, beschermd als onderdeel van het Lord Howe Island Marine Park.

Tot 1972 was de enige manier om Lord Howe te bereiken per schip. In 1972 opende het eiland de kleine luchthaven en sindsdien zijn er meer bezoekers op Lord Howe geweest om van de schoonheid te genieten. Hoewel het eiland nu beter toegankelijk is, is het nog steeds een zeer rustige plek met slechts 400 bezoekers per keer, met een inwonende bevolking van ongeveer 350 mensen.

Het eiland Lord Howe is halve maan vormig, ongeveer 11 km lang en 2 km breed. Het eiland is het resultaat van een zeven miljoen jaar oude schildvulkaan. De vorm van het eiland beschermt een koraalrif en een adembenemende lagune. Mount Lidgbird (777 m) en Mount Gower (875 m) torenen over de zuidkant van het eiland.

Er zijn niet veel auto's op het eiland en er is geen mobiele telefoonontvangst. Dit eiland ligt ver buiten de gebaande paden en je zult merken dat je wordt ondergedompeld in vredige schoonheid. Er zijn genoeg spannende dingen te doen op dit prachtige eiland. Wandelend door inheemse Kentia palm- en Banyan-boombossen of langs een van de elf verlaten gouden zandstranden. Zo kun je snorkelen over ongerepte koraalriffen of wandelen op Mt Gower wat een intensieve wandeling is van acht uur, beschreven als een van de beste eendaagse wandelingen ter wereld. Verken de vele ongerepte riffen, bij eb kun je het rotsplatform uitlopen om het koraal en de vissen te zien in de rotspoelen op Middle beach of vissen te voeren op Neds Beach.

Lord Howe maakte nooit deel uit van een continent en bijna de helft van de inheemse planten van het eiland zijn endemisch. Een van de bekendste is de Kentia Palm. Het eiland is een belangrijke broedplaats voor zee- en landvogels en er zijn meer dan 400 vissoorten en 80 soorten koraal te vinden in de wateren rondom het eiland.

Hobart

Meer dan 70 procent van het land van deze staat is bedekt met bos, meer dan de helft van het land oppervlak is beschermd natuurgebied en meer dan 1/5 van het land is officieel 'Wilderness World heritage' en daardoor beschermd. Tasmanië staat bekend als de natuurstaat van Australië. De uitgestrekte wildernis van deze staat is adembenemend mooi en zal je versteld doen staan. De unieke dieren van Tasmanië laten zich graag bewonderen en de staat heeft de schoonste lucht ter wereld. Deze onvervuilde lucht is een van de vele redenen dat de meest prachtige soorten flora en fauna in veelvoud groeien. De bomen in de regenwouden zijn oeroud, ongelooflijk groot en zijn meestal bedekt met veel verschillende vormen van mos. De bosbodem voelt zacht aan waar bladeren plaatsmaken voor mossen, paddestoelen en bloeiende struiken. Overal zijn enorme varens. Hier, waar de dieren en planten ongestoord leven, merk je hoe mooi de natuur is wanneer ze door mensen onaangetast wordt gelaten.

Hobart is de hoofdstad van Tasmanië, meer dan 40 procent van de Tasmaanse bevolking woont in deze veelzijdige stad. Bij aankomst in Hobart zie je de belofte van deze natuurstaat als de indrukwekkende piek van Mt. Wellington eeuwig aanwezig hoog boven de gebouwen uitrijst. De stad is gevormd rond het water en de jachthaven van de stad is de thuisbasis van enkele prachtige houten schepen. Salamanca is het deel van de stad aan de waterkant en is opmerkelijk vanwege de oude architectuur, gebouwd door de vele gevangenen die naar Tasmanië gestuurd werden in Georgische en Victoriaanse tijden. De stad heeft veel barren, cafés en restaurants. In het winkelcentrum vind je naast winkels met alledaagse benodigdheden veel kunst, ambacht en boekhandels. Er zijn een aantal musea die zeker een bezoek waard zijn. Bezoek zeker 'MONA' het Tasmaanse museum voor oude en nieuwe kunst. Een MONA-veerboot brengt je van de stad naar het museum en deze rit zelf is al een spektakel. De musea in het stadscentrum hebben veelal interessante tentoonstellingen over inheemse flora en fauna, aboriginal kunst en geschiedenis en de maritieme geschiedenis van Tasmanië. Als je in Hobart bent, bezoek dan zeker de Royal Tasmanian Botanical Gardens op slechts een paar minuten lopen van het centrum. Ze zijn prachtig en er zijn veel speciale plantensoorten te vinden. Er zijn enkele tours die je kunt boeken vanuit de stad, je kunt naar Bruny Island gaan of beklim Mt. Wellington. De stad en vooral het land daarachter is het ontdekken waard, dus zorg ervoor dat je je wandelschoenen meeneemt voor dit avontuur!

Als 'Voyage crew' aan boord Bark EUROPA

Aan boord Bark EUROPA noemen we onze gasten 'Voyage crew'. Dit betekent dat EUROPA's vaste bemanning je zal laten ervaren hoe het is om bemanning te zijn op een traditioneel zeilschip. Waar je op een cruise alleen toeschouwer bent, zul je aan boord van EUROPA een actief 'hands-on' zeil avontuur aangaan.

Je zult verdeeld worden in drie wachten; Rode wacht, Witte wacht en de Blauwe wacht, vernoemd naar de kleuren van de Nederlandse vlag. Je zult vier uur 'op wacht' zijn waarna je acht uur vrije tijd zult genieten. Tijdens de vier uur dat je op wacht bent zijn er verschillende taken die verdeeld zullen worden onder de wacht lopers. Zo zullen er altijd twee man aan het roer staan. Samen zorg je voor een constante koers. De vaste bemanning zal je uitleggen hoe je het schip moet sturen en waar je op moet letten.

Tijdens de wacht zullen er te allen tijde twee mensen op uitkijk staan. Op het voordek van het schip zal je de uitkijk houden. Je kijkt uit naar schepen, boeien, debris en ijsbergen in het water en communiceert dit met de officier op wacht. De rest van de wachtlopers zullen aan dek helpen.

De vaste bemanning geeft je zeiltraining en je zult helpen bij het zetten en weghalen van de zeilen. Tijdens je wacht is er ook tijd om de bemanning te helpen met het onderhoud van het schip. Hier leer je werken met traditionele materialen en methodes. Houtbewerking, astronavigatie, zeilmakers werk en traditioneel touw en tuigers werk zal onderdeel uitmaken van jouw zeilreis.

De kapiteins en officieren van Bark EUROPA zijn gemakkelijk in de omgang en zullen zich ook bezighouden met jouw zeiltraining. Zij zullen zowel traditionele als moderne navigatie technieken aan je uitleggen. Ze zullen de veiligheidsprocedures en oefeningen met je doornemen en organiseren.

Tijdens de acht uur die van 'van wacht' bent is er tijd om uit te rusten en te genieten van je omgeving. In de bibliotheek of in het dekhuis kun je een boek lezen, de bar is open voor een hapje en een drankje. De bemanning geeft lezingen over uiteenlopende onderwerpen, van traditionele matrozen kennis en vaardigheden tot wetenschap en sterrenkunde. Tijdens je tijd 'van wacht' kun je nog steeds de bemanning helpen met het zeilen en het onderhoud.

Het kombuis kan soms om hulp vragen bij het schillen van aardappels en appels aan dek zodat ze voor jou de beroemde appeltaart kunnen bakken. In het dekhuis worden spelletjes gespeeld, boeken gelezen, muziek geluisterd en wordt menig brief en email geschreven. De tijd die je 'van wacht' bent is tijd voor jezelf, je kunt zo veel of zo weinig doen als je zelf wilt. Deze uren zijn ook bedoeld om bij te slapen.

Wanneer jij zeil zet, je een boek leest of aan het werk bent aan dek, zijn ze in het kombuis altijd druk bezig eten te bereiden voor iedereen aan boord. Meer gangen maaltijden worden drie keer per dag geserveerd met thee- en koffie tussendoor, door weer en wind. In de avonden organiseert de bemanning quizes en team uitdagingen om samen met je wacht van te genieten.

Optie aanvragen Boekingsformulier