group mail play plus user camera comment close arrow-down

Cascais - Tenerife

Oceaanzeilen op de scheepsroute naar het zuiden

 • 12
  dagen
 • 830
  nautische mijlen
 • reissom € 1.200,- p.p.
  4 of 6 persoonshut
 • reissom € 1.440,- p.p.
  2 persoonshut

Deze etappe staat geheel in het teken van zeilen in de zon en kennismaken met echt oceaanzeilen. Het is een non-stop reis, startend in de mooie Portugeze stad Cascais. Naar verwachting kunnen gelijk een aantal zeilen worden gezet. Dit is een goede manier om alle lijnen aan boord te onderscheiden en alle namen van de zeilen te leren. Wanneer het weer het toelaat kan er wellicht een duik in de oceaan worden genomen. De perfecte reis om te genieten van het zeilen, maar ook zeker van het mooie weer. 

Actieve zeilreis

Kennismaking met het schip begint zodra iedereen aan boord is gekomen. Nog voor het eerste diner laat de vaste bemanning het schip zien en wordt er uitleg gegeven over veiligheids items en procedures. Daarna is het tijd om je medeopvarenden te leren kennen. Een uurtje aan boord van de EUROPA en het is meteen duidelijk, "samenwerking" moet het sleutelwoord zijn op dit prachtige traditionele zeilschip. Ook de gastbemanning (trainees) wordt ingedeeld in wachten waarin u zult kennismaken met navigatie, meteorologie, schiemannen en andere dagelijkse beslommeringen die het leven aan boord van een zeilschip bepalen. Wanneer u klaar bent met uw wacht heeft u voldoende tijd om te ontspannen, een boek te lezen of samen met de medereizigers een drankje te nuttigen in het dekhuis. 

Cascais, PT

De reis zal beginnen in Cascais, een historisch stadje aan de Portugese kust dat te boek staat als het centrum van de Portugese Riviera. Het stadje is vanaf de Middeleeuwen een belangrijke haven geweest, vanwaaruit veel vis en andere goederen naar het 30 km verderop gelegen Lissabon werden vervoerd. Hier heeft het veel van zijn rijkdom vergaard en er zijn nog veel historische gebouwen langs de boulevard te vinden. 
Vanaf het eind van de 19e eeuw heeft het Portugeze koningshuis een zomerresidentie gehad in Cascais. Hierdoor kwamen er veel andere adellijke huizen naar het stadje, en zijn er de prachtigste huizen gebouwd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft het historische stadje als toevluchtsoord gediend voor veel Europese vorstenhuizen. Tegenwoordig is het een populaire bestemming voor zowel Portugezen als internationale toeristen, die komen genieten van het prachtige weer en de mooie omgeving.

Tenerife, ES

De Canarische eilanden behoren als een autonome regio tot Spanje en liggen in de Atlantische Oceaan, 200 km van de kust van Marokko en de Westelijke Sahara. Tenerife is het grootste eiland van de zeven Canarische Eilanden. Evenals de buureilanden is het een eiland van vulkanische oorsprong. De grootste vulkaan van het eiland is El Teide, die met 3718 meter meteen de hoogste berg van het grondgebied van Spanje is. Met zijn imposante gestalte is hij in grote mate gezichtsbepalend voor het eiland en biedt na een fikse klim een adembenemend uitzicht.

Vanaf de 14e eeuw maakten zeevaarders van Mallorca, Portugal en Genua regelmatig een stop op de eilanden. In 1402 begon de Castiliaanse verovering op de Canarische eilanden met expedities van Franse ontdekkingsreizigers in opdracht van de Kroon van Castilië naar Lanzarote, Fuerteventura en El Hierro. De lokale bewoners op Gran Canaria en Tenerife hielden lang stand en pas bijna een eeuw later werden ook deze eilanden door de Kroon van Castilië veroverd. Tenerife was het laatste eiland dat aan de Kroon van Castilië werd toegevoegd.

De Spanjaarden maakten grote delen van de lokale bevolking tot slaaf, waarvan al snel vele stierven aan nieuwe ziekten. Het gebied op het eiland werd vrijgemaakt om nieuwe gewassen zoals suikerriet, wijnranken en bananen te verbouwen. De eilanden werden een belangrijke handelsstop voor Spaanse handelaren op hun tocht naar de Nieuwe Wereld. Dit zorgde voor grote welvarendheid op de Canarische eilanden.

De economie op het eiland had echter ook te maken met grote concurrentie vanuit Spanje's Amerikaanse koloniën. Tijdens de 18e, 19e en 20e eeuw migreerden veel families naar de Nieuwe Wereld vanwege steeds minder economische mogelijkheden en de relatief geïsoleerde eilanden. In 1982 werd met de oprichting van het Koninkrijk Spanje autonomie verleend aan de Canarische Eilanden.

Optie aanvragen Boekingsformulier