group mail play plus user camera comment close arrow-down

Combinatiereis Tenerife - Montevideo

Combineer twee reizen en steek de Atlantische Oceaan over met Bark EUROPA

 • 44
  dagen
 • 4990
  nautische mijlen
 • reissom € 3.450,- p.p.
  4 of 6 persoonshut
 • reissom € 4.230,- p.p.
  2 persoonshut

Vanaf Tenerife zal EUROPA verder varen richting het zuiden voor een bezoek aan de Afrikaanse Cabo Verde eilanden alvorens zij gaat beginnen aan de oceaan oversteek richting Montevideo. Deze combinatiereis is een perfecte kans om het leven op zee voor meer dan een maand te leren kennen. U zult worden ingedeeld in wachten waarin u zult kennismaken met navigatie, meteorologie, schiemannen en andere dagelijkse beslommeringen die het leven aan boord van een zeilschip bepalen. 

Tenerife, ES

De Canarische eilanden behoren als een autonome regio tot Spanje en liggen in de Atlantische Oceaan, 200 km van de kust van Marokko en de Westelijke Sahara. Tenerife is het grootste eiland van de zeven Canarische Eilanden. Evenals de buureilanden is het een eiland van vulkanische oorsprong. De grootste vulkaan van het eiland is El Teide, die met 3718 meter meteen de hoogste berg van het grondgebied van Spanje is. Met zijn imposante gestalte is hij in grote mate gezichtsbepalend voor het eiland en biedt na een fikse klim een adembenemend uitzicht.

Vanaf de 14e eeuw maakten zeevaarders van Mallorca, Portugal en Genua regelmatig een stop op de eilanden. In 1402 begon de Castiliaanse verovering op de Canarische eilanden met expedities van Franse ontdekkingsreizigers in opdracht van de Kroon van Castilië naar Lanzarote, Fuerteventura en El Hierro. De lokale bewoners op Gran Canaria en Tenerife hielden lang stand en pas bijna een eeuw later werden ook deze eilanden door de Kroon van Castilië veroverd. Tenerife was het laatste eiland dat aan de Kroon van Castilië werd toegevoegd.

De Spanjaarden maakten grote delen van de lokale bevolking tot slaaf, waarvan al snel vele stierven aan nieuwe ziekten. Het gebied op het eiland werd vrijgemaakt om nieuwe gewassen zoals suikerriet, wijnranken en bananen te verbouwen. De eilanden werden een belangrijke handelsstop voor Spaanse handelaren op hun tocht naar de Nieuwe Wereld. Dit zorgde voor grote welvarendheid op de Canarische eilanden.

De economie op het eiland had echter ook te maken met grote concurrentie vanuit Spanje's Amerikaanse koloniën. Tijdens de 18e, 19e en 20e eeuw migreerden veel families naar de Nieuwe Wereld vanwege steeds minder economische mogelijkheden en de relatief geïsoleerde eilanden. In 1982 werd met de oprichting van het Koninkrijk Spanje autonomie verleend aan de Canarische Eilanden.

Na Tenerife en de Canarische Eilanden verlaten we het Europese continent en varen we richting de Afrikaanse Cabo Verde eilanden. Dit zal de laatste stop zijn voordat de EUROPA haar boeg richting het Westen draait en naar Montevideo zeilt. 

Sal, Cabo Verde

Cabo Verde ligt in de Atlantische Oceaan, op ongeveer 600 kilometer voor de kust van Senegal. De archipel heeft ongeveer 540.000 inwoners en bestaat uit 9 bewoonde en enkele onbewoonde eilanden. Het tropisch klimaat en de altijd heersende passaatwind maken Cabo Verde tot een heus zeilerparadijs.

De eilandengroep werd in 1456 ontdekt door Portugese ontdekkingsreizigers en nadat in 1462 de eerste koloniale vestiging Ribeira Grande werd gesticht, werd het eiland gedurende de 15e eeuw voornamelijk gebruikt voor slavenhandel vanaf de West-Afrikaanse kust. De geïsoleerde ligging maakte Cabo Verde echter ook een geschikte bestemming voor bannelingen, misdadigers en piraten die aangetrokken werden door de rijkdom die was vergaard met de slavenhandel. 

Vanaf de 18 eeuw krijgt de eilandengroep regelmatig te maken met extreme droogte die vaak leidde tot hongersnood en economisch slechtere tijden. Tijdens de 19e eeuw vertrokken veel Kaapverdiërs naar New England om te werken voor Amerikaanse walvisvaarders. Pas na de val van de Portugese dictator Salazar verkreeg Cabo Verde in 1975 haar onafhankelijkheid. 

Ook op en rond de eilanden valt voldoende te ontdekken. Het water zit vol vliegende vissen, tonijn, wahoo, walvissen en zeeschildpadden. Het zeer afwisselende landschap kenmerkt zich door steile terrasvelden met bananen- en koffieplantages, zwarte vulkaanhellingen, zandwoestijnen en een woest schuimende, diepblauwe oceaan. 

Montevideo, UY

Na ruim een maand op zee is het tijd om weer eens aan land te komen. Na een reis vol avontuur met doldrums, zwempartijen, buien, lunches aan dek, lekker zeilen, klimmen in het want en het zelf sturen van het schip komt de EUROPA aan in Uruguay.

Montevideo is de hoofdstad en de grootste stad van Uruguay. De stad is gesticht door Spaanse soldaten in 1724 met als doel om de maritieme macht van Buenos Aires in de regio over te nemen. Halverwege de 19e eeuw is de stad zes jaar het strijdtoneel geweest tussen verschillende regeringspartijen. Nadat het vechten was gestaakt begon de stad zich te ontwikkelen en groeide snel. Allerlei moderne uitvindingen werden toegepast en in 1866 had de stad een onderwater telegraaflijn met Buenos Aires. Daarna kwamen er ook spoorwegen, telefonie en elektrisch licht in 1886.

De stad is te vinden aan de noordoever van het estuarium van de Rio de la Plata, die ter plaatse 200 kilometer breed is. Langs dit estuarium is ook 's werelds langste stoep te vinden, ruim 13,7 km lang! De stad ligt aan een baai, een natuurlijk gevormde haven en op de hoofdroute van wegtransport van Buenos Aires naar Porto Alegre in Brazilië. Een populaire trekpleister bij toeristen door de vele restaurantjes is de Mercado del Puerto “Havenmarkt” in een voormalige markthal in de haven van de stad (Ciudad Vieja). 

Tegenwoordig beschikt de stad niet meer over trams of treinen, maar gaat het openbare vervoer in de stad met de bus. Montevideo kent een uitgebreid netwerk van buslijnen die door de gehele metropool heen lopen. De bussen geven, samen met de zwart-gele taxi’s, het typische straatbeeld van de stad. 

Optie aanvragen Boekingsformulier