group mail play plus user camera comment close arrow-down

Falklands expeditie 2020

Op expeditie naar het adembenemende natuurschoon van de Falkland eilanden

  • 8
    dagen

  • nautische mijlen
  • reissom € 1200,- p.p.
    4 of 6 persoonshut
  • reissom € 1440,- p.p.
    2 persoonshut

Het Antarctica seizoen 2020/2021 opent op 29 oktober 2019 om 12:00 CET (middag)! Vanaf dat moment zullen de reizen boekbaar zijn op onze website. Reserveringen die voor deze datum en tijd zijn ontvangen, worden niet verwerkt om iedereen een eerlijke kans te geven. 

Ontdek de Falklands aan boord van de EUROPA tijdens een week lang zeilen en wandelen op de prachtige eilanden van de Falklands. Deze reis brengt je rond de eilanden en zal volledig gericht zijn op het bewonderen van het gebied en het spotten van zijn bijzondere dieren. Omringd door de vele zeevogels en albatrossen verkennen we het gebied. Iedere dag zullen er landingen worden gemaakt en ga je er samen met de gidsen op uit. Zij zullen je alles vertellen over het moois dat we te zien krijgen.

Deze reis is tevens te combineren met de 34 daagse Antarctica reis die een week later aansluitend vanuit Stanley van start gaat. Meer informatie hierover vindt u hier.

Ontdek de Falklands

Gelegen tussen de breedtegraden van 51 ° en 53 ° Zuid en 57 ° en 62 ° West in de Zuid-Atlantische Oceaan, hebben deze eilanden iets heel speciaals. Stel je voor: kilometers en kilometers van onaangetast, adembenemend landschap, met duizenden vogels als belangrijkste bewoners van het land. Pinguins, albatrossen, sters en nog veel meer.  Je hoort ze overal roepen en schreeuwen in deze verder stille wildernis.

De steile kliffen van het eiland zijn het domein van de black browed albatros en de rockhopper pinguin kolonies. De kliffen bevinden zich enkele honderden meters boven de oceaan en het springen en hoppen van rots naar rots zorgt voor druk en constant verkeer onder de rotshopper pinguins. Dit eiland is voor velen geen gemakkelijke plek om te leven, maar voor de vogels is dit boomloze landschap, geslagen door een bijtende Antarctische wind, de enige plaats om hun kuikens groot te brengen en hen voor te bereiden op het zware leven op zee.

Bewonder Gentoo pinguins, Magellanic pinguins en een eenzame King pinguin met hun kuikens in hun natuurlijke habitat. Bestudeer de altijd aanwezige zeevogels zoals de kelpganzen, witte fuut, oestervangers, stormvogels en natuurlijk de machtige albatrossen. Tijdens zodiac expedities naar de wal word je vergezeld door vele speelse en nieuwsgierige dolfijnen en zeehonden. 

De eilandengroep bestaat uit meer dan 700 eilanden. De twee belangrijkste eilanden zijn Oost-Falkland en West-Falkland, met andere kleinere eilanden van verschillende grootte eromheen. Oost-Falkland is de thuisbasis van de hoofdstad, Stanley. Hier wonen de meeste mensen van het eiland. Kustlijnen variëren van ruige kliffen langs de kust tot kilometers lange ongestoorde witte zandstranden afgewisseld met rotsachtige landtongen en grote kelpbossen. Mount Usborne op East Falkland is de hoogste top op 705 meter (2.312 voet).

De Falklands hebben een zeeklimaat met temperaturen van 25 ° C tot -5 ° C. De heersende westelijke winden verlagen de temperaturen en hebben een groot verschil gecreëerd tussen het oosten en het westen van de eilandengroep, zowel voor het klimaat als de flora. De eilanden in het westen zijn aanzienlijk droger en genieten meer zon dan die in het oosten. Hogere regenval in het oosten stimuleert de groei van varens en tussac gras.

Als 'voyage crew' aan boord bark europa

Aan boord Bark EUROPA noemen we onze gasten 'Voyage crew'. Dit betekent dat EUROPA's vaste bemanning je zal laten ervaren hoe het is om bemanning te zijn op een traditioneel zeilschip. Waar je op een cruise alleen toeschouwer bent, zul je aan boord van EUROPA een actief 'hands-on' zeil avontuur aangaan.

Je zult verdeeld worden in drie wachten; Rode wacht, Witte wacht en de Blauwe wacht, vernoemd naar de kleuren van de Nederlandse vlag. Je zult vier uur 'op wacht' zijn waarna je acht uur vrije tijd zult genieten. Tijdens de vier uur dat je op wacht bent zijn er verschillende taken die verdeeld zullen worden onder de wacht lopers. Zo zullen er altijd twee man aan het roer staan. Samen zorg je voor een constante koers. De vaste bemanning zal je uitleggen hoe je het schip moet sturen en waar je op moet letten.

Tijdens de wacht zullen er te allen tijde twee mensen op uitkijk staan. Op het voordek van het schip zal je de uitkijk houden. Je kijkt uit naar schepen, boeien, debris en ijsbergen in het water en communiceert dit met de officier op wacht. De rest van de wachtlopers zullen aan dek helpen.

De vaste bemanning geeft je zeiltraining en je zult helpen bij het zetten en weghalen van de zeilen. Tijdens je wacht is er ook tijd om de bemanning te helpen met het onderhoud van het schip. Hier leer je werken met traditionele materialen en methodes. Houtbewerking, astronavigatie, zeilmakers werk en traditioneel touw en tuigers werk zal onderdeel uitmaken van jouw zeilreis.

De kapiteins en officieren van Bark EUROPA zijn gemakkelijk in de omgang en zullen zich ook bezighouden met jouw zeiltraining. Zij zullen zowel traditionele als moderne navigatie technieken aan je uitleggen. Ze zullen de veiligheidsprocedures en oefeningen met je doornemen en organiseren.

Tijdens de acht uur die van 'van wacht' bent is er tijd om uit te rusten en te genieten van je omgeving. In de bibliotheek of in het dekhuis kun je een boek lezen, de bar is open voor een hapje en een drankje. De bemanning geeft lezingen over uiteenlopende onderwerpen, van traditionele matrozen kennis en vaardigheden tot wetenschap en sterrenkunde. Tijdens je tijd 'van wacht' kun je nog steeds de bemanning helpen met het zeilen en het onderhoud.

Het kombuis kan soms om hulp vragen bij het schillen van aardappels en appels aan dek zodat ze voor jou de beroemde appeltaart kunnen bakken. In het dekhuis worden spelletjes gespeeld, boeken gelezen, muziek geluisterd en wordt menig brief en email geschreven. De tijd die je 'van wacht' bent is tijd voor jezelf, je kunt zo veel of zo weinig doen als je zelf wilt. Deze uren zijn ook bedoeld om bij te slapen.

Wanneer jij zeil zet, je een boek leest of aan het werk bent aan dek, zijn ze in het kombuis altijd druk bezig eten te bereiden voor iedereen aan boord. Meer gangen maaltijden worden drie keer per dag geserveerd met thee- en koffie tussendoor, door weer en wind. In de avonden organiseert de bemanning quizes en team uitdagingen om samen met je wacht van te genieten.

Optie aanvragen Boekingsformulier