group mail play plus user camera comment close arrow-down

Fredrikstad - Amsterdam

  • 9
    dagen

  • nautische mijlen
  • reissom € 900,- p.p.
    4 of 6 persoonshut
  • reissom € 1170,- p.p.
    2 persoonshut

Vanuit het prachtige Noorse Fredrikstad zeilen we in ruim een week terug naar Amsterdam. We zullen door het Skagerak op weg gaan richting de Noordzee. Dit deel van Europa is een druk vaargebied met veel vrachtvaart. Maar er zullen ook veel plezierjachten te vinden zijn dankzij de vele kleine havens langs de Noorse kust. Vanuit Fredrikstad zullen we ook nog een aantal andere Tall Ships zien varen. Voor we in Amsterdam aankomen gaan we eerst door de sluizen bij IJmuiden, waarna we het Noordzee kanaal opzeilen tot vlakbij het Centraal Station van Amsterdam.

Op avontuur in de omgeving van Fredrikstad

Fredrikstad is omgeven door prachtige natuur, zeker naar het zuiden richting de Zweedse grens. Er zijn hier tal van mooie ankerplekjes en kleine plaatsjes waar de nacht kan worden doorgebracht. Ook is er de mogelijkheid om onderweg een extra tussenstop te maken. Er zijn verschillende opties voor een bezoekje. De Sont zou naar het zuiden gevolgd kunnen worden, waarna we in Kopenhagen aan doen. Hierna zou een logische optie zijn om richting Kiel te gaan, en vanaf daar via het Kielerkanaal weer naar de Noordzee te varen. Een andere optie zou zijn om direct naar de Noordzee te gaan en een bezoek te brengen aan de stad Esjberg, of een bezoekje aan het eiland Helgoland. Kortom, een avontuur!

We hopen natuurlijk op mooi weer tijdens de reis, zodat er lekker aan dek ontspannen kan worden in het zonnetje. Dit zou ook betekenen dat er prachtige sterrenhemels te zien zijn tijdens de nachtwachten, wanneer je in alle rust aan dek bent om het schip over de Noordzee te sturen. Kortom deze reis is een mooie gelegenheid om je zelf even helemaal los te maken uit het dagelijkse leven en te genieten van het leven aan boord van een Tall Ship. 

 

Fredrikstad, NO

Fredrikstad is een Noorse stad die aan het begin ligt van het fjord waaraan ook Oslo, de hoofdstad van Noorwegen ligt. De stad is in de 16e eeuw gesticht op een plek die gekozen was voor de goede toegang tot de zee en het open land in de omgeving. Fredrikstad is gebouwd als vestingsstad, met stadsmuren en vestinggrachten om de stad. 

Aan het eind van de 19e eeuw stond de stad bekend om de export van timmerhout, en was modern ingericht met een aantal stoomaangedreven houtzagerijen langs de rivier. Nadat het meeste hout in de omgeving was gekapt, ontwikkelde de stad zich tot een belangrijk maritiem centrum. De Noorse ontdekkingsreiziger Roals Amundsen is geborden in een klein dorpje dat nu onderdeel is van de stad.

Amsterdam, NL

Amsterdam is een hub in het Nederlandse vaarnetwerk, het ligt aan het IJ, het Noordzeekanaal en de monding van de Amstel. Door deze strategische positie kon de stad tijdens de Gouden Eeuw groeien tot een van de belangrijkste haven- en handelssteden ter wereld. Door een gestage toestroom aan nieuwe inwoners bleef de stad groeien tot de grootste stad van Nederland.

Reisinformatie

Op 15 juli worden de gasten welkom geheten door de kapitein waarna de bemanning je meeneemt om het schip te laten zien. Op dat moment start de kennismaking met de EUROPA. We zeilen in 9 dagen naar Amsterdam waar op 23 juli de reis eindigt. 

Optie aanvragen Boekingsformulier