group mail play plus user camera comment close arrow-down

Combinatiereis van Sevilla naar Punta Arenas

Treed in de voetsporen van Ferdinand Magellaan en zeil van Sevilla naar Punta Arenas

 • 87
  dagen
 • 7640
  nautische mijlen
 • reissom €8545,- p.p.
  4 of 6 persoonshut
 • reissom €10.375,- p.p.
  2 persoonshut

In september 2019 vertrekt Bark EUROPA vanuit Sevilla om de reis van Ferdinand Magellan te herdenken. In 1519 vertrok Ferdinand Magellan vanuit Sevilla voor de reis die uiteindelijk de geschiedenis in zal gaan als de eerste 'rond de wereld' reis ooit. Vertrek met ons en vier het 500-jarig jubileum van dit heroïsche avontuur. We vertrekken vanuit Sevilla, Spanje en zeilen zuidwaarts over de oceaan naar de Straat van Magellan in Chili, waar we op 12 december 2019 aankomen in Punta Arenas. Europa bezoekt Puerto Williams en Kaap Hoorn op weg naar Antarctica. Na een bezoek aan de witte wildernis zullen we Magellan's route opnieuw volgen en begin 2020 de Stille Oceaan bevaren.

Op 10 augustus 1519 begon Ferdinand Magellan (omstreeks 1480 - 1521) zijn reis vanuit Sevilla in Spanje met een vloot van vijf schepen genaamd de Armada De Moluccas, op zoek naar een westelijke zeeroute naar de Spice-eilanden in Oost-Indië . Met deze reis startte Magellan de Spaanse expeditie die lang en vermoeiend zou blijken. Het schip Trinidad, onder bevel van Magellan, was het leidende schip van een vloot van vijf. In september 1519 begon de vloot hun zoektocht naar het oosten vanuit de haven van Sanlucar de Barrameda en stak de Atlantische Oceaan over. Ze bereikten Tenerife op de Canarische Eilanden op 26 september 1519.

Van Sevilla naar Tenerife

Net als 500 jaar geleden zal ook onze reis beginnen in Sevilla. Na aankomst aan boord van Bark Europa, zullen we de eerste dag besteden in deze prachtige oude stad om alles te weten te komen over de maritieme geschiedenis en de start van de avontuurlijke expeditie van Magellaan. 's Avonds, nadat je je hebt geïnstalleerd, zullen we samen genieten van onze eerste maaltijd aan boord en ons voorbereiden op de start van ons eigen geweldige avontuur! Net als Magellan zullen we de volgende dag vanuit Sevilla vertrekken en naar Tenerife zeilen.

De doorgaans gunstige wind op deze passage brengt je naar Tenerife, populair onder zeilers van over de hele wereld. Deze zonnige en groene eilanden zijn een ontmoetings plek voor zeilers, ze beginnen of eindigen hun wereldreizen op deze eilanden, wat voor een bruisende sfeer op het eiland zorgt.

Van Tenerife naar Cabo Verde

Na een stop op de Canarische Eilanden, zeilen wij verder naar de Kaapverdische eilanden waar de vloot van Magellaan aan het eind van de circumnavigatie een stop heeft gemaakt. Zeilen in dit deel van de wereld is aangenaam en de wind en stromingen zijn gunstig en warm. Hoe zuidelijker we varen, hoe meer de temperaturen langzaam zullen stijgen. Tijdens de reis zeilen we ongeveer 150 mijl uit de kust van de West-Sahara met een gunstige wind vanuit het noordoosten. 

Van Cabo Verde naar Montevideo

Vanuit de Kaapverdische eilanden steken we, net als Magellaan de oceaan over voor een reis langs de Braziliaanse kust. Hoewel Magellaan tijdens zijn reis nog een stop heeft gemaakt in de Baai van Rio de Janeiro, zeilen wij verder naar Montevideo. Met ruim een maand op zee is er genoeg tijd voor het assisteren in zeilen zetten, helpen met allerhande onderhoud activiteiten, zeiltrainingen, lezingen over (astro)navigatie, oceaanwinden en stromingen. Tijdens heldere nachten is de spectaculaire sterrenhemel te bewonderen. 

Van Montevideo via Falklands/Las Malvinas naar Punta Arenas

Na ernstige muiterijen en verschillende stormen in Rio de Janeiro verliet de vloot van Magellaan dezelfde haven in augustus 1520. Ze zeilden langs de kust van Zuid-Amerika op zoek naar een route die een passage door Zuid-Amerika naar het Oosten zou toestaan.

500 jaar later volgt Bark EUROPA Ferdinand Magellaan via de Straat van Magellaan om aan te komen in Punta Arenas. Maar voordat we door de Straat zullen zeilen, maken we nog een bijzondere omweg naar de Falkland Eilanden. Deze reis is een spannende combinatie van meerdere weken uitdagend zeilen, het verkennen van de Falklands en varen door de straat van Magellaan en de Chileense kanalen.

Deze reis combineert de beste aspecten van een zeilexpeditie op Bark Europa. Van Montevideo richting de Falklands zullen we ca 1200 nm moeten afleggen, genoeg dagen op zee om echt het zeilen te leren en je comfortabel te voelen bij het zetten van de zeilen. Genoeg tijd om volledig te duiken in de zeiltheorie met de vaste bemanning en dit te oefenen in de onstuimige en onvoorspelbare weers- en zeeomstandigheden in dit afgelegen gebied.

Eenmaal aangekomen op de Falklands gaan we uiteraard op onderzoek uit, deze reis brengt je helemaal rond het eiland en je zult een genoeg dagen hebben om het eiland te bewonderen en zijn bijzondere dieren in het wild te spotten. Bewonder Gentoo Penguins, Magellanic Penguins en een eenzame King Penguin met hun kuikens in hun natuurlijke habitat. Bestudeer de altijd aanwezige zeevogels zoals de Kelpganzen, witte fuut, oestervangers, stormvogels en natuurlijk de machtige albatrossen. Tijdens zodiac expedities naar de wal word je vergezeld door vele speelse en nieuwsgierige Commerson's Dolphins en zeehonden die je graag de beste manier door het water laten zien.

Na ca 1,5 week van ontdekking wordt het tijd om weer de zeilen te zetten richting onze eindbestemming, de oceaan over om vervolgens de straat van Magellaan te doorkruizen richting onze eindbestemming Punta Arenas.

Overnachten tussen de reizen

Voor diegene die de volledige reis van Sevilla naar Punta Arenas heeft geboekt, of als u twee aaneengesloten reizen heeft geboekt op dit traject, is het mogelijk om tijdens onze stop in Sal (Cabo Verde) en Port Stanley (Falklands) aan boord te overnachten.

In de aan- en afmonsterhaven tussen twee reizen is de bemanning druk bezig met het schoonmaken van de hutten, met douaneformaliteiten en met het inslaan van nieuwe voorraden. Er is dan minder tijd en aandacht voor de gasten aan boord.

Na het ontbijt zullen de gasten aan wal worden gebracht, een perfect moment om de zeebenen te strekken en Sal of Port Stanley te ontdekken! Op deze dagen zal er geen lunch of diner worden geserveerd en na het avondeten bent u weer van harte welkom om aan boord te komen!

In Tenerife moet alles voor de oceaan oversteek worden voorbereid waardoor u niet aan boord kunt verblijven. Regel daarom zelf accommodatie voor 2 nachten in Tenerife van 30 september tot en met 2 oktober. Op 2 oktober bent u om 17.00 weer van harte welkom aan boord!

Ook in Montevideo moet er veel worden voorbereid, waardoor u niet aan boord kunt verblijven. We vragen u daarom om overnachtig te regelen voor 2 nachten in Montevideo van 14 november tot en met 16 november. Op 16 november bent u om 17:00 weer van harte welkom!

Optie aanvragen Boekingsformulier