group mail play plus user camera comment close arrow-down

Montevideo - Falkland Islands

Connecting voyage

 • 15
  dagen
 • 1020
  nautische mijlen
 • reissom €1.125,- p.p.
  4 of 6 persoonshut
 • reissom €1.425,- p.p.
  2 persoonshut

De reis begint in Montevideo, de hoofdstad van Uruguay of Piriapolis, ten oosten van Montevideo en goed bereikbaar per bus. Een aantal dagen voor aanmonsteren zal de ligplaats worden aangekondigd op onze website. 

Montevideo is de hoofdstad van Uruguay. De stad ligt op de noordoever van het estuarium van de Rio de la Plata, die ter plaatse 200 kilometer breed is. De stad ligt aan een baai, een natuurlijk gevormde haven en op de hoofdroute van wegtransport van Buenos Aires naar Porto Alegre in Brazilië. Mercado del Puerto “Havenmarkt” is een voormalige markthal in de haven van de stad (Ciudad Vieja), die nu vol zit met restaurantjes (voornamelijk asado’s) en een populaire trekpleister voor toeristen en Montevideanen. Het enige openbare vervoersmiddel in de stad zelf is de bus. Montevideo kent een uitgebreid netwerk van buslijnen die door de gehele metropool heen lopen. De bussen geven, samen met de zwart-gele taxi’s, het typische straatbeeld van de stad.

De zeilreis naar de Falkland eilanden / Islas Malvinas is een uitstekende reis om het reilen en zeilen van een dwarsgetuigd zeilschip te ervaren. 

Montevideo ( Uruguay) - Stanley (Falkland Islands, United Kingdom) De laatste etappe voor een nieuw Antarcticaseizoen gaat van Montevideo naar Stanley op de Falkland Eilanden. (LET OP! Aanmonsteren voor deze reis is wellicht in Piriapolis, Uruguay, zoals hierboven beschreven) Dit is een heerlijke zeiltocht met voldoende zeemijlen maar uiteindelijk als beloning de kans om de Falklands te ontdekken.

Falkland Eilanden / Islas Malvinas

De eilandengroep heeft een rijke historie die zowel maritieme, missie, ontdekkingen van Darwin en de deelname aan twee Wereld Oorlogen behelst. Maar er is nog veel meer te ontdekken over deze eilanden en de geschiedenis ervan. Pelsjagers, walvisvaarders en ontdekkingsreizigers hebben de natuur en cultuur gevormd zoals je vandaag de dag kunt aantreffen op de eilanden. 

Eenmaal aangekomen op het eiland zullen we waar mogelijk landingen maken op 1 van de vele eilandjes. Voor het bezoeken van deze eilandjes moeten we wel een kleine fee betalen van ca 10 tot 20 pond per landing.

Extra overnachtingen Falkland eilanden

Het is tegen betaling mogelijk om na aankomst in Stanley nog een paar nachten aan boord te verblijven (bed & breakfast) in afwachting van de vlucht naar huis. Maar uiteraard zijn er ook vele andere overnachtingsmogelijkheden op de Falkland eilanden. Kijk hiervoor op http://falklandislands.com

Optie aanvragen Boekingsformulier