group mail play plus user camera comment close arrow-down

Nova Scotia ontdekkingsreis

Zeil met ons van Corner Brook via Louisburg, Lunenburg, Shelburne naar Saint John

  • 19
    dagen

  • nautische mijlen
  • reissom €1835,- p.p.
    4 of 6 persoonshut
  • reissom N/A p.p.
    2 persoonshut

Is er een betere manier om het maritime erfgoed van Nova Scotia te leren kennen dan aan boord van een Tall Ship? Deze bijzondere combinatiereis geeft de mogelijkheid om drie reizen met de Bark EUROPA mee te zeilen tijdens het Rendez-Vous 2017 Outport Programme. Startende in Corner Brook (New Brunswick) zullen we langs de kust van Nova Scotia varen, met een bezoek aan Louisbourg, Lunenburg en Shelburne. We zullen de reis uiteindelijk eindigen in Saint John. 

The Full Experience

Met 19 dagen aan boord en bezoeken aan vijf havens in Nova Scotia, Newfoundland en New Brunswick, biedt deze combinatiereis naast een echte Tall Shipp ervaring en de kans om het schip echt te lren kennen, ook de unieke mogelijkheid om het gebied van Canada te leren kennen dat bekend staat om zijn levendige maritieme cultuur en erfgoed. Van het fort van Louisburg en het Folk Music Festival in Lunenburg, tot de historische waterkant van Shelburne en het Tall Ship festival in Saint John, er is geen saai moment for de trainees die met ons meevaren op deze bijzondere reis. Tussen de havenbezoeken in is er voldoende tijd om de geheimen van het Tall Ship zeilen te ontrafelen en het zeilen te leren van onze bekwame bemanning. Bji de prijs inbegrepen is de mogelijkheid om tussen de verschillende reizen aan boord te blijven, wanneer Bark EUROPA een B&B optie biedt voor alle trainees die voor meer dan een reis aan boord komen. Als het de voorkeur heeft om voor deze dagen een eigen accomodatie te zoeken dan is dat natuurlijk geen probleem.

Opstappen in Corner Brook

We starten deze reis in Corner Brook, Newfoundland. We zullen niet alleen in deze haven liggen, we zullen in totaal met 5 tall ships in Corner Brook te vinden zijn. Corner Brook is een gelijke stad aan Quebec qua grootte en landschap, maar ligt aan de andere kant van de Golf van St Lawrence. Het is de meest Noordelijke stad in Antlantic Canada. De stad zal diverse activiteiten organiseren rondom onze komst.

Stop in Louisbourg

Vanuit Corner Brook zullen we richting Nova Scotia varen, startende met een bezoek aan Louisbourg, liggend in het noorden van Nova Scotia. De vestingstad Louisbourg was een 18e-eeuwse vesting in het toenmalige Nieuw-Frankrijk in de huidige provincie Nova Scotia in Canada. De vestingstad, die voor een deel is gereconstrueerd, ligt aan de oostkust van Cape Bretoneiland, en is een Canadees nationaal historisch monument. Ook in deze haven zullen we weer zeker niet het enige tall ship zijn, maar zijn we in totaal met een vloot van 6 internationale Tall Ships waaronder ook onze Nederlandse collegaschip, de Wylde Swan.

Bezoek aan Lunenburg

Vanuit Louisbourg zullen we langs de kust van Nova Scotia varen, van de top van het eiland riching meer het zuiden. Hier zullen we uiteindelijk terechtkomen in Lunenburg. Wederom een historische stad, Lunenburg is niet alleen gemarkeerd als Wereld Erfgoed, maar ook vernoemd als de meest mooie kleine stad van Canada, de mooist geschilderde stad en Havenstad van het Jaar. Het pittoreske Lunenburg ligt genesteld in een van de mooiste kustlijnen ter wereld, in het zuidelijke gedeelte van Nove Scotia. Het ligt ongeveer een uur van Halifax. In Lunenburg beleef je de tradionele manier van leven en werk tussen de historische architectuur en attacties.

Lunenburg is officieel UNESCO wereld ergoed vanwege haar traditionele raster stratenpatroon en de specifieke architectuur van de veelal houten huizen. Daarnaast is het een centrum van maritieme kennis, geschiedenis en vakmanschap. Het is ook de thuishaven van de iconische schoener Bluenose II. Lunenburg is ook in opkomst als stad van kunst en cultuur. Goed om te weten, tijdens ons bezoek vindt ook het Folk Harbout Festival plaats. Een fantastisch evenement met vele internationale folk muzikanten.

De medevloot zal zich uitbreiden naar een totaal van 10 internationale tall ships.

Stopover in Shelburne

Met in totaal 4 schepen zullen we na vertrek uit Lunenburg nog een kleine stop maken in Shelburne, deze plaats willen we zeker niet overslaan op deze Nova Scotia ontdekkingsreis. In Shelburne kan je nog echte historische huizen aantreffen die voor 1800 gebouwd zijn. Het geeft een zeer authentiek beeld van hoe deze havenplaats er vroeger uit zag en dus nog steeds uit ziet!

Naar Saint John

We steken de baai van Fundy over en onze bestemming is Saint John, New Brunswick. Het is de tweede stad in deze regio en heeft een waardevolle geschiedenis in scheepsbouw. Met de twee grote rivieren die hier uitmonden in de baai is het niet gek dat de stad hier voldoende ruimte heeft en maakt voor een levendig waterfront voor zowel beroepsvaart als watersport.

Saint John is de economische motor van de regio. Een echte havenstad in een indrukwekkende setting van hoge kliffen, inhammen en een natuurlijke diepe haven. Hier komen de machtige rivieren Saint John en Kennebecasis uit in de Baai van Fundy. 

De baai van Funy kent een van de grootste getijde verschillen van de wereld en het bezoek aan een van de havens aan deze baai is altijd interessant. Niet alleen vanwege het tij, maar vooral ook voor het spotten van dierenleven. Walvissen, humpbacks en zelfs orka's zijn gepot!

Van 18-20 augustus vind hier hier het Tall Ships Festival plaats, met in totaal weer 10 verschillende tall ships!

 

Optie aanvragen Boekingsformulier