group mail play plus user camera comment close arrow-down

Zeezeilen Scheveningen - Cascais

Een prachtige vakantiereis

 • 13
  dagen
 • 1200
  nautische mijlen
 • reissom €1.300,- p.p.
  4 of 6 persoonshut
 • reissom €1.560,- p.p.
  2 persoonshut

Na de Tall Ship Race van Stavanger naar Harlingen en een onderhoudsperiode komt de EUROPA nog even naar haar thuishaven Scheveningen voordat ze weer naar het zuiden zeilt.
In vier etappes zeilt zij de Atlantische Oceaan over richting Montevideo, Uruguay. In deze Zuid-Amerikaanse haven begint een nieuwe serie Antarctica expedities.
De reis zal beginnen in Scheveningen, waar de nieuwe trainees aan boord komen om 1700u in de middag op 3 september 2018. De EUROPA ligt waarschijnlijk in de visserijhaven van Scheveningen, waar haar masten makkelijk te herkennen zal zijn tussen alle moderne vissersschepen die daar ook hun thuishaven hebben. Vanuit de haven zijn we snel op zee en kan er gelijk begonnen worden met zeilen! Iedereen krijgt instructies over het gebruik van de lijnen en ook zijn er kliminstructies om de mast in te gaan. Er wordt direct koers gezet naar het Engelse kanaal, het drukste vaargebied ter wereld. 

Heb je nog wat tijd over? We hebben namelijk ook een prachtige zeilreis van 70 dagen in de aanbieding van Scheveningen naar Montevideo voor een aantrekkelijke combinatieprijs. 

Scheveningen, NL

Scheveningen is onze thuishaven waar we proberen om iedere twee jaar even langs te gaan. Wat een goed gevoel om dan weer thuis te komen! Na twee jaar van huis te zijn geweest zal EUROPA voordat zij weer over de oceanen gaat zwerven nog even naar huis komen!
Scheveningen is van oorsprong al een vissersdorp en ondanks dat de visserij is afgenomen, heerst er in de haven van Scheveningen nog altijd grote bedrijvigheid. Met meerdere havens is er zowel vrachtverkeer als recreatievaart, beroepsvisserij en sportvisserij mogelijk. Tel daar de grote hoeveelheid terrasjes en de nabijheid van het strand bij op en je hebt een levendige badplaats! Breng ons en de rest van Scheveningen dan ook vooral even bezoekje voor aanvang van de reis! 

Caiscais, PT

Het havenstadje Cascais ligt op 30 km van Lissabon en ligt in het hart van de Portugese Riviera. Het stadje is ontstaan in de Middeleeuwen, toen het voornamelijk leefde van de visvangst voor Lissabon en diende als tussenstop voor schepen van en naar de Middellandse Zee. 
Aan het eind van de 19e eeuw liet het Portugeze koningshuis er een zomerresidentie bouwen, met het eerste elektrische licht van Portugal in 1878! In navolging van het koningshuis kwamen er ook veel andere adellijke families naar Cascais. Door deze toevoer van invloedrijke burgers en hun geld zijn er prachtige residenties gebouwd, grote entertainment boulevards en de prachtigste parken, die ook nu nog te bezoeken en bewonderen zijn. Tijdens de Tweede Wereloorlog boden deze huizen onderdak aan verschillende Europese koningshuizen, die in tijdelijke of permanente verbanning leefden. 
Voor de EUROPA betekent deze haven een afscheid van een aantal trainees, maar ook een welkom voor weer nieuwe zeelieden.

Oceaanzeilen

Er staan ons een aantal prachtige zeildagen te wachten, maar ook indrukwekkende nachten die gevuld zullen zijn met een ontelbare hoeveelheid fonkelende sterren. Dit zijn ervaringen die bijna onmogelijk zijn geworden in onze oververlichte jachtige maatschappij. Door het continue monitoren van de Hoge en Lage drukgebieden op de weerkaarten bepaalt de kapitein de optimale koers door het Engelse Kanaal. De EUROPA staat bekend als een schip dat echt zeilt. De bemanning probeert de trainees zoveel mogelijk te betrekken bij het reilen en zeilen van het schip en staat klaar om instructie geven en vragen te beantwoorden. Het meedoen met het wachtlopen is een belangrijk onderdeel van de ervaring aan boord van de EUROPA. Tijdens het wachtlopen bent u met uw wacht bezig met het stellen van de zeilen, staat u op de uitkijk en staat u aan het roer om de EUROPA over de Noordzee te sturen.

Optie aanvragen Boekingsformulier