group mail play plus user camera comment close arrow-down

Speciaal jongerentarief: Zuid-Afrika naar de Azoren

Een geweldig avontuur na je eindexamens of tijdens een tussenjaar

 • 54
  dagen
 • 3440
  nautische mijlen
 • reissom €2980 p.p.
  Leeftijd 15-25
 • reissom N/A p.p.
  Leeftijd 25+

Een lange zeilreis met het schip de EUROPA ver weg van alles. Een idyllischer plek om je tussenjaar door te brengen is er bijna niet! Al zeilend van Zuid-Afrika naar de Azoren stoppen we ook nog even op de twee afgelegen eilanden St. Helena en Ascension Island, waar we precies op tijd zijn om de net geboren schildpadjes naar de oceaan te zien kruipen.

De reisbestemming van jouw tussenjaar?

Samen met de jonge internationale bemanning van de EUROPA vaar je in 54 dagen van Kaapstad naar de Azoren. Direct nadat je aan boord bent gestapt word je opgenomen in de EUROPA-familie en word je aangemonsterd als trainee wat betekent dat je in het wachtsysteem gaat meelopen. Je helpt mee met het zeilen, staat aan het roer en je kunt meehelpen met het onderhoud van het schip. Basiskennis van het zeilen hoef je niet te hebben, dat leer je vanzelf. Alles draait om samenwerken, leren maar ook vooral om veel plezier hebben, je zelfvertrouwen een boost geven en puur genieten!

Op zo’n lange zeilreis vinden we het belangrijk om naast het zeilen ook meer te vertellen over het oceaan leven en de geschiedenis waar je over en doorheen vaart. We dragen graag bij aan de creëren van meer bewustzijn voor de klimaatveranderingen en vertellen je alles over oceanografie en zee biologie. We volgen het pad van de Portugese, Nederlandse en Engelse zeevaarders vanaf de 15e tot en met de 19e eeuw en beschrijven de verhalen van de expedities en de ontberingen die zij op zee meemaakten.

Naast de lezingen is er ook genoeg tijd voor relaxen! Ontspan in het opgezette zwembadje tijdens de warme dagen, neem je een duik in het water vanaf de boegspriet of help met het vissen van de verse vangst voor die avond. Er worden barbecues gehouden, muziek gemaakt en drankjes genuttigd aan de bar. Samen met de andere gasten van alle leeftijden en uit alle windstreken voer je gesprekken die je de kijk op het leven kunnen veranderen, ervaar je het echte leven op zee en ben je even helemaal weg van de bewoonde wereld.

Zie jij jezelf al aan het roer staan van deze 106 jaar oude driemaster? Maak jij de wereldreis van je leven naar afgelegen plekken én ben jij een van de gelukkigen die zichzelf na de oversteek van de evenaar misschien wel een echte ‘shellback’ mag noemen? Speciaal voor jou hebben we een speciaal jongerentarief van EUR 2980 (t/m 25 jaar). Bij deze prijs zijn kost en inwoning inbegrepen. Het enige wat je nog hoeft te doen is een vliegticket kopen en aan boord stappen!

Optie aanvragen Boekingsformulier