group mail play plus user camera comment close arrow-down

Tall Ship Race 2019: Aalborg - Fredrikstad

 • 9
  dagen
 • 300
  nautische mijlen
 • reissom € 890,- p.p.
  Leeftijd 15-25
 • reissom € 1025,- p.p.
  Leeftijd 25+

Elke zomer treffen Tall Ships uit verschillende landen elkaar voor een krachtmeting, welk schip is de snelste zeiler van de vloot? Ook dit jaar haast de EUROPA zich naar Europese wateren om zich bij deze vloot te voegen om mee te racen.
Stap aan boord in Aalborg en loop gelijk mee in het wachtsysteem aan boord. Sta aan het roer, op de uitkijk of klim in de masten om de zeilen op te binden of juist los te maken. Leer welke lijnen er nodig zijn om welk zeil te zetten en ervaar het zeilen op een Tall Ship!

Aalborg, NL

De stad Aalborg ligt rond het nauwste punt van de Limfjord, een langgerekte baai in Noord-Jutland. De eerste nederzetting op deze locatie dateert uit de Viking IJzertijd in de 7e eeuw nChr. Een tweede nederzetting werd bewoond in de 10e eeuw. Tijdens de middeleeuwen groeide de stad dankzij de succesvolle haringindustrie en een koninklijk handelsmonopolie. Rond het begin van de 19e eeuw raakte de stad in verval. De haringvangst begon tegen te vallen en Aarhus raakte haar positie als belangrijkste handelsstad met Noorwegen kwijt. Een opleving volgde aan het eind van de eeuw, toen de stad een brug over het fjord kreeg en het via een spoorweg verbonden werd met de rest van het land. Vooral de productie van tabaksproducten, sterke drank, kunstmest en cement leefde weer op.

De afgelopen 50 jaar heeft Aalborg zich ontwikkeld van een geïndustrialiseerde stad naar een administratief verwerkingscentrum. Door het grote aantal theaters, een symfonieorkest, operagezelschap, en diverse musea is Aalborg een belangrijke culturele plaats in Denemarken.
Aalborg is al vier keer eerder gastheer geweest voor de Tall Ship Races en zorgt al sinds 1999 voor een warm welkom voor alle arriverende schepen en bemanningen!

Fredrikstad, NO

Fredrikstad is een Noorse stad die aan het begin ligt van het fjord waaraan ook Oslo, de hoofdstad van Noorwegen ligt. De stad is in de 16e eeuw gesticht op een plek die gekozen was voor de goede toegang tot de zee en het open land in de omgeving. Fredrikstad is gebouwd als vestingsstad, met stadsmuren en vestinggrachten om de stad. 

Aan het eind van de 19e eeuw stond de stad bekend om de export van timmerhout, en was modern ingericht met een aantal stoomaangedreven houtzagerijen langs de rivier. Nadat het meeste hout in de omgeving was gekapt, ontwikkelde de stad zich tot een belangrijk maritiem centrum. De Noorse ontdekkingsreiziger Roals Amundsen is geborden in een klein dorpje dat nu onderdeel is van de stad.

Reisinformatie

Op 5 juli zijn de gasten om 17:00 welkom aan boord van de EUROPA. Na een korte uitleg van de kapitein brengt onze bemanning je naar de hutten en leer je het schip kennen. De volgende dag is de Sail Out. Terwijl we de haven uitvaren kun je je vergapen aan de andere schepen en tegelijk een blik werpen op de concurentie. Na de start van de race zullen we 4 dagen varen, tot we op 11 juli feestelijk worden verwelkomd tijdens de Sail In in Fredrikstad. Op vrijdag 12 juli kun je de stad bekijken en feestvieren tijdens de Crew Parade en de Crew Party! De volgende ochtend neemt iedereen weer afscheid en na het ontbijt gaat iedereen van boord.

Optie aanvragen Boekingsformulier