group mail play plus user camera comment close arrow-down

Tall Ships Race 2018 Stavanger - Harlingen

Volledig geboekt

 • 9
  dagen
 • 350
  nautische mijlen
 • reissom €890,- p.p.
  Leeftijd 15-25
 • reissom €1150 p.p.
  Leeftijd 25+

Ben je op zoek naar een unieke vakantie? Of ben je iemand met een voorliefde voor Tall Ships? Iedereen is uitgenodigd om deel te nemen aan de Tall Ship Races 2018 in Stavanger. Een vloot van internationale Tall Ships zal de strijd aangaan tijdens de Tall Ships Races. De Bark EUROPA mengt zich in Stavanger in de strijd voor de laatste race!
Tijdens het Sail evenement in Stavanger stap je aan boord van de EUROPA om kennis te maken met de anderen aan boord. Na aankomst aan boord is er geen tijd meer om te treuzelen. Er wordt direct begonnen de zeil instructies en daarna gaan we racen! Het wordt een race tegen de andere deelnemende schepen die eindigt in Harlingen.

Tall Ships Stavanger 2018

Tijdens het Tall Ships event in Stavanger zal de stad overgenomen worden door de internationale vloot van tall schepen. Alle schepen zullen diverse festiviteiten aan boord organiseren. Ook Bark EUROPA zal tijdens dit evenement op enkele momenten haar schip openstellen voor iedereen die geïnteresseerd is om een kijkje te komen nemen. Verder kunnen er tijdens deze dagen ook recepties aan boord worden gehouden. Kom vooral een paar dagen eerder naar Stavanger om alle feestelijke activiteiten mee te maken! Wees u ervan bewust dat hotels snel volgeboekt zullen zijn!

Stavanger, NO

Stavanger is een stad in het zuidwesten van Noorwegen en de hoofdstad van de provincie Rogaland. Stavanger was lange tijd een bescheiden stadje en groeide pas in de 19e eeuw toen de stad profiteerde van de visserij en scheepvaart. Nadat in 1969 het eerste olieveld in de Noordzee werd ontdekt, werd Stavanger het centrum van de olie industrie. De regio is daardoor tot op de dag van vandaag een belangrijke speler in de Noorweegse economie en Europese olie industrie. 
Ondanks dat Stavanger een havenstad is, heeft de stad zijn charme behouden. Hier wordt de charme van een kleine stad gecombineerd met internationale bedrijvigheid. Stavanger is een universiteitsstad en heeft in 2008 de prijs van culturele hoofdstad van Europa ontvangen. Het oude centrum van Stavanger biedt een bezoek aan de best behouden houten huizen van Europa, bestaande uit 170 witte houten huisjes. Iets ten noorden van de stad begint Lysefjord, dat wordt beschreven als een van de mooiste fjorden van het land. De beroemde rots Preikestolen maakt hier onderdeel van uit. 

Harlingen, NL

Harlingen is een van de elf Friese steden en is voor de provincie erg belangrijk vanwege zijn haven. Met meer dan 600 monumenten is deze havenstad een prachtige stad om te bezoeken. Zo is een deel van de verdedigingswerken nog te zien en loop je langs de oorspronkelijke grachtengordels en oude pakhuizen. Vanuit Harlingen vaart een lokale rederij dagelijks naar Terschelling en Vlieland. Harlingen heeft een mooie historische haven als eindpunt voor de Tall Ships Race vanuit Stavanger en het belooft een groots evenement te worden na aankomst van de Tall Ships! 

Optie aanvragen Boekingsformulier