group mail play plus user camera comment close arrow-down

Ushuaia - Puerto Natales

Ontdek de Chileense kanalen en de natuur in Puerto Natales

 • 9
  dagen
 • 528
  nautische mijlen
 • reissom € 1215,- p.p.
  4 of 6 persoonshut
 • reissom € 1440,- p.p.
  2 persoonshut

Na weer een spectaculair Antarctica seizoen, hijsen we de zeilen voor een volgend avontuur. Via de indrukwekkende Chileense kanalen ontdekken we de fjorden en gletsers van Zuid-Chili op weg naar Puerto Natales.

Ushuaia

We beginnen onze reis in Ushuaia, beter bekend als “El fin del Mundo” – het einde van de wereld. Een korte taxirit brengt u van het centrum van Ushuaia naar de haven. Nadat u bent aangemonsterd en de bagage naar de hut is gebracht, start de reis met een welkomstmaal aan boord. De kapitein houdt een praatje en informeert de voyage crew over de plannen voor de aanstaande reis.  

Puerto Williams

Deze reis begint met een korte zeiltocht vanuit Ushuaia, over het Beagle kanaal naar Puerto Williams. Hier stappen we aan wal voor een hike op Isla Navarino, waar we na een fikse wandeling de bergen in zullen worden getrakteerd op prachtige uitzichten op het Beagle kanaal, Puerto Williams en Ushuaia op de achtergrond.

Puerto Williams is de hoofdstad van de Chileense Antarctische provincie en claimt de titel van de meest zuidelijke stad ter wereld. De nederzetting werd gesticht in 1953 en diende voornamelijk als marinebasis voor Chili. Nu trekt de haven voornamelijk toeristen en onderzoekers die op weg zijn naar Kaap Hoorn of Antarctica, maar voor wandelliefhebbers is deze regio ook goed vertoeven! Je kunt hier namelijk meerdaagse wandelingen maken in de tandvormige bergen rondom Puerto Williams (Dientes de Navarino).

Na een dag met natuur, zeilen en wandelen eindigt ons bezoek aan Puerto Wiliams met een Zuid-Amerikaanse all-time favoriet: de asado, ofwel traditionele barbecue!

Zeilen naar Puerto Natales

We varen verder door de prachtige kanalen en fjorden van Zuid-Chileens Patagonië, een adembenemend landschap van hoge met sneeuw bedekte toppen, gletsjers en dramatische fjorden. 

Na drie dagen zeilen komen we aan in Puerto Natales, een vissershaven in het zuiden van Chili en de gateway tot de nationale parken Torres del Paine of Bernardo O’Higgins. Puerto Natales is opgericht in 1911 en is tegenwoordig een van de belangrijkste steden in Patagonië.

De omgeving van Puerto Natales wordt gekenmerkt door de natuurlijke rijkdommen en schoonheid, omringd door valleien, fjorden, archipels en gletsjers. Het is de perfecte uitvalsbasis voor wandelingen in het nationale park Torres del Paine en wij geven u de kans om deze indrukwekkende natuur met haar rijke scala aan dieren, vogels en planten te verkennen. 

Na een dag in Puerto Natales te hebben doorgebracht zullen sommigen besluiten om hier de reis met Bark EUROPA te beëindigen en het prachtige natuurgebied Torres del Paine verder te ontdekken. Anderen zullen besluiten om met ons mee te gaan naar het noorden, naar Valparaíso. Hen staat er nog twee weken zeilen langs de kust van Chili te wachten!

Als voyage crew aan boord van Bark EUROPA

Aan boord Bark EUROPA noemen we onze gasten 'Voyage crew'. Dit betekent dat EUROPA's vaste bemanning je zal laten ervaren hoe het is om bemanning te zijn op een traditioneel zeilschip. Waar je op een cruise alleen toeschouwer bent, zul je aan boord van EUROPA een actief 'hands-on' zeil avontuur aangaan.

Je zult verdeeld worden in drie wachten; Rode wacht, Witte wacht en de Blauwe wacht, vernoemd naar de kleuren van de Nederlandse vlag. Je zult vier uur 'op wacht' zijn waarna je acht uur vrije tijd zult genieten. Tijdens de vier uur dat je op wacht bent zijn er verschillende taken die verdeeld zullen worden onder de wacht lopers. Zo zullen er altijd twee man aan het roer staan. Samen zorg je voor een constante koers. De vaste bemanning zal je uitleggen hoe je het schip moet sturen en waar je op moet letten.

Tijdens de wacht zullen er te allen tijde twee mensen op uitkijk staan. Op het voordek van het schip zal je de uitkijk houden. Je kijkt uit naar schepen, boeien, debris en ijsbergen in het water en communiceert dit met de officier op wacht. De rest van de wachtlopers zullen aan dek helpen.

De vaste bemanning geeft je zeiltraining en je zult helpen bij het zetten en weghalen van de zeilen. Tijdens je wacht is er ook tijd om de bemanning te helpen met het onderhoud van het schip. Hier leer je werken met traditionele materialen en methodes. Houtbewerking, astronavigatie, zeilmakers werk en traditioneel touw en tuigers werk zal onderdeel uitmaken van jouw zeilreis.

De kapiteins en officieren van Bark EUROPA zijn gemakkelijk in de omgang en zullen zich ook bezighouden met jouw zeiltraining. Zij zullen zowel traditionele als moderne navigatie technieken aan je uitleggen. Ze zullen de veiligheidsprocedures en oefeningen met je doornemen en organiseren.

Tijdens de acht uur die van 'van wacht' bent is er tijd om uit te rusten en te genieten van je omgeving. In de bibliotheek of in het dekhuis kun je een boek lezen, de bar is open voor een hapje en een drankje. De bemanning geeft lezingen over uiteenlopende onderwerpen, van traditionele matrozen kennis en vaardigheden tot wetenschap en sterrenkunde. Tijdens je tijd 'van wacht' kun je nog steeds de bemanning helpen met het zeilen en het onderhoud.

Het kombuis kan soms om hulp vragen bij het schillen van aardappels en appels aan dek zodat ze voor jou de beroemde appeltaart kunnen bakken. In het dekhuis worden spelletjes gespeeld, boeken gelezen, muziek geluisterd en wordt menig brief en email geschreven. De tijd die je 'van wacht' bent is tijd voor jezelf, je kunt zo veel of zo weinig doen als je zelf wilt. Deze uren zijn ook bedoeld om bij te slapen.

Wanneer jij zeil zet, je een boek leest of aan het werk bent aan dek, zijn ze in het kombuis altijd druk bezig eten te bereiden voor iedereen aan boord. Meer gangen maaltijden worden drie keer per dag geserveerd met thee- en koffie tussendoor, door weer en wind. In de avonden organiseert de bemanning quizes en team uitdagingen om samen met je wacht van te genieten.

Optie aanvragen Boekingsformulier