group mail play plus user camera comment close arrow-down

Van Kaap tot Kaap in 52 dagen

Antarctica, South Georgia, Tristan da Cunha, Kaapstad

 • 52
  dagen
 • 5000
  nautische mijlen
 • reissom €10.660,- p.p.
  4 of 6 persoonshut
 • reissom €12.740,- p.p.
  2 persoonshut

Het Antarctica seizoen 2020/2021 opent op 29 oktober 2019 om 12:00 CET (middag)! Vanaf dat moment zullen de reizen boekbaar zijn op onze website. Reserveringen die voor deze datum en tijd zijn ontvangen, worden niet verwerkt om iedereen een eerlijke kans te geven. 

Dit is de ultieme reis: Kaap tot Kaap. Vanuit het Argentijnse Ushuaia vertrekken we door het Beagle Kanaal richting open zee. Tijdens de oceaan oversteek naar Kaapstad, Zuid-Afrika bezoeken we het Antarctisch schiereiland, South Georgia en Tristan da Cunha, het meest afgelegen eiland ter wereld.De unieke ervaring van Antarctica

Op elke reis naar Antarctica krijgen we te maken met diverse weersomstandigheden, verschillende ijscondities en mogelijkheden tot het bestuderen van het dierenleven. Iedere reis is anders en dat maakt de reis uniek. De reizen die we maken zijn gebaseerd op de ervaringen die zijn opgedaan tijdens de voorgaande seizoenen naar Antarctica. We hebben de meest indrukwekkende plekken van voorgaande jaren opgenomen in het programma en we hopen deze weer opnieuw te bezoeken. 

Na vertrek uit Ushuaia maken we ons eerst op om de Drake Passage over te steken richting het Antarctisch schiereiland. Een week lang maken we ongeveer 2 landingen per dag, maken we de prachtigste wandelingen of bezoeken we een onderzoeksstation.

Het maken van een expeditie in Antarctica draait om spontaniteit, ontdekken en flexibiliteit. Soms kan plan A zomaar plan B of C worden. Maar wat wel zeker is, is dat het team van gidsen en ervaren bemanning altijd probeert om er voor iedereen de meest fantastische ervaring van te maken!

Gidsen aan boord

Tijdens de Antarctica-expedities zijn er gidsen aan boord die u lezingen geven tijdens de reis, voorbereiden op de landingen en begeleiden tijdens wandelingen. Zij kennen dit gebied goed en vertellen over het planten -en dierenleven dat we tegenkomen onderweg op de Drake Passage en op het Witte Continent.

Foto's en drones - Om de mooiste foto’s van het dierenleven in Antarctica te maken, raden we u aan om naast de standaard lens ook een zoomlens mee te nemen. Zo blijven we op gepaste afstand van deze wilde dieren om ze niet te storen in hun natuurlijke omgeving. Houd er rekening mee dat drones niet zijn toegestaan op South Georgia en Antarctica.

Zeilen aan boord van de EUROPA

Tijdens deze expeditie steken we de Atlantische Oceaan over en maken veel zeildagen. De Zuidelijke Oceaan is berucht vanwege de ruigheid. Vandaar de namen: "Roaring Forties", "Furious Fifties" en de "Screaming Sixties", refererend aan de zuidelijke breedte graden. Tijdens de reis zijn er zeilperiodes van ongeveer 10 achter eenvolgende dagen op zee wat u de mogelijkheid geeft om alle aspecten van het zeemansleven mee te maken inclusief het wachtlopen, het klimmen in het want en het navigeren van het schip.

South Georgia & Tristan da Cunha

Nadat we een week op Antarctica verschillende landingen hebben gemaakt, worden de zeilen gezet voor een serieuze zeiltocht naar het onvergetelijke South Georgia met haar overweldigende dierenleven. Hier brengt u ongeveer een week door. We maken wandelingen aan wal, bekijken al het dierenleven, leren over de geschiedenis van het eiland en genieten van prachtige vergezichten. Ook vinden we op South Georgia het graf van Shackleton, een van de meest bekende Antarctica-ontdekkingsreizigers. Het is traditie om een glas whiskey te drinken bij zijn graf.   

Eenmaal terug op zee wordt de koers uitgezet naar Tristan da Cunha; het meest afgelegen eiland ter wereld. Op dit eiland midden in de Atlantische oceaan leeft een kleine gemeenschap bovenop een nog actieve vulkaan. Hopelijk laat de deining het toe om een landing te maken op dit eiland.  Hier kun je een potje golf spelen op de meest afgelegen golfbaan ter wereld of met de lokale visserman op pad gaan voor het vangen van krab.

De laatste etappe op deze reis is de tocht naar Kaapstad. Het is ongeveer 10 dagen zeilen vanaf Tristan da Cunha. Eind april verschijnt de Tafelberg aan de horizon en zal het schip afmeren aan het V&A Waterfront.