group mail play plus user camera comment close arrow-down

Zeil mee van Horta naar Rouen

 • 16
  dagen
 • 1500
  nautische mijlen
 • reissom €1600,- p.p.
  4 of 6 persoonshut
 • reissom €2040,- p.p.
  2 persoonshut
 • reissom €1495,- p.p.
  Leeftijd 15-25

Na een nieuw Antarctica seizoen komt de EUROPA voor het tweede jaar op rij naar Europese wateren! Vanuit Kaapstad wordt een prachtige oceaan reis naar de Azoren gezeild, waarna als volgende stop de historische haven van Rouen op de agenda staat. De reis begint in de bekendste haven van de Azoren, namelijk Horta. Vanaf hier zetten we zeil naar het vaste land van Europa, waar we vanzelf de kust van of Engeland of Frankrijk zullen zien opdoemen. We varen langs Guernsey en Jersey, totdat we aan stuurboord de stad Le Havre zien liggen. Hier varen we de rivier de Seine op, om uiteindelijke na een tocht door een nationaal park aan te komen in de historische haven van Rouen. Hier is dan net het grote zeilevenement Armada Rouen in volle gang en zijn wij nog net op tijd om de andere Tall Ships weer te ontmoeten en bewonderen. Armada Rouen valt samen met de 75 ste herdenking van de Slag om Normandie, D-Day.

Azoren, PT

De vulkanische eilandengroep de Azoren bestaat uit zeventien eilanden waarvan er negen worden bewoond. Deze archipel vormt samen een autonome regio van Portugal. Van de twaalf actieve vulkanen liggen er vijf onder water. De Azoren bieden uitstekende gelegenheid voor het spotten van walvissen en verschillende soorten dolfijnen, voor duiken en wandelingen door de natuur. Horta ligt op het eiland Faial dat de bijnaam Ilha Azul (blauw eiland) draagt. Gedurende de maanden juni en juli staat een zee van hortensia's volop in bloei. Groene heuvelachtige landschappen worden afgewisseld met kleurrijke hagen vol bloemen. Horta heeft daarnaast een populaire jachthaven die veelal wordt aangedaan door zeilschepen op langere oceaanreizen, zoals Europa. De haven staat bekend om zijn muurschilderingen die door zeelieden voor aanvang van de nieuwe reis worden geschilderd.

Rouen, FR

De Franse stad Rouen kan bereikt worden door de rivier de Seine op te varen. Het is de hoofdstad van de provincie Normandië en was een van Frankrijks rijkste steden ten tijden van de Middeleeuwen. De stad is gesticht door een Gallische stam en was al een belangrijke plaats tijdens de Romeinse overheersing van het gebied. In 841 n.Chr. wordt de stad ingenomen door Vikingen, maar nog steeds zijn de ruines van het Romeinse amphitheater en baden te vinden. Mede dankzij de voordelige ligging aan een grote rivier ging het de stad voor de wind.  De ontwikkeling van een textiel industrie en de export van wijn en graan naar Engeland zorgde voor grote rijkdommen.

In 1431 was de stad het toneel van een van geschiedenis meest bekende tafrelen: het proces, de veroordeling en uiteindelijk de verbranding van Joan de Arc. In deze tijd was Rouen in handen van de Engelsen en diende het zelfs als hoofdstad van de Engelse gebieden in Frankrijk. De meeste stadsinwoners waren daardoor op de hand van de Engelsen en gingen niet in tegen het proces. 
Hoewel de haven van Rouen al vanaf het ontstaan van de stad belangrijk was voor de ontwikkeling van de stad, werd het pas een grote overslaghaven in de 16e eeuw toen er meer handel kwam met de Nieuwe Wereld, voornamelijk Brazilië. 

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd Rouen door het Britse leger gebruikt als bevoorradings post en waren er veel legerziekenhuizen gevestigd. In de Tweede Wereldoorlog is de stad voor een groot deel vernietigd door zowel Duitse als geallieerde troepen. Toen het gebied tussen de kathedraal en de rivier in de brand stond, werden de brandweerlieden niet doorgelaten door Duitste troepen, waardoor de brand 48 uur kon doorrazen. Niet lang daarna werd de kathedraal gebombardeerd door de geallieerden.

Optie aanvragen Boekingsformulier