group mail play plus user camera comment close arrow-down

Van Horta naar Stavanger

Zeil de EUROPA naar de Tall Ship Races

 • 20
  dagen
 • 1857
  nautische mijlen
 • reissom € 1.680,- p.p.
  4 of 6 persoonshut
 • reissom € 2.100,- p.p.
  2 persoonshut

De Azoren liggen op ongeveer 1000 zeemijl, zo'n 1500 km, uit de kust van Portugal in de Atlantische Oceaan. De archipel bestaat uit negen eilanden en is van vulkanische oorsprong. We zeilen zo'n drie weken op de oceaan en dan door naar de Noordzee, maar na 2 weken is het alweer mogelijk om land te zien, de kust van Engeland of van Frankrijk. We zeilen een mooie tocht langs de Engelse kust voordat we na 22 dagen aankomen in Stavanger, precies op tijd voor de start van de Tall Ships Race! Deze reis is een unieke kans om de indrukwekkende vloot gezamenlijk de haven van Stavanger te zien binnenvaren.

Azoren, PT

De vulkanische eilandengroep de Azoren bestaat uit zeventien eilanden waarvan er negen worden bewoond. Deze archipel vormt samen een autonome regio van Portugal. Van de twaalf actieve vulkanen liggen er vijf onder water. De Azoren bieden uitstekende gelegenheid voor het spotten van walvissen en verschillende soorten dolfijnen, voor duiken en wandelingen door de natuur.
Horta ligt op het eiland Faial dat de bijnaam Ilha Azul (blauw eiland) draagt. Gedurende de maanden juni en juli staat een zee van hortensia's volop in bloei. Groene heuvelachtige landschappen worden afgewisseld met kleurrijke hagen vol bloemen. Horta heeft daarnaast een populaire jachthaven die veelal wordt aangedaan door zeilschepen op langere oceaanreizen, zoals Europa. De haven staat bekend om zijn muurschilderingen die door zeelieden voor aanvang van de nieuwe reis worden geschilderd. 

Stavanger, NO

Stavanger is een stad in het zuidwesten van Noorwegen en de hoofdstad van de provincie Rogaland. Stavanger was lange tijd een bescheiden stadje en groeide pas in de 19e eeuw toen de stad profiteerde van de visserij en scheepvaart. Nadat in 1969 het eerste olieveld in de Noordzee werd ontdekt, werd Stavanger het centrum van de olie industrie. De regio is daardoor tot op de dag van vandaag een belangrijke speler in de Noorweegse economie en Europese olie industrie. 

Ondanks dat Stavanger een havenstad is, heeft de stad zijn charme behouden. Hier wordt de charme van een kleine stad gecombineerd met internationale bedrijvigheid. Stavanger is een universiteitsstad en heeft in 2008 de prijs van culturele hoofdstad van Europa ontvangen. Het oude centrum van Stavanger biedt een bezoek aan de best behouden houten huizen van Europa, bestaande uit 170 witte houten huisjes. Iets ten noorden van de stad begint Lysefjord, dat wordt beschreven als een van de mooiste fjorden van het land. De beroemde rots Preikestolen maakt hier onderdeel van uit.

Tall Ships Stavanger 2018

Samen met een internationale vloot van zeilschepen maken we een spectaculaire entree in Stavanger tijdens de Sail in op 26 juli. Tijdens het Tall Ships event in Stavanger bruist de stad van activiteiten rond en met de tall ships. We nemen deel aan de crew parade door de stad en vaak worden er ook voor de bemanning van de schepen activiteiten georganiseerd. Bark EUROPA zal tijdens dit evenement op enkele momenten haar schip openstellen voor iedereen die geïnteresseerd is om een kijkje te komen nemen. Verder kunnen er tijdens deze dagen ook recepties aan boord worden gehouden. Nadat u op 28 juli in de ochtend van boord bent gestapt is het natuurlijk leuk om alle schepen tijdens de Sail Out gezamenlijk de haven uit te zien varen, welke gepland is op 29 juli. Wilt u dit meemaken wees u dan bewust dat hotels snel volgeboekt zullen zijn!

Optie aanvragen Boekingsformulier