group mail play plus user camera comment close arrow-down

Het leven aan boord

Sinds 1994 vaart de bark EUROPA over alle wereldzeeen en heeft de reputatie opgebouwd als een schip waarmee echt gezeild wordt. Een reisbemanning en vaste bemanning van diverse leeftijden en verschillende nationaliteiten varen het schip. Tall Ship liefhebbers, ook zonder zeilervaring, staan aan het stuurwiel, hijsen de zeilen en navigeren. De 56 meter lange bark werd in 1911 gebouwd in Hamburg en volledig herbouwd en verbouwd tussen 1986 en 1994. Het interieur, met gelakte houten panelen, heeft verschillende ruimten om rustig in te verblijven; het dekhuis met een bar, een lounge waar wordt gegeten, een bibliotheek en comfortabele hutten (2, 4 en 6 persoons) met iedere en eigen douche en toilet.

Het dagelijkse ritme

Het leven aan boord is simpel, maar toch ook weer heel wisselend. Doordat iedereen in het wachtsysteem is ingedeeld (4 uur op, 8 uur af) zit je al snel in een ritme. Tijdens het wachtlopen is er van alles te doen, zoals het zeilen zelf, maar ook het helpen van de bemanning bij de onderhoudsklussen aan het tuig en schip. Maar toch is ook elke dag anders, zo valt er elke dag weer wat nieuws te leren, denk alleen al aan de namen van alle zeilen, maar ook bijvoorbeeld over het navigeren, het weer en het dierenleven. 

Voor sommige onder de gasten is het meevaren echt even een ontsnapping aan de dagelijkse routine, even geen internet of telefoon, maar puur genieten van het moment en de plek waar je bent. De dagelijkse beslommeringen doen er even niet meer toe, je gaat volledig op in de wereld van de EUROPA en de reis die je aan het maken bent.

Benedendeks

Benedendeks is alles verzorgd. De ervaren scheepskok bereidt elke dag drie voedzame maaltijden. Er zijn vier 2-persoons hutten, vier 4-persoonshutten en vier 6-persoonshutten. De hutten zijn comfortabel en hebben elk een eigen douche en toilet. Elke kooi is voorzien van lakens en een dekbed. Slaapzakken hoeven dus niet worden meegenomen. Ook handdoeken zijn aan boord.

Ideaal voor langere reizen

Met verschillende ruimten zoals de bibliotheek, de lounge, en het dekhuis is de EUROPA ideaal ingericht voor het maken van lange zeereizen. De verschillende verblijven geven de gelegenheid om u terug te trekken, bijvoorbeeld om te lezen of om een film te bekijken. In het dekhuis, met een bar, kan worden deelgenomen aan het sociale leven.