group mail play plus user camera comment close arrow-down

Gasten uit alle windstreken

De EUROPA prijst zich gelukkig met een vaste bemanning en gasten uit vele verschillende landen. Geen reis is hetzelfde. Reizen met circa 14 verschillende nationaliteiten aan boord zijn zeker geen uitzondering. Op bijna iedere reis zijn wel enkele Nederlanders aan boord binnen de trainees en van de vaste bemanning zijn over het algemeen de kapitein, kok en stuurman van Nederlandse afkomst. De overige bemanning is zeer internationaal gezelschap. De gezamenlijke taal die aan boord wordt gesproken is Engels. 

Leeftijd

Ook de leeftijd van de gasten aan boord is zeer gevarieerd, van 15 tot en met halverwege de 60. Het belangrijkste is een goede gezondheid, sterke armen en benen voor het werk en leven aan boord en dat je actief mee wil meedraaien in het wachtsysteem. De ene zal hoog in de mast klimmen en de ander is liever actiever aan dek. Tijdens Tall Ships Races moet minimaal 50% van de trainees aan boord tussen 15 en 25 jaar oud zijn, de overige 50% boven de 25 jaar oud. Bij alle overige reizen (oceaanreizen en Antarctica) zijn over het algemeen alle leeftijdsgroepen vertegenwoordigd op deze reizen. 

Verschillende achtergronden

Het fijne van het leven aan boord is dat je sociale status even niet meer belangrijk is, aan boord is iedereen gelijk. Aan boord draait het om samenwerken en met elkaar leven en plezier te maken. Er is geen internet of telefoonbereik aan boord, oftewel geen e-mails en de telefoons kunnen worden weggelegd. Het mooie hiervan is dat je volop kan genieten van het moment zelf. 

Alleen of samen?

De EUROPA is ideaal om zowel met je partner of met vrienden te reizen, maar ook als single reiziger kom je goed terecht aan boord. Als je met partner of vriend reist zou je ervoor kunnen kiezen om een 2-persoonshut te boeken, maar je kan als koppel ook samen met een ander duo in een 4-persoonshut worden geplaatst. Single travelers worden in een mannen of vrouwenhut geplaatst, helaas is het niet mogelijk om in je eentje een 2-persoonshut te boeken, dit wordt alleen verkocht aan duo's. De defintieve indeling wordt aan boord gemaakt, we kunnen op voorhand geen toezeggingen doen of beloftes maken voor een bepaalde kooi of hut. U kunt uiteraard wel een voorkeur aangeven bij het boeken van uw reis. Met de indeling van de wachten wordt rekening gehouden met een goede mix van nationaliteiten, geslacht en leeftijden.