group mail play plus user camera comment close arrow-down

Eten en drinken

Een goede maaltijd is van groot belang voor een zeeman, zo ook aan boord van de EUROPA. Wij hebben dan ook een zeer ervaren scheepskok aan boord die samen met de koksassistent heerlijke en voedzame maaltijden voor u bereidt. De kok verrast u met een zeer afwisselend menu tijdens uw reis waarin ook zeer zeker invloeden terug te vinden zijn van onze wereldreizen. En waar het kan zal er zeker ook vers gevangen vis op het menu staan.

De maaltijden

Onze scheepskok zal drie maaltijden per dag voor u voorbereiden welke op onderstaande tijden voor u klaar staan: 

  • Ontbijt: 07:00 - 09:00
  • Lunch: 13:00
  • Diner: 19:00

Daarnaast zal er tijdens de nachtwacht (24.00 - 04.00 uur) een midnacht snack gereed staan. Bij de koffie en thee pauzes zijn er ook vaak koekjes of cake beschikbaar en tijdens borreltijd zal er uiteraard een kleine snack beschikbaar zijn. 

Let wel, er is aan boord geen verkoop van chocolade, snoep of andere snacks. Mocht u van u zelf weten dat u hier vaak dringende behoefte aan heeft adviseren wij u een kleine voorraad mee te nemen voor persoonlijk gebruik. Hou wel rekening met de hoeveelheid afval, wij proberen aan boord zo weinig mogelijk afval te produceren. Daarnaast hebben wij een strikt afvalscheidingsbeleid aan boord.

Drinken

Op gezette tijden is er een koffie en thee pauze (10.00, 14.00, 16.00 en 20.00 uur), maar ook op alle andere tijden is er onbeperkt koffie, thee en water voor u beschikbaar. Bij de maaltijden wordt er tevens ook zuivel en sap geserveerd. Wij adviseren u om een waterfles mee te nemen aan boord zodat u altijd water tot uw beschikking heeft, aan boord zijn tevens ook EUROPA waterflessen te koop (zie ook onze webshop).

Extra dranken (fris en alcoholische versnaperingen) zijn tegen betaling verkrijgbaar aan de bar in het dekhuis. Deze consumpties kunnen aan het einde van de reis contant worden afgerekend. 

Dieet

Eet u geen vlees of vis of schelpdieren? Of heeft u een glutenallergie? Geef het op tijd door aan de scheepskok. Het is geen enkel probleem voor de kok om glutenvrij te koken en bakken of een vegetarische maaltijd te bereiden. U kunt uw dieet aangeven op het boekingsformulier. De koks in het kombuis zijn zeer creatief en brengen veel variatie aan in alle maaltijden. 

Er is vaak van alles mogelijk, echter kent ons kombuis wel een beperking: helaas kunnen wij geen menu aanbieden voor veganisten. 

Verder is het goed om te weten dat er met verschillende ingredienten zoals noten en gluten gewerkt wordt. Bij een allergie hiervoor maakt de kok een apart menu. Echter in het kombuis en door het schip zullen sporen aanwezig zijn van noten en gluten.