group mail play plus user camera comment close arrow-down

Eten en drinken

Een goede maaltijd is van groot belang voor een zeeman, zo ook aan boord van de EUROPA. Wij hebben dan ook een zeer ervaren scheepskok aan boord die samen met de koksassistent heerlijke en voedzame maaltijden voor u bereidt. De kok verrast u met een zeer afwisselend menu tijdens uw reis waarin ook zeer zeker invloeden terug te vinden zijn van onze wereldreizen. En waar het kan zal er zeker ook vers gevangen vis op het menu staan.

Aan boord van de EUROPA kunt u kiezen uit een vegetarische of niet vegetarische maaltijd. Voorafgaand aan de reis kunt u via het boekingsformulier aangeven of u voor de vegetarische maaltijd kiest. Omdat wij onze maaltijden vooraf in de havens inkopen geldt deze keuze voor de gehele reis.
Weet u niet zeker of u als vegetarier vermeld staat of wilt u wijzigen? Neem dan contact met ons op.

 

De maaltijden

Onze scheepskok zal drie maaltijden per dag voor u voorbereiden welke op onderstaande tijden voor u klaar staan: 

  • Ontbijt: 07:00 - 09:00
  • Lunch: 13:00
  • Diner: 19:00

Daarnaast zal er tijdens de nachtwacht (24.00 - 04.00 uur) een midnacht snack gereed staan. Bij de koffie en thee pauzes zijn er ook vaak koekjes of cake beschikbaar en tijdens borreltijd zal er uiteraard een kleine snack beschikbaar zijn. 

Let wel, er is aan boord geen verkoop van chocolade, snoep of andere snacks. Mocht u van u zelf weten dat u hier vaak dringende behoefte aan heeft adviseren wij u een kleine voorraad mee te nemen voor persoonlijk gebruik. Hou wel rekening met de hoeveelheid afval, wij proberen aan boord zo weinig mogelijk afval te produceren. Daarnaast hebben wij een strikt afvalscheidingsbeleid aan boord.

Drinken

Op gezette tijden is er een koffie en thee pauze (10.00, 14.00, 16.00 en 20.00 uur), maar ook op alle andere tijden is er onbeperkt koffie, thee en water voor u beschikbaar. Bij de maaltijden wordt er tevens ook zuivel en sap geserveerd. Wij adviseren u om een waterfles mee te nemen aan boord zodat u altijd water tot uw beschikking heeft, aan boord zijn tevens ook EUROPA waterflessen te koop.

Extra dranken (fris en alcoholische versnaperingen) zijn tegen betaling verkrijgbaar aan de bar in het dekhuis. Deze consumpties kunnen aan het einde van de reis contant worden afgerekend. 

Vegetarische maaltijd of voedselallergie

Heeft u een voedselallergie of bent u vegetarier? Geeft u dit meteen duidelijk door in uw boekingsformulier of bij het plaatsen van een optie. Vegetarische maaltijden zijn geen enkel probleem.

Mocht u een allergie hebben dan horen wij het graag en overleggen we met de kok wat de mogelijkheden zijnWij zullen dit voorleggen aan de kok aan boord en samen bekijken wat de mogelijkheden zijn. Er is vaak van alles mogelijk, echter kent ons kombuis wel een beperking: helaas kunnen wij geen menu aanbieden voor veganisten. 

Verder is het goed om te weten dat er met verschillende ingredienten zoals noten en gluten gewerkt wordt. Bij een allergie hiervoor maakt de kok een apart menu. Echter in het kombuis en door het schip zullen sporen aanwezig zijn van noten en gluten.