group mail play plus user camera comment close arrow-down facebook twitter instagram

Kaapstad - Montevideo

Stap aan boord voor een 40+ daags zeil avontuur!

 • 45
  dagen
 • 5040
  nautische mijlen
 • reissom €3500,- p.p.
  Leeftijd 15-35
 • reissom €4500,- p.p.
  Leeftijd 35+

(Let op, de jongeren prijs geldt voor zeilers t/m 35 jaar)

Ga met ons mee aan boord van Bark EUROPA en ervaar hoe het is om meer dan 40 dagen weg te zijn van de bewoonde wereld. Ons avontuur begint in Kaapstad, Zuid-Afrika vanuit waar we de uitgestrekte Zuid-Atlantische Oceaan oversteken richting Montevideo, Uruguay. Deze bijzondere reis is een unieke kans voor zeilliefhebbers die graag de kneepjes van het vak willen leren en zich volledig willen overgeven aan het ritme van de zee.

De aankomende reis van Bark EUROPA is bijzonder omdat het haar eerste oceaanoversteek zal zijn sinds de restauratie na het ongeluk in Kaapstad. We zijn enorm dankbaar voor de geweldige steun die we van iedereen hebben mogen ontvangen. Dankzij de toewijding en het harde werk van ons team en de externe betrokken partijen is het schip volledig hersteld. Nog voordat we de oversteek maken, staat er nog een shakedown voyage op de agenda, een korte proeftocht waarna we aan de overtocht beginnen. Reis met ons mee terwijl de EUROPA zegeviert en klaar is om samen nieuwe avonturen aan te gaan.

Vertrek vanuit Kaapstad

Onder leiding van onze ervaren kapitein en bemanning maakt de EUROPA voor het eerst in 15 jaar een directe zeilreis vanuit Kaapstad naar Montevideo. We maken gebruik van de zuidoostelijke passaatwinden, die over het algemeen gunstig zijn voor onze reis richting het westen. Terwijl we rekening houden met verschillende weersomstandigheden, van stormen tot windstiltes zal de bemanning je helpen de koers te bepalen voor een prachtige zeilervaring.

De oversteek

Ervaar de schoonheid van het zeilen op een historisch zeilschip. Tijdens dit avontuur krijg je de mogelijkheid om actief deel te nemen in het leven aan boord. Onze ervaren bemanning neemt je mee in het zeilen van het schip, betrekt je bij allerlei onderhoudswerkzaamheden en geeft lezingen over onderwerpen zoals marine biologie, meteorologie navigatie en zeemanschap. Of je nu een doorgewinterde zeiler bent of een avonturier die voor het eerst meegaat, iedereen is welkom. Werk samen met je mede wachtgenoten en de bemanning en geniet van deze prachtige reis naar Zuid-Amerika.

Wanneer de avond valt en de gouden tinten langzaam veranderen in een donkerblauw canvas, zul je betoverd worden door de ontzagwekkende schoonheid van de ontelbare sterren. Terwijl de maan onze weg verlicht, geniet je van de rust op het stille schip op de open zee.

Niet alleen de ontelbare sterren maken de nachten op zee zo bijzonder. Soms zijn we de gelukkige getuige van een ander natuurfenomeen. Laat je betoveren door het magische effect van algen die oplichten tegen de boeg van het schip en een spoor achter laten in het water.

Deze overtocht biedt magische sterrennachten, zwem stops in diepe wateren, de mogelijkheid om de handen uit de mouwen te steken en onze bemanning te helpen met onderhoud.

Leer zeilen aan boord van Bark EUROPA

Tijdens dit buitengewone avontuur ben je niet zomaar een passagier maar een actieve deelnemer in het zeilen aan boord van de EUROPA. Onze bemanning leert je de kunst van het zeilen van een tall ship, waarbij alles aan bod komt. Van het hijsen van de zeilen, tot navigeren en je weg vinden door de wirwar aan touwen. Of je nu eerdere ervaring hebt of niet, je krijgt de kans om je verder te verdiepen in de traditionele zeevaart. Als gastbemanning maak je deel uit van een roterend wachtsysteem, waarbij je actief betrokken wordt bij het sturen, wachtlopen en het handelen van de zeilen onder begeleiding van onze bemanning.

De gast bemanning wordt verdeeld in drie wachten – rood, wit en blauw – naar de kleuren van de Nederlandse vlag. Tijdens de vier uur durende wacht werk je samen met onze bemanning om het schip te zeilen. Jij en je mede wachtgenoten krijgen verschillende taken de EUROPA op koers te houden. Twee mensen staan aan het roer, twee staan op de uitkijk en de rest roteert of helpt met onderhoud of het zetten of weghalen van zeilen. Wanneer er schepen, afval of wilde dieren worden gezien, wordt dit doorgegeven aan de officier van de wacht.

Deze hands-on ervaring stelt je in staat om je zeilvaardigheden (verder) te ontwikkelen en samen het schip als één team naar Zuid-Amerika te navigeren. Voor degenen die op zoek zijn naar extra uitdagingen, zijn er volop mogelijkheden om bij te dragen aan het onderzoek van het schip. Het enige wat je nodig hebt is je enthousiasme om te leren, een passie voor avontuur en de bereidheid om nieuwe ervaringen op te doen. De sfeer aan boord is ontspannen en gastvrij, wat het gevoel van kameraadschap onder je mede-avonturiers bevordert.

Na de 4 uur op wacht, heb je 8 uur vrije tijd. Deze tijd kun je gebruikt om uit te rusten en te genieten van het uitzicht over zee. Of je nu rustig wilt lezen of in je logboek wilt schrijven in de bibliotheek of een actieve rol wilt spelen in het sociale leven in het dekhuis: er is plaats voor iedereen. Geniet van een goed gesprek en een glas wijn aan de bar met je mede voyage crew, speel een spelletje of woon de lezingen bij die de bemanning heeft voorbereid.

Wanneer we Uruguay bereiken en elkaar gedag zeggen, kun je jezelf met recht een volwaardig zeiler noemen met herinneringen en vrienden voor het leven.

Verantwoordelijkheid voor de natuur

Wanneer je de oceaan overzeilt, zul je direct ervaren hoe belangrijk het is om respect te hebben voor de natuur. Deze filosofie speelt een grote rol aan boord van Bark EUROPA en haar bemanning. We hopen je te inspireren om je te concentreren op alles om je heen: niet alleen een uitgestrekte open oceaan, maar een wereld op zich. We bieden onze gasten de kans om deze oceaan van alle tinten blauw te ervaren en te luisteren naar het geluid, de wind in de zeilen en de vrede en rust om ons heen.

Op deze oceaanoversteek hebben we het voorrecht om vergezeld te worden door experts uit verschillende vakgebieden, die de reis verrijken met hun kennis. Deze wetenschappers en studenten voeren onderzoeksprojecten uit en betrekken de gasten bij hun werk. Ze delen hun inzichten over de wonderen van de oceaan, wat zorgt voor een diepgaande leerervaring voor iedereen aan boord.

Door milieuverantwoorde zeilreizen uit te voeren, bieden we reiservaringen uit de eerste hand om onze gasten een beter begrip te geven van de oceaan en de dieren die deze plek hun thuis noemen. We hopen zo een groep met oceaan ambassadeurs over de hele wereld te creëren.

In samenwerking met universiteiten en andere instellingen hopen we de wetenschappelijke wereld te verbinden met onze wereld op zee. We streven ernaar om wetenschappelijke kennis naar een breder publiek te brengen en om meer bewustzijn te creëren voor de toestand van de oceanen en de poolgebieden. Samen met onderzoekers, universiteiten en bedrijven hebben we de afgelopen jaren solide data kunnen verzamelen. Om zo’n database op te bouwen is een jarenlange inspanning nodig en wij zetten ons als platform graag in om deze data te verzamelen.

Ben je klaar om deze uitdaging aan te gaan? Zeil mee aan boord van Bark EUROPA en begin aan een reis die je niet alleen levenslange herinneringen en vrienden zal opleveren, maar ook een hernieuwde waardering voor de kracht en schoonheid van de oceaan zal geven.