group mail play plus user camera comment close arrow-down facebook twitter instagram

Ushuaia - Valparaíso

Ontdek de betoverende Chileense kanalen

 • 24
  dagen
 • 1850
  nautische mijlen
 • reissom €5160,- p.p.
  4 of 6 persoonshut
 • reissom €6240,- p.p.
  2 persoonshut

Deze reis is boekbaar vanaf 25 september 12:00 uur.

Stap aan boord voor een nieuw avontuur en geniet van drie weken zeilen en ontdekken. Vanaf Ushuaia zetten we de zeilen naar Puerto Williams, vanaf daar ontdekken en navigeren we door de Chileense kanalen. Het laatste deel van de reis zeilen we langs de kust van Chili richting Valparaíso. Zeil je met ons mee?

Ushuaia

Je reis begint in Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld! Verscholen tussen het Andesgebergte en het Beaglekanaal, belichaamt Ushuaia de ruige geest van Patagonië. Het is een bruisende stad aan het "einde van de wereld" en dient als toegangspoort tot de ongerepte landschappen van het Nationaal Park Tierra del Fuego. Kom een paar dagen eerder aan om deze charmante en unieke stad en haar prachtige omgeving te ontdekken.

Vertrek

Nadat je in Ushuaia aan boord bent gestapt, is het tijd om je te installeren in de hut, een beetje vertrouwd te raken met het schip en je medereizigers te leren kennen. Ontdek de ins en outs van het schip en leer de kleuren van de wacht kennen - rood, wit of blauw - die het wachtschema voor de reis bepalen. Tijdens een uitgebreide rondleiding van een van de bemanningleden leer je bijvoorbeeld hoe je op de uitkijk staat tijdens je wacht, hoe je het schip moet sturen en hoe je kunt helpen bij het zetten en trimmen van de zeilen. Na het eerste diner en de eeste avond aan boord vol nieuwe indrukken, maak je je klaar voor de nacht. De volgende ochtend hijsen we de zeilen en begint het avontuur van je leven! Of dit nu je eerste zeilreis is of dat je een doorgewinterde zeiler bent, de verscheidenheid van ervaringsniveaus aan boord zorgt voor een dynamische leeromgeving, waarin iedereen op zijn eigen manier kan bijdragen om het schip te laten zeilen.

Door de Chileense kanalen

De reis begint met een korte zeiltocht van Ushuaia naar Puerto Williams, waarbij we het Beaglekanaal oversteken. Hier zullen we aan land gaan voor de meest zuidelijke hike van Zuid-Amerika op Isla Navarino, waar we worden verwelkomd door prachtige uitzichten op het Beaglekanaal – Puerto Williams in Chili aan de ene kant en Ushuaia in Argentinië aan de andere kant.

Puerto Williams is de hoofdstad van de Chileense Antarctische Provincie. De nederzetting werd gesticht in 1953 en diende voornamelijk als marinebasis voor Chili. De haven trekt toeristen en wetenschappelijke activiteiten gerelateerd aan Kaap Hoorn of Antarctica aan, maar ook enthousiaste wandelaars die meerdaagse trektochten maken in de 'Dientes de Navarino (Tanden van Navarino)' bergen rondom Puerto Williams.

Na een dag wandelen zetten we onze tocht voort door de prachtige kanalen en fjorden van Zuidelijk Chileens Patagonië, een adembenemend landschap van hoge met sneeuw bedekte pieken, gletsjers en dramatische fjorden. 

We laten 'fin del mundo' achter ons en zetten nu koers naar het noorden, via de Humboldt-stroming. Na een stukje noordwaarts te hebben gevaren, brengen de zuidoostelijke passaatwinden ons naar onze volgende bestemming en breiden we onze zeiltraining uit. Leer alles over het hijsen en strijken van de zeilen, door de lijnen aan te trekken of te vieren. Klim in het want om de zeilen op- of uit te rollen. De bemanning leert je hoe je de zeilen kunt trimmen ten opzichte van de wind, bijvoorbeeld door de ra's te brassen of schoten te vieren. Je kunt ook helpen bij het onderhoud van het schip door te assisteren bij houtbewerking, zeilmaken of touwwerk. 

De Humboldt-stroming, vernoemd naar de Duitse natuuronderzoeker Alexander von Humboldt, is een indrukwekkend ecosysteem dat een breed scala aan organismen herbergt, zoals plankton, kreeftachtigen, vissen en zeezoogdieren. Met wat geluk zullen we walvissen zien die hier komen om zich te voeden met fytoplankton. Het gebied staat ook bekend om 18 tot 20% van de wereldwijde vangst van zeevissen, voornamelijk makreel, ansjovis en sardines.

Valparaíso

Na een reis die draait om zeilen, natuur en dierenleven, komen we aan in de werelderfgoedstad Valparaíso, vol bohemian vibes en levendige kleuren die al lange tijd een inspiratiebron zijn voor dichters en schrijvers. De heuvels van de stad zijn bezaaid met kleine en kleurrijke huizen, verbonden door eindeloze trappen van historische funiculars, waardoor je kunt dwalen door een doolhof van smalle straatjes of kunt genieten van adembenemende uitzichten op de Stille Oceaan. 

Op ongeveer 120 kilometer ten noordwesten van Santiago is Valparaíso een van de belangrijkste zeehavens in de Zuidelijke Stille Oceaan. In de tweede helft van de 19e eeuw speelde het een cruciale geopolitieke rol als een belangrijke tussenstop voor schepen die van de Atlantische naar de Stille Oceaan reisden via de Straat van Magellaan. In die tijd floreerde de stad en stond het bekend bij vele zeelieden als 'de parel van de Stille Oceaan'.

In de tweede helft van de 20e eeuw, na de opening van het Panamakanaal, kreeg de stad een ernstige tegenslag te verduren. Maar de afgelopen twintig jaar heeft de stad haar herstel bereikt, kunstenaars, schrijvers en toeristen aangetrokken naar de historische wijken van deze prachtige stad en is het uitgegroeid tot een belangrijk educatief centrum met meerdere universiteiten en hogescholen. De haven van Valparaíso blijft een belangrijk distributiecentrum voor maritiem verkeer en cruiseschepen en zal ook voor ons de toegangspoort tot de Stille Oceaan zijn.

Leer zeilen aan boord van Bark EUROPA

Aan boord van Bark EUROPA worden gasten ‘voyage crew’ genoemd en zal de vaste bemanning je training geven om je om te vormen tot zeelieden. Zelfs zonder eerdere ervaring, kun je alles leren wat je moet weten tijdens de reis. In tegenstelling tot een traditionele cruise biedt Bark Europa een hands-on zeilervaring, waarbij je actief deelneemt aan zeilactiviteiten. De reisbemanning is verdeeld in drie groepen of wachten, vernoemd naar de kleuren van de Nederlandse vlag - rood, wit en blauw. Elke wacht duurt vier uur, gevolgd door acht uur vrije tijd.

Zodra het wachtsysteem van start gaat vind je al snel het ritme van het leven op zee. Je wordt verdeeld in drie wachten, de rode wacht, blauwe wacht en witte wacht, vernoemd naar de kleuren van de Nederlandse vlag. Tijdens de vier uur dat je op wacht staat zijn er verschillende taken die verdeeld zullen worden onder jou en je wachtgenoten. Zo zullen er altijd twee personen van de wacht aan het roer staan. Samen zorg je voor een constante koers. De vaste bemanning zal je uitleggen hoe je het schip moet sturen en waar je op moet letten.

Ook staan er te allen tijde twee mensen op de uitkijk op het voordek. Telkens wanneer je iets interessant in het water ziet, zoals schepen, boeien, ijsbergen of dierenleven wordt dit aan de officier van de wacht medegedeeld. De rest van de wachtleden helpen mee aan dek. Tijdens de wacht is er ook tijd om de bemanning te helpen met het onderhoud van het schip. Hier leer je werken met traditionele materialen en methodes, zoals houtbewerking, astronavigatie, zeilmakers werk en traditioneel touw- en tuigwerk. Zo is elke dag anders en valt er altijd wat nieuws te leren. 

Tijdens de acht uur vrije tijd kun je als voyage crew ontspannen of genieten van het uitzicht. De bibliotheek is beschikbaar voor rustig lezen of schrijven in je logboek, en het dekhuis biedt gelegenheid om met mede-crewleden te socializen onder het genot van een drankje, bordspel of kaartspel. De bemanning zal ook lezingen geven over uiteenlopende onderwerpen, variërend van traditionele zeemansvaardigheden tot wetenschappelijk marine biologisch onderzoek en astronomie.

Ook tijdens de vrije tijd kan de voyage crew de vaste bemanning helpen met het hanteren van de zeilen en onderhoudswerkzaamheden. Indien nodig zal het keukenteam ook om hulp vragen bij het bereiden van maaltijden. Je kunt je vrije tijd zelf invullen en zo veel of zo weinig doen als je wilt.

Hoe te boeken

Deze reis gaat op 25 september om 12:00 NL tijd open voor boekingen. Neem een kijkje bij de veelgestelde vragen voor een vlot boekingsproces! Hier vind je meer informatie over het boeken van meerdere reizen en andere belangrijke details!