group mail play plus user camera comment close arrow-down

Vrienden van EUROPA

Liefhebbers van echt zeilen bevaren de wereldzeeën op het unieke Tall Ship Bark EUROPA. Het schip is eigendom van Rederij Bark Europa en vaart jaarlijks met vele betalende reizigers de wereld rond. Het geld dat binnen komt via deze betaalde reizen is net voldoende om het schip in de vaart te houden en te onderhouden. De Rederij heeft daarom geen middelen om bijvoorbeeld jonge trainees te helpen die zelf geen mogelijkheid hebben om deel te nemen aan een van onze fantastische reizen. Door het fonds 'Vrienden van de EUROPA' te steunen is het mogelijk om trainees aan boord te nemen die anders wellicht geen kans hebben om mee te varen.  

Haagse jongeren geselecteerd!

In 2017 maken wij een oceaanoversteek van Kaapstad naar Boston. Ga jij met ons mee?

De Haagsche Lotte Linthorst en Matthijs Boesten zijn door de bark EUROPA geselecteerd om mee te zeilen van Kaapstad naar Boston. Afgelopen zomer begonnen we met de zoektocht naar de twee avonturiers; een actie die voortkomt uit het fonds ‘Vrienden van de EUROPA’. Op onze website en de social media kanalen zijn Lotte en Matthijs te volgen tijdens hun reis 

De reis wordt mede mogelijk gemaakt door Kees Gerritsen, één van onze vaste gasten. Hij heeft het varen als trainee bij ons aan boord als levensveranderend ervaren en wil graag jonge mensen de kans geven dit ook mee te maken. We waren op zoek naar twee Haagse jongeren tussen de 18 en 26 jaar die met ons mee gaan varen van Kaapstad naar Boston. Een unieke kans voor jonge avonturiers die deze bijzondere ervaring goed kunnen gebruiken, maar het zich niet zomaar kunnen veroorloven.

Kees vertelt enthousiast over het leven aan boord: “Een lange zeilreis met een schip als de EUROPA is een ervaring die je je leven lang meedraagt en je als mens verandert. Je bent op de oceaan ver weg van alles. Er is alleen het schip en de bemanning en daarmee moet je het doen.”

“De overweldigende oceaan is je vriend en soms je vijand. Samen ga je dan het gevecht aan met de elementen en ook met jezelf, soms 33 meter zwaar slingerend boven het water. Ik wil graag jonge mensen de kans geven dit mee te maken en ik verkeer in de gelukkige omstandigheden dat ik dat mogelijk kan maken voor twee jonge mensen.” 

Lotte
: "Dit is echt te mooi om waar te zijn!"
Lotte Linthorst is al vanaf jongs af aan op het water te vinden en vindt het heerlijk om uit de drukte en hectiek van de stad te ontsnappen en buiten te zijn. Ze zet haar studie een half jaar stil voor dit avontuur maar dat heeft ze er graag voor over: "Vanaf het moment dat ik mijn brief had gestuurd droomde ik van deze reis."

"Tegelijkertijd hoopte ik dat het moment waarop ik bericht zou krijgen zo lang mogelijk zou duren omdat ik nooit had gedacht dat ze mij zouden kiezen. Dit is echt te mooi om waar te zijn. Ik kijk er zo naar uit! Ook naar de spannende dingen, in de mast klimmen bijvoorbeeld, of storm op zee. Zelfs de spannende dingen lijken me gaaf."

Matthijs: "Het lijkt me gaaf om te leren navigeren op zee"
"Ik zeil al sinds mijn dertiende en mijn opa en oma vertelden me over deze mogelijkheid. Ik ben gaan kijken toen de EUROPA in Scheveningen was afgelopen zomer. Ik had helemaal niet verwacht dat ik mee mocht, maar het is wel echt supervet!"

"Ik studeer nu scheeps- en jachtbouw en ik zeil veel op de Kaag, wel wat anders dan straks op zee. Het lijkt me gaaf om te leren navigeren op zee en verder pak ik alles aan wat er op me af komt. Ik weet nog niet zo heel goed wat ik moet verwachten maar ik laat het op me af komen en heb er heel veel zin in!"

In 67 dagen van Kaapstad naar Boston zeilen
De oceaanoversteek van Kaapstad naar Boston vindt plaats in het voorjaar van 2017. Half april vlieg je zelfstandig naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Je zeilt mee van Kaapstad via St. Helena en Ascension Island naar Boston. In Boston nemen we deel aan Sail Boston. Na de Sail In zit het grote avontuur erop en begin je, met een rugzak vol waardevolle ervaringen en verhalen, zelfstandig aan de terugreis. 

Behalve een bijdrage voor administratiekosten van € 175,- en privé uitgaven tijdens de reis zoals drankjes aan de bar en eventuele kosten voor bellen of mailen via de satelliet, wordt het hele avontuur je aangeboden door de EUROPA en de heer Gerritsen.

 

Doneren?

Word Vriend van de Bark EUROPA en bouw mee aan een fonds voor jongeren om hen de kans te bieden de reis van hun leven te maken op bijvoorbeeld een Tall Ships Race of Oceaanoversteek. Als vriend van Bark EUROPA steunt u bovendien niet alleen jonge trainees, maar ook het schip en haar voortbestaan voor de komende jaren.

Klaas Gaastra, kapitein: "Ik weet zeker dat deze vriendenclub in een behoefte gaat voorziet, die leeft bij de vele enthousiaste gasten en trainees, die de dekken van de EUROPA de afgelopen 20 jaar hebben bevolkt. Dit gasteninitiatief zie ik als een kroon op al het werk, dat elke dag weer door de kantoor- en scheepsbemanning wordt verzet om deze meer dan 100-jarige schoonheid veilig en professioneel over de zeven zeeën te stuwen."

U wordt Vriend van Bark Europa met een jaarlijkse bijdrage van minimal EUR 25,-. Als Vriend van Bark EUROPA blijft u op de hoogte van het reilen en zeilen van de gesteunde trainees. Het is geen verbinding voor langere termijn: elk jaar kunt u opnieuw beslissen of u het schip en de trainees blijft steunen. 
Meld u nu aan als vriend!

Doneren kan natuurlijk ook zonder aanmelding. Stort uw donatie op het volgende rekeningnummer onder vermelding van uw eigen naam en de opmerking "Vriend van EUROPA":

Bank: Rabobank
Adres bank: Blaak 333, 3011GB Rotterdam
Rekeningnummer/ IBAN: NL72RABO0175857431
tnv Rederij Bark EUROPA
o.v.v Vriend van EUROPA

Op verzoek sturen we een nota of factuur ten behoeve van uw donatie.

Doneren via PayPal kan ook. Stort dan uw bedrag naar: info@barkeuropa.com