group mail play plus user camera comment close arrow-down

Vrienden van EUROPA

Liefhebbers van echt zeilen bevaren de wereldzeeën op het unieke Tall Ship Bark EUROPA. Het schip is eigendom van Rederij Bark Europa en vaart jaarlijks met vele betalende reizigers de wereld rond. Het geld dat binnen komt via deze betaalde reizen is net voldoende om het schip in de vaart te houden en te onderhouden. We zijn onze Vrienden van EUROPA dankbaar voor al jullie steun door de jaren heen, of dat nu het sponsoren van jongeren is, het delen van de ervaringen aan boord van de EUROPA of een bijdrage voor het onderhoud van het schip! Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: dat de EUROPA nog lang de wereldzeeen kan bevaren.

Bark EUROPA is opnieuw op zoek naar Haagse jongeren voor oceaanoversteek in 2018

Na het succes van vorig jaar zullen ook dit jaar Haagse jongeren meevaren van Kaapstad naar Nederland. Ga jij met ons mee?

Afgelopen jaar kregen de Haagsche Lotte Linthorst en Matthijs Boesten de kans om mee te zeilen aan boord van Bark EUROPA van Kaapstad naar Boston. Via onze website en de social media kanalen waren hun avonturen van deze reis te volgen. Na het grote succes van afgelopen jaar heeft een van onze vaste gasten, Kees Gerritse, besloten om ook dit jaar weer een bijdrage te leveren om het Haagse jongeren project een vervolg te geven.

Kees heeft het varen als trainee als levensveranderend ervaren en wil graag jonge mensen de kans geven dit ook mee te maken: “Een lange zeilreis met een schip als de EUROPA is een ervaring die je je leven lang meedraagt en je als mens verandert. Je bent op de oceaan ver weg van alles. Er is alleen het schip en de bemanning en daarmee moet je het doen. De overweldigende oceaan is je vriend en soms je vijand. Samen ga je dan het gevecht aan met de elementen en ook met jezelf, soms 33 meter zwaar slingerend boven het water. Ik wil graag jonge mensen de kans geven dit mee te maken en ik verkeer in de gelukkige omstandigheden dat ik dat mogelijk kan maken.” We vinden het een fantastisch initiatief en we hopen dat er meer zijn voorbeeld zullen volgen zodat we in de toekomst meer jongeren deze kans mogen bieden zichzelf te leren kennen aan boord van de EUROPA.

Waarom zijn we op zoek naar specifiek Haagse jongeren? Den Haag is de thuishaven van het Nederlandse Tall Ship de bark EUROPA. Echter de EUROPA is gemiddeld maar 1 keer per jaar thuis. Zo was de laatste keer dat het schip enkele dagen in de haven van Scheveningen lag al weer juli 2016. Niet voor niks is de EUROPA een echte oceaanzwerver. Na twee jaar te zijn weggeweest komen we aankomende september 2018 weer terug naar Den Haag. Door Haagse jongeren mee te laten varen en hen te helpen hun ervaringen te delen door middel van foto's of vlogs hopen ze iedereen 'thuis' zoveel mogelijk mee te kunnen laten genieten van de avonturen van de EUROPA en haar bemanning. 

Dit jaar zijn we op zoek naar vier Haagse jongeren. Twee jongeren tussen de 18 en 26 jaar zullen met ons meevaren van Kaapstad naar de Azoren en twee jongeren tussen de 15 en 18 jaar zullen meevaren van de Azoren naar Harlingen. Het is een unieke kans voor jonge avonturiers die deze bijzondere evaring goed kunnen gebruiken, maar het zich niet zomaar kunnen veroorloven.

Kaapstad naar Azoren in mei 2018

Douwe Teerling (18) en Maurits Oosterloo (24) zijn de eerste twee jongeren die door het fonds Vrienden van EUROPA en Kees Gerritse zijn geselecteerd om mee te varen met het Nederlandse Tall Ship. Meteen na de selectie stond hen al de eerste uitdaging te wachten! Want, ben jij tussen de 15 en 18 jaar oud en denk je, dat wil ik ook? Bekijk dan de video boodschap van Douwe, Maurits en stuurvrouw Janke Kingma!

Doneren?

Word Vriend van de Bark EUROPA en bouw mee aan een fonds voor jongeren om hen de kans te bieden de reis van hun leven te maken op bijvoorbeeld een Tall Ships Race of Oceaanoversteek. Als vriend van Bark EUROPA steunt u bovendien niet alleen jonge trainees, maar ook het schip en haar voortbestaan voor de komende jaren.

Klaas Gaastra, kapitein: "Ik weet zeker dat deze vriendenclub in een behoefte gaat voorziet, die leeft bij de vele enthousiaste gasten en trainees, die de dekken van de EUROPA de afgelopen 20 jaar hebben bevolkt. Dit gasteninitiatief zie ik als een kroon op al het werk, dat elke dag weer door de kantoor- en scheepsbemanning wordt verzet om deze meer dan 100-jarige schoonheid veilig en professioneel over de zeven zeeën te stuwen."

U wordt Vriend van Bark Europa met een jaarlijkse bijdrage van minimal EUR 25,-. Als Vriend van Bark EUROPA blijft u op de hoogte van het reilen en zeilen van de gesteunde trainees. Het is geen verbinding voor langere termijn: elk jaar kunt u opnieuw beslissen of u het schip en de trainees blijft steunen. 
Meld u nu aan als vriend!

Doneren kan natuurlijk ook zonder aanmelding. Stort uw donatie op het volgende rekeningnummer onder vermelding van uw eigen naam en de opmerking "Vriend van EUROPA":

Bank: Rabobank
Adres bank: Blaak 333, 3011GB Rotterdam
Rekeningnummer/ IBAN: NL72RABO0175857431
tnv Rederij Bark EUROPA
o.v.v Vriend van EUROPA

Op verzoek sturen we een nota of factuur ten behoeve van uw donatie.

Doneren via PayPal kan ook. Stort dan uw bedrag naar: info@barkeuropa.com