group mail play plus user camera comment close arrow-down

Jongerenproject

Na het succes van afgelopen jaar heeft Kees Gerritse besloten om het jongerenproject dit jaar voort te zetten. Maar liefst vijf jongeren uit onze thuishaven Den Haag krijgen de kans om het leven aan boord van Bark EUROPA mee te maken. Zo zijn er 2 jongeren in Kaapstad opgestapt om het schip naar de Azoren te brengen en vanaf daar zijn er nog eens 3 jongeren die mee zullen varen om het schip naar Nederland te brengen. 

Kees heeft het varen als trainee als levens veranderend ervaren: “Een lange zeilreis met een schip als de EUROPA is een ervaring die je je leven lang meedraagt en je als mens verandert. Je bent op de oceaan ver weg van alles. Er is alleen het schip en de bemanning en daarmee moet je het doen. De overweldigende oceaan is je vriend en soms je vijand. Samen ga je dan het gevecht aan met de elementen en ook met jezelf, soms 33 meter zwaar slingerend boven het water. Ik wil graag jonge mensen de kans geven dit mee te maken en ik verkeer in de gelukkige omstandigheden dat ik dat mogelijk kan maken.” 

We vinden het een fantastisch initiatief en we hopen dat er meer zijn voorbeeld zullen volgen zodat we in de toekomst meer jongeren deze kans mogen bieden zichzelf te leren kennen aan boord van de EUROPA.

Waarom Den Haag?

Den Haag is de thuishaven van het Nederlandse Tall Ship Bark EUROPA. Echter is de EUROPA gemiddeld maar 1 keer per twee jaar thuis. Zo was de laatste keer dat het schip enkele dagen in de haven van Scheveningen lag alweer juli 2016. Niet voor niks is de EUROPA een echte oceaanzwerver. Na twee jaar te zijn weggeweest komen we aankomende september 2018 weer terug naar Den Haag. Door Haagse jongeren mee te laten varen en hen te helpen hun ervaringen te delen door middel van foto's of vlogs hopen ze iedereen 'thuis' zoveel mogelijk mee te kunnen laten genieten van de avonturen van de EUROPA en haar bemanning. 

Kaapstad - Azoren 2018

Na een succesvol Vrienden van EUROPA project afgelopen jaar, zijn Douwe (19) en Maurits (24) geselecteerd om mee te zeilen aan boord van Bark EUROPA tijdens de oceaan oversteek van Kaapstad naar de Azoren!

Douwe heeft onlangs zijn Gymnasium afgerond en hij geniet nu van een tussenjaar waarin hij bezig is met de aanmelding voor het Corps Mariniers. Van jongs af aan heeft Douwe de EUROPA elke paar jaar de haven van Scheveningen binnen zien varen. Nu is zijn droom om mee te varen aan boord van Bark EUROPA eindelijk werkelijkheid geworden! 

Maurits heeft onlangs zijn studie Maritieme Techniek afgerond en wat hij hierna gaat doen weet hij nog niet zo goed. Wat hij wel weet is dat hij het liefst met zijn handen bezig is. Zo is hij vaak te vinden bij zijn zelf gekochte s-spantje dat helemaal opgeknapt moet worden en waarmee hij de oceanen wilt bevaren. Wat is een mooiere manier dan de traditionele zeilroutes te leren kennen aan boord van Bark EUROPA?

Maurits en Douwe zijn op dit moment aan boord en sturen ons regelmatig spectaculaire updates en foto’s. Je kunt hun verhalen volgen op onze Facebook!

Azoren - Harlingen 2018

Na Douwe en Maurits kiezen de volgende jongeren het ruime sop om met ons mee te varen van de Azoren naar Harlingen. 

Pien (17) heeft net haar examenjaar afgerond en geniet nu van een lange zomer voordat ze gaat beginnen met haar studie werktuigbouwkunde. Als catamaran zeilster en voormalig organisator van de Model United Nations kijkt ze erg uit naar de internationale zeilreis aan boord van Bark EUROPA, waarbij ze mensen van over heel de wereld leert kennen. 

Daniel is 15 jaar en zit nog op school. Als kind van een muzikale familie is hij opgegroeid met muziek. Hij speelt fagot en treedt op met orkesten. Voor hem is de reis van de Azoren naar Harlingen een groot avontuur en de eerste keer ver van huis.

Denk je, dat wil ik ook?

Ook in 2019 zijn we opnieuw op zoek naar Haagse jongeren die met ons mee zeilen richting het noorden. Vanaf 3 september openen we zoektocht naar jongeren die het leuk zouden vinden om het avontuur aan boord van de EUROPA aan te gaan.

We zijn op zoek naar twee jongeren tussen de 18 en 21 jaar die de uitdaging durven aan te gaan om aan het roer te staan van dit meer dan 100 jaar oude zeilschip. Samen steken we de oceaan over, helemaal van Kaapstad naar onze thuishaven Scheveningen, terwijl we onderweg twee afgelegen eilanden en de Azoren aandoen. 

Stichting Vrienden van EUROPA
Het is een unieke kans voor jonge avonturiers die deze bijzondere ervaring goed kunnen gebruiken om zichzelf op een nieuwe manier te leren kennen, maar er de financiële middelen niet voor hebben. De reis wordt volledig bekostigd en gesponsord door de stichting Vrienden van EUROPA. Het enige dat je zelf moet betalen zijn de drankjes aan boord. 

Meewerken met de bemanning
Je wordt aangemonsterd als trainee wat betekent dat je in het wachtsysteem gaat meelopen, dat je meehelpt met het zeilen, onderhoud aan boord en met het schoonmaken. Basiskennis van het zeilen hoef je niet te hebben, je wordt opgeleid en getraind door onze bemanning. Aan boord leer je samenwerken, je flexibel opstellen, luisteren, mans/vrouw zijn door weer en wind, maar ook heel veel plezier hebben en genieten! 

Dus ben jij: 

  • Tussen de 18 en 21 jaar
  • Woonachtig in Den Haag en/of Scheveningen
  • In het bezit van een eigen reis- en ziektekostenverzekering
  • Gezond en fit om de oceaanoversteek van bijna twee en halve maand te maken
  • In staat om zelfstandig te kunnen reizen naar Kaapstad
  • In staat om je in het Engels uit te drukken tegenover de rest van de bemanning en gasten? 

Geef je dan vanaf 3 september op voor dit mooie avontuur dat je nooit meer zult vergeten. Stuur een email met je persoonlijke gegevens, motivatie en medische geschiedenis op naar: friend@barkeuropa.com onder vermelding van je voor- en achternaam en wie weet word jij wel uitgekozen!