group mail play plus user camera comment close arrow-down

Jongerenproject

Maar liefst vijf jongeren uit onze thuishaven Den Haag zijn afgelopen jaar meegeweest en hebben het leven aan boord van Bark EUROPA kunnen meemaken. Zo zijn er 2 jongeren in Kaapstad opgestapt om het schip naar de Azoren te brengen en vanaf daar zijn er nog eens 3 jongeren aan boord gestapt om het schip naar Nederland te brengen. 

Haags jongerenproject 2019

Ook in 2019 zijn we opnieuw op zoek naar Haagse jongeren die met ons mee zeilen richting het noorden. Wij zijn op zoek naar iemand tussen de 18 en 21 jaar die de reis van Kaapstad naar Scheveningen goed kan gebruiken om de dagelijkse gang van zaken tijdelijk los te laten en zich over te geven aan het ritme op zee. We hopen de jongeren via deze reis een zetje in de goede richting te geven. 

Je wordt actief en persoonlijk begeleid door de bemanning, leert samenwerken met mensen van over de hele wereld van verschillende leeftijden, je vergroot je zelfvertrouwen en je begeeft je weer even in een offline omgeving. Ervaar de structuur van het leven aan boord, werk elke dag mee met de bemanning, vergroot je skillset en ontdek je talenten. Werk met je handen en begeef je buiten, altijd omringt door wind en water. Zonder invloed van het leven thuis en zonder telefoon of computer ontdek je wat voor jou belangrijk is en wat je hier voor nodig hebt. Deel je levensruimte met nieuwe vrienden en leer van elkaar. Aan boord van een schip vertrouw je elkaar en heb je elkaar altijd nodig voor een goed zeilend schip, een waardevolle uitdaging en ervaring voor de rest van je leven.

2 Kooien beschikbaar

We zijn op zoek naar twee jongeren tussen de 18 en 21 jaar die de uitdaging durven aan te gaan om aan het roer te staan van dit meer dan 100 jaar oude zeilschip. Samen steken we de oceaan over, helemaal van Kaapstad naar onze thuishaven Scheveningen, terwijl we onderweg twee afgelegen eilanden en de Azoren aandoen. 

Stichting Vrienden van EUROPA
Het is een unieke kans voor jonge avonturiers die deze bijzondere ervaring goed kunnen gebruiken om zichzelf op een nieuwe manier te leren kennen, maar er de financiële middelen niet voor hebben. De reis wordt volledig bekostigd en gesponsord door de stichting Vrienden van EUROPA. Het enige dat je zelf moet betalen zijn de drankjes aan boord. 

Meewerken met de bemanning
Je wordt aangemonsterd als trainee wat betekent dat je in het wachtsysteem gaat meelopen, dat je meehelpt met het zeilen, onderhoud aan boord en met het schoonmaken. Basiskennis van het zeilen hoef je niet te hebben, je wordt actief en persoonlijk opgeleid en getraind door onze bemanning. Aan boord leer je samenwerken, je flexibel opstellen, luisteren, mans/vrouw zijn door weer en wind, maar ook heel veel plezier hebben en genieten! 

Wie zoeken we? 

Twee jongeren die het verdienen om er even helemaal tussen uit te zijn en zorgeloos de wereld te ontdekken. De jongere is:

  • Tussen de 18 en 21 jaar
  • Woonachtig in Den Haag of Scheveningen
  • In bezit van zorg- en reisverzekering
  • In staat zonder begeleiding van hulpverleners aan boord te verblijven
  • Niet afhankelijk van verslavende middelen
  • Zelfredzaam in de persoonlijke verzorging 
  • Fit om de reis van 77 dagen te maken
  • In staat om zelfstandig te kunnen reizen naar Kaapstad
  • In staat om zich in het Engels uit te drukken tegenover gasten

Geef je dan vanaf 3 september op voor dit mooie avontuur dat je nooit meer zult vergeten. Stuur een email met je persoonlijke gegevens, motivatie en medische geschiedenis op naar: friend@barkeuropa.com onder vermelding van je voor- en achternaam en wie weet word jij wel uitgekozen! Stuur je aanmelding voor 2 januari 2019 in! 

Donateur Kees heeft het varen als trainee als levens veranderend ervaren: “Een lange zeilreis met een schip als de EUROPA is een ervaring die je je leven lang meedraagt en je als mens verandert. Je bent op de oceaan ver weg van alles. Er is alleen het schip en de bemanning en daarmee moet je het doen. De overweldigende oceaan is je vriend en soms je vijand. Samen ga je dan het gevecht aan met de elementen en ook met jezelf, soms 33 meter zwaar slingerend boven het water. Ik wil graag jonge mensen de kans geven dit mee te maken en ik verkeer in de gelukkige omstandigheden dat ik dat mogelijk kan maken.” 

We vinden het een fantastisch initiatief en we hopen dat er meer zijn die Kees' zijn voorbeeld zullen volgen zodat we in de toekomst meer jongeren deze kans mogen bieden zichzelf te leren kennen aan boord van de EUROPA.

Waarom Den Haag?

Den Haag is de thuishaven van het Nederlandse Tall Ship Bark EUROPA. Echter is de EUROPA gemiddeld maar 1 keer per twee jaar thuis. Niet voor niks is de EUROPA een echte oceaanzwerver. Na twee jaar te zijn weggeweest lag het schip in september jl. weer eens in de Scheveningse haven en van 20-23 juni 2019 verwachten we haar weer terug tijdens Sail Scheveningen. Door Haagse jongeren mee te laten varen en hen te helpen hun ervaringen te delen door middel van foto's of vlogs hopen ze iedereen 'thuis' zoveel mogelijk mee te kunnen laten genieten van de avonturen van de EUROPA en haar bemanning. 

Kaapstad - Scheveningen 2018

Afgelopen zomer zijn Douwe (19) en Maurits (24) meegeweest aan boord van Bark EUROPA tijdens de oceaan oversteek van Kaapstad naar de Azoren. Na Douwe en Maurits kwamen de volgende jongeren aan boord om met ons mee te varen van de Azoren naar Harlingen. Maar liefst 5 jongeren hebben vorige zomer de reis van hun leven kunnen maken aan boord van de EUROPA.

De avonturen van de jongeren zijn te volgen via ons logboek.