group mail play plus user camera comment close arrow-down facebook twitter instagram

Hoe te boeken

Of je nu wat meer tijd nodig hebt om te beslissen voordat je een reis boekt of dat je direct de reis wilt boeken waar je al die tijd al van hebt gedroomd, beide opties zijn mogelijk. Met een optionele reservering kunnen wij, zonder dat je ergens aan vast zit, een bunk voor je reserveren voor twee weken. Klik op de oranje knoppen om een optie aan te vragen of om een reis te boeken.

Optionele reservering

Heb je een bepaalde reis in gedachten maar heb je net iets meer tijd nodig om erover na te denken of wat noodzakelijke voorbereidingen te treffen? Kies dan voor een optionele reservering zodat we, geheel vrijblijvend, een bunk voor je kunnen reserveren voor twee weken. We horen graag in welke reis je geïnteresseerd bent, of het gaat om een dames of herenhut, hoeveel bunks je wilt reserveren en of je voorkeur hebt voor een twee persoons (uitsluitend voor stellen of duo’s) of een 4/6-persoonshut.  Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om de optie te bevestigen.

Optie aanvragen

Boek een reis

Heb je besloten het avontuur aan te gaan en een reis te boeken? Dan kun je een definitieve boeking maken door het boekingsformulier op onze website in te vullen of door het formulier te downloaden en per e-mail naar ons kantoor te sturen.

Boek direct online of download het boekingsformulier

Op het boekingsformulier vragen we je om persoonlijke gegevens, zoals paspoortgegevens, geboortedatum en -plaats. We hebben deze gegevens nodig om de verplichte douanelijsten te kunnen maken. Wij vragen je om deze gegevens zo compleet mogelijk in te vullen. Daarnaast vragen we je om een volledig ingevulde gezondheidsverklaring met details over medicijngebruik en/of andere medische informatie. Deze informatie wordt gebruikt om een eerste inzicht te krijgen in de algehele conditie van onze gasten en om eventuele risico’s van zeilen in afgelegen gebied te bepalen. Uiteraard worden alle details vertrouwelijk behandeld.

Na ontvangst van het boekingsformulier zullen wij de boeking zo snel mogelijk in behandeling nemen. De boeking is pas definitief na ontvangst van een boekingsbevestiging en de bijbehorende factuur vanuit ons kantoor. Onze betalingsvoorwaarden en bankgegevens voor een banktransactie staan vermeld op de factuur. We accepteren helaas geen creditcard.

Gezondheidsverklaring

Een reis aan boord van de Europa wordt het allerleukst als je volledig mee kunt doen met het reilen en zeilen aan boord, je je veilig en comfortabel voelt bij de bewegingen die horen bij een rollend schip. Fit en gezond zijn is daarnaast erg belangrijk bij het ondernemen van reizen op zee waar geen extra medische zorg beschikbaar is.

Bent u boven de 65 jaar op het moment van de reis, dan verzoeken we u vriendelijk om het "additional health statement" in te laten vullen door uw huisarts. U kunt bij het boeken van uw reis dit formulier emailen naar: info@barkeuropa.com. Dit formulier wordt voorgelegd aan onze scheepsartsen om, samen met de rederij en kapiteins, een definitieve beslissing te maken gebaseerd op veiligheid, gezondheid en fitheid.

Zeilers van 70 jaar of ouder die graag een oceaan oversteek of Antarctica reis met ons willen maken, vragen we eerste een kortere kustreis te maken, zodat de kapitein en de scheepsarts een goed beeld kunnen krijgen van uw gezondheid, kracht en fitheid aan boord. Na de kustreis zal er samen met de kapitein en arts een beslissing worden gemaakt of de zeiler ook met ons mee kan op een lange oceaan oversteek of Antarctica reis in afgelegen gebieden.

Aangepaste boekingsvoorwaarden omtrent COVID-19

Omdat we naar zeer afgelegen gebieden varen en medische hulp ver weg kan zijn, willen we het risico om COVID-19 aan boord te krijgen tot een minimum beperken. Ons boekingsbeleid is daarom strenger dan normaal om een veilige en verantwoorde omgeving aan boord te creeren. Het houden van 1,5 meter afstand is aan boord niet realistisch. De enige manier om onze risico's voor COVID-19 te minimaliseren en de veiligheid van iedereen aan boord te garanderen, is door alleen te varen met gasten die volledig zijn gevaccineerd. We zullen onze gasten varen om voor vertrek een bewijs van deze vaccinatie(s) te tonen. 

Omdat we begrijpen dat het nu nog niet inzichtelijk is wanneer je de vaccinatie(s) ontvangt en daarom niet weet of je ook op tijd voor de reis zal zijn gevaccineerd, bieden we een financiele zekerheid voor de boeking. We bieden een volledige geld-terug garantie aan voor de komende reizen (tot de laatste Antarctica reis van seizoen 2021/22) voor alle COVID-19 gerelateerde zaken, zoals het niet op tijd ontvangen van de vaccinatie(s) of het niet kunnen afreizen naar de aanmonsterlocatie vanwege reisbeperkingen of ziekte (COVID-19). Houd er rekening mee dat de volledige restitutiegarantie alleen van toepassing is op de reiskosten betaald aan Bark EUROPA in het geval van COVID-19 gerelateerde problemen. Voor alle andere niet-COVID redenen om te annuleren zijn de gebruikelijke algemene voorwaarden van toepassing en adviseren we je om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Boekingsbevestiging en factuur

Na ontvangst van het boekingsformulier, een positieve evaluatie van de gezondheidsverklaring en het checken van de beschikbaarheid sturen wij de boekingsbevestiging en factuur toe. Soms hebben we naar aanleiding van het boekingsformulier nog extra vragen, over bijvoorbeeld medicatie en sturen we deze vragen eerst door naar de arts voordat we de boeking verder kunnen verwerken. De boekingen worden zo snel mogelijk en met de grootste zorg verwerkt. Bij drukte kan het daardoor een aantal dagen duren voordat u bericht krijgt. In de factuur staan de betalingsvoorwaarden en bankgegevens vermeld. Goed om te weten is dat we geen creditcards accepteren. 

Zodra we de betaling hebben ontvangen kunnen de voorbereidingen beginnen! We zullen je toevoegen aan de community page, waar alle gasten van de reis zich kunnen introduceren en waar meer informatie te vinden is over details van de reis, wat je mee moet nemen, of wat juist niet. Mochten er naar aanleiding van die documenten nog vragen zijn, laat het ons dan vooral weten!