group mail play plus user camera comment close arrow-down facebook twitter instagram

Hoe te boeken

Of je nu wat meer tijd nodig hebt om te beslissen voordat je een reis boekt of dat je direct de reis wilt boeken waar je al die tijd al van hebt gedroomd, beide opties zijn mogelijk. Met een optionele reservering kunnen wij, zonder dat je ergens aan vast zit, een bunk voor je reserveren voor twee weken. Klik op de oranje knoppen om een optie aan te vragen of om een reis te boeken.

Optionele reservering

Heb je een bepaalde reis in gedachten maar heb je net iets meer tijd nodig om erover na te denken of wat noodzakelijke voorbereidingen te treffen? Kies dan voor een optionele reservering zodat we, geheel vrijblijvend, een bunk voor je kunnen reserveren voor twee weken. We horen graag in welke reis je geïnteresseerd bent, of het gaat om een dames of herenhut, hoeveel bunks je wilt reserveren en of je voorkeur hebt voor een twee persoons (uitsluitend voor stellen of duo’s) of een 4/6-persoonshut.  Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om de optie te bevestigen.

Optie aanvragen

Boek een reis

Heb je besloten het avontuur aan te gaan en een reis te boeken? Dan kun je een definitieve boeking maken door het boekingsformulier op onze website in te vullen of door het formulier te downloaden en per e-mail naar ons kantoor te sturen.

Boek direct online of download het boekingsformulier

Op het boekingsformulier vragen we je om persoonlijke gegevens, zoals paspoortgegevens, geboortedatum en -plaats. We hebben deze gegevens nodig om de verplichte douanelijsten te kunnen maken. Wij vragen je om deze gegevens zo compleet mogelijk in te vullen. Daarnaast vragen we je om een volledig ingevulde gezondheidsverklaring met details over medicijngebruik en/of andere medische informatie. Deze informatie wordt gebruikt om een eerste inzicht te krijgen in de algehele conditie van onze gasten en om eventuele risico’s van zeilen in afgelegen gebied te bepalen. Uiteraard worden alle details vertrouwelijk behandeld.

Na ontvangst van het boekingsformulier zullen wij de boeking zo snel mogelijk in behandeling nemen. De boeking is pas definitief na ontvangst van een boekingsbevestiging en de bijbehorende factuur vanuit ons kantoor. Onze betalingsvoorwaarden en bankgegevens voor een banktransactie staan vermeld op de factuur. We accepteren helaas geen creditcard.

Gezondheidsverklaring

Een reis aan boord van de Europa wordt het allerleukst als u volledig mee kunt doen met het reilen en zeilen aan boord, u zich veilig en comfortabel voelt bij de bewegingen die u moet maken op een rollend schip. Fit en gezond zijn is daarnaast erg belangrijk bij het ondernemen van reizen op zee waar geen extra medische zorg beschikbaar is.

Bent u boven de 65 jaar op het moment van de reis, dan verzoeken we u vriendelijk om het "additional health statement" in te laten vullen door uw huisarts. U kunt bij het boeken van uw reis dit formulier emailen naar: info@barkeuropa.com. Dit formulier wordt voorgelegd aan onze scheepsartsen om, samen met de rederij en kapiteins, een definitieve beslissing te maken gebaseerd op veiligheid, gezondheid en fitheid.

Zeilers van 70 jaar of ouder die graag een oceaan oversteek of Antarctica reis met ons willen maken, vragen we eerste een kortere kustreis te maken, zodat de kapitein en de scheepsarts een goed beeld kunnen krijgen van uw gezondheid, kracht en fitheid aan boord. Na de kustreis zal er samen met de kapitein en arts een beslissing worden gemaakt of de zeiler ook met ons mee kan op een lange oceaan oversteek of Antarctica reis in afgelegen gebieden.

Boekingsbevestiging en factuur

Na ontvangst van uw formulier, positieve evaluatie van de gezondheidsverklaring en controle voor beschikbaarheid sturen wij u een boekingsbevestiging en nota toe. Let op! de boekingen worden zo snel mogelijk en met de grootste zorg verwerkt. Door drukte kan het daardoor een aantal dagen duren voordat u bericht krijgt. 

In de factuur staan de betalingsvoorwaarden en onze bankgegevens. Goed om te weten is dat wij geen credit cards accepteren. Naast de nota en bevestiging sturen we ook een paklijst mee voor de betreffende reis. Zo kan de voorbereiding gelijk beginnen! 

Hier treft u onze algemene betalingsvoorwaarden: 
30% binnen 7 dagen
50% vijf maanden voor aanvang van de reis
20% twee maanden voor aanvang van de reis

De betalingsvoorwaarden kunnen aangepast zijn als de reis kort voor aanmonsteren geboekt wordt.

Laatste reisinformatie

Enkele weken voor afvaart ontvangt u van ons de laatste informatie met meer informatie over de ligplaats van het schip voor aanmonsteren, contactgegevens voor uw geliefden thuis en alvast een tipje van de sluier wat betreft de samenstelling van de groep trainees waarin u terecht komt. 

Tot ziens aan boord van de Bark EUROPA!