group mail play plus user camera comment close arrow-down

Introductie

Door de jaren heen heeft EUROPA vele vrienden gemaakt, met wie we contact onderhouden via sociale media of tegenkomen in de vele havens die we aandoen. We zijn onze Vrienden van EUROPA dankbaar voor al jullie steun door de jaren heen, of dat nu het sponsoren van jongeren is, het delen van ervaringen aan boord van EUROPA of een bijdrage voor het onderhoud van het schip. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: dat de EUROPA nog lang de wereldzeeën kan bevaren. Daarom is het Vrienden van EUROPA fonds opgezet en jij kunt helpen! 

In 2017 en 2018 werd een droom voor Lotte, Matthijs, Douwe, Maurits, Pien en Daniel werkelijkheid door toedoen van het Vrienden van Europa fonds. Deze 5 jongeren uit onze thuishaven Den Haag maakten aan boord van Bark EUROPA het avontuur van hun leven door de zeilen te hijsen in Kaapstad en een mooie zeiltocht over zee te maken. 

Na het succes van afgelopen jaar heeft een van onze vaste gasten, Kees Gerritse, besloten om ook dit jaar weer een bijdrage te leveren en zo het Haagse jongeren project een vervolg te geven in 2019. Hopelijk kunnen we dit project de komende jaren voortzetten en nog vele jongeren blij maken met een reis aan boord! Klik hier voor meer informatie. 

Als Vriend van EUROPA steun je niet alleen jonge trainees maar ook het schip in haar bestaan. Door je aan te melden als Vriend of eenmalig een donatie te doen kun jij ons helpen om een nieuwe koekoek te bouwen! Lees hierverder! 

Klaas Gaastra, kapitein: “Ik weet zeker dat deze vriendenclub in een behoefte gaat voorzien, die leeft bij de vele enthousiaste gasten en trainees, die de dekken van de EUROPA de afgelopen 20 jaar hebben bevolkt. Dit gasteninitiatief zie ik als een kroon op al het werk, dat elke dag weer door de kantoor- en scheepsbemanning wordt verzet om deze meer dan 100-jarige schoonheid veilig en professioneel over de zeven zeeën te stuwen. 

Ik zelf ben sinds 1993 betrokken bij de EUROPA en wat we toen geloofden wat mogelijk moest zijn is in de loop van de jaren ook werkelijkheid geworden. Hiervoor ben ik vele mensen dankbaar en niet in de laatste plaats alle mensen die door 1 of meerdere zeilreizen op de EUROPA te maken, dit prachtige schip deze toekomst hebben gegeven. Elk jaar zijn bemanning en rederij bezig om naast het onderhoud ook (nieuwe) traditionele sieraden toe te voegen aan de EUROPA. Dit kunnen kleine of grotere attributen zijn en een van de grotere sieraden die we graag aan onze, nog altijd wonderschone dame, zouden willen schenken is een klassieke authentieke koekoek op het campagnedek.

Het zou mooi zijn als iedereen die onvergetelijke herinneringen heeft aan een zeil-reis op de bark EUROPA een kleine bijdrage schenkt aan deze meer dan 100 jaar oude schoonheid om haar campagne dek te vervolmaken."