group mail play plus user camera comment close arrow-down facebook twitter instagram

Volg het zeilschip Europa

Na een mooie reis met studenten en docenten van het Friesland College ligt de Bark Europa nu weer in Harlingen voor een korte periode aan de wal. Op 10 juli hielden we open schip en kregen gasten de kans herinneringen op te halen aan de non-stop zeilreis van Ushuaia naar Nederland. Boris Lemereise schreef een boek over deze reis en was op 10 juli aan boord voor een open-schip-signeer-sessie!

Deze zomer zullen we ook een aantal last-minute reizen maken in Europese wateren. Binnenkort publiceren we deze reizen in de nieuwsbrief, op social media en in het vaarschema. Op 22 augustus vertrekt de Europa richting het zuiden. Na de oversteek van Scheveningen naar Montevideo, zal ze een aantal Antarctica reizen maken.

De situatie rond Covid geeft helaas nog veel extra onzekerheden. We houden de informatie van de landen die we willen aandoen in de gaten en houden onze gasten op de hoogte van eventuele veranderingen. Voorlopig zullen we allemaal nog flexibel moeten zijn in de planning. Het blijft schipperen met een zeilschip!

Voor de veiligheid van onze gasten en crew, vragen we alle opvarenden om volledig gevaccineerd te zijn.

De posities van het schip worden elke 4 uur ververst, de tijden zijn GMT/UTC. Mocht de positie niet lijken te laden en te blijven hangen, dan kan het helpen om de pagina te verversen.

Volg onze huidige reis