group mail play plus user camera comment close arrow-down facebook twitter instagram

reisvoorbereiding

Bereid je goed voor op je reis met Bark EUROPA! Om ervoor te zorgen dat je optimaal voorbereid aan boord gaat, hebben we een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet die je kunt regelen in de aanloop naar je avontuur.

Vluchten

Bij het boeken van je vluchten vragen we je om rekening te houden met extra tijd voor eventuele vertragingen, verloren bagage, enzovoort. We adviseren om ongeveer twee dagen voorafgaand aan je geplande reis aan te komen in de stad van vertrek. Houd er ook rekening mee dat je voldoende tijd neemt tussen het afmonsteren en je vlucht naar huis, bij voorkeur één of twee dagen later. Als je op de dag van afmonstering wilt vliegen, raden wij je aan een vlucht aan het eind van de dag te boeken.

Visa en verzekeringen

Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om de juiste visa te regelen voor de landen die je bezoekt tijdens je reis naar, van en op het schip. Controleer bij de ambassade van de landen die je bezoekt of je eventuele visa of vergunningen moet regelen. 

Als je de wereld rondreist, is het belangrijk om goed verzekerd te zijn in geval van tegenslagen. Bij het boeken van een reis aan boord van EUROPA heb je een reisverzekering nodig die je reis dekt en een ziektekostenverzekering in je eigen land. Het is ook raadzaam om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Voordat je aan je reis begint, controleer je of de zeilexpeditie aan boord van Bark EUROPA ook onder de voorwaarden van jouw reisverzekering vallen. De belangrijkste onderdelen zijn noodhulp, repatriëring in geval van een ernstig ongeval of overlijden en dekking van medische kosten. Voor de meeste reizen heb je een verzekering nodig met wereldwijde dekking. Het is mogelijk dat een verzekering een zeilreis als uitzondering vermeldt. Bij twijfel, neem contact op met je verzekeringsmaatschappij. Voor Antarctica-expedities is het belangrijk dat Antarctica niet is uitgesloten van je dekking en of er een limiet wordt genoemd voor de kosten van repatriëring.

Het komt vaak voor dat je je reis lang voor de daadwerkelijke aanmonsterdatum boekt. Het leven biedt soms gebeurtenissen die je vragen om je geboekte reis te annuleren. We raden je daarom sterk aan om een annuleringsverzekering te overwegen die de niet-terugbetaalbare kosten van je zeilreis, vluchten en andere reiskosten dekt. Als je deze al hebt, zorg er dan voor dat het overeenkomt met je huidige reisplannen, aangezien er mogelijk een limiet is voor de vergoeding die wordt gedekt door je polis.

COMMUNITY PAGINA

Ter voorbereiding op je reis, word je toegevoegd aan de community pagina. Deze pagina's zijn alleen toegankelijk voor degenen die de reis hebben geboekt, zodat je voorafgaand aan de reis in contact kunt komen met je medereizigers en tips en trucs kunt delen. Ook zal hier de paklijst en alle andere relevante informatie worden geplaatst, zodat je perfect voorbereid aan je avontuur kunt beginnen!

MARKTPLAATS

Wanneer je besluit mee te gaan op een van onze reizen, vereist dit een zorgvuldige overweging van de spullen die je meeneemt, met name voor een Antarctica-expeditie of oceaanovertocht. In de meeste gevallen is een goede zeiluitrusting een aanrader om zeker te zijn van warme en droge kleding in heftige wind en zee omstandigheden. We begrijpen dat de aanschaf van dergelijke uitrusting een aardige investering kan zijn en daarom bieden we onze gasten een marktplaats waar je je uitrusting kan kopen en weer verkopen na de reis. Op deze manier kun je de nodige uitrusting voor je reis verwerven zonder je zorgen te hoeven maken over de toekomstige gebruiksduur.

LAATSTE REISINFORMATIE

Met nog maar één maand te gaan tot aanmonstering, willen we ervoor zorgen dat je alle informatie hebt die je nodig hebt om optimaal te kunnen genieten van je reis aan boord Bark EUROPA. Je ontvangt een e-mail met alle laatste details die je moet weten, inclusief een volledige verzameling documenten voor je reisvoorbereiding. Dit omvat belangrijke informatie over waar de Bark EUROPA zich zal bevinden op de dag van inscheping.

We willen er ook voor zorgen dat je dierbaren contact met je kunnen houden terwijl je op zee bent. In de e-mail zullen we een document toevoegen waarin staat hoe, in geval van nood, contact met jou opgenomen kan worden. Wist je dat je vrienden en familie de locatie van het schip kunnen volgen op onze website? Ga naar https://www.barkeuropa.nl/volg-het-schip om onze voortgang in realtime te volgen.

Als je last-minute vragen of zorgen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We kijken ernaar uit om je aan boord van Bark EUROPA te verwelkomen voor je komende avontuur!