group mail play plus user camera comment close arrow-down facebook twitter instagram

Vluchten

De kans is groot dat u voor uw reis met de Bark EUROPA een vlucht moet boeken vanuit Nederland naar de haven van aanmonsteren. Als u langer dan 8 uur moet reizen naar uw bestemming of er zijn weinig alternatieve vervoersmogelijkheden, dan kan het verstandig zijn al een dag voor aanmonsteren op de bestemming aan te komen. Dit om eventuele vertragingen van uw vlucht of uw bagage op te vangen. Daarnaast is het een goede gelegenheid om uit te rusten voordat u aan boord stapt.

Houdt ook rekening met de terugvlucht, boek deze niet te kort op de tijd van afmonsteren. Het is altijd aan te raden nog 1 of meerdere nachten te verblijven in de plek van afmonsteren, nog even rustig de omgeving te verkennen alvorens u weer terug gaat naar huis. Mocht u al wel op de dag van afmonsteren naar huis vliegen kunt u dit het beste einde van de dag doen.

Visa en reisdocumenten

U bent zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van de benodigde reisdocumenten en eventuele visa. Neem bij twijfel contact op met de ambassade of het consulaat van de landen die u tijdens uw reis met de EUROPA aandoet.

Verzekeringen

De EUROPA is adequaat verzekerd voor eventuele wettelijke aansprakelijkheden tijdens uw verblijf aan boord. De EUROPA dekt niet de mogelijke schade die opgelopen kan worden aan de wal. Vanzelfsprekend dient u in eigen land een ziektekosten verzekering te hebben. Daarnaast dient u in ieder geval een reisverzekering af te sluiten en raden wij u aan ook een annuleringsverzekering af te sluiten.

Reis en ziektekostenverzekering

Het kan zijn dat u reeds een reisverzekering heeft lopen. Bekijk voordat u op reis gaat of uw verzekering uw reis met de Bark EUROPA dekt. Denkt u er bijvoorbeeld aan dat de verzekering op 'werelddekking' staat wanneer u bijvoorbeeld naar Ushuaia, Argentinie afreist om een reis naar Antarctica te maken. Let er ook op dat uw ziektekostenverzekering de kosten dekt voor het geval er iets met u gebeurt in het buitenland en medische hulp of repatriatie nodig is. 

Annuleringsverzekering

Het komt vaak voor dat u een reis met de Bark EUROPA lang van te voren boekt. In de tijd tussen boeken en aanmonsteren kan dan nog van alles gebeuren met u of met uw familie. U kunt dan kiezen om de reissom van de reis met de Bark EUROPA en de eventuele kosten voor de vluchten te verzekeringen met een annuleringsverzekering. Indien u al een annuleringsverzekering heeft afgesloten let dan op het verzekerde bedrag dat op de polis staat en pas dat bedrag eventueel aan naar de bedragen die van toepassing zijn om de reis en de vluchten te dekken. Vraag hiervoor meer informatie aan bij uw eigen verzekeringsmaatschappij.