group mail play plus user camera comment close arrow-down facebook twitter instagram

Hoe te boeken

Ga je met ons mee op het avontuur van je leven? Je kunt een boeking maken via onze website. Vul het boekingsformulier in en reserveer je plek aan boord! Als je wat meer tijd nodig hebt om te beslissen, kun je een optionele reservering maken. We houden de plek dan gedurende twee weken voor je vrij, zonder enige verplichtingen.

Optionele reservering

Als je geïnteresseerd bent in een van onze reizen, maar niet meteen kunt beslissen of meer tijd nodig hebt om de nodige regelingen te treffen, kun je een optionele reservering maken. We reserveren dan een plekje voor jou gedurende twee weken, zodat je rustig de tijd hebt om te beslissen zonder het risico te lopen jouw plek aan boord te verliezen. Laat ons weten in welke reis je geïnteresseerd bent, hoeveel slaapplaatsen (mannelijk of vrouwelijk) je wilt boeken en of je de voorkeur geeft aan een 2- of 4/6-persoons cabine. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om je optionele reservering te bevestigen.

Optie aanvragen

Maak een definitieve boeking

Besloten welke reis je wilt boeken? Je kunt een definitieve boeking maken door het boekingsformulier op onze website in te vullen. 

Op het boekingsformulier vragen we je om je persoonlijke gegevens, zoals een paspoortnummer, geboortedatum en -plaats en meer. We hebben deze gegevens nodig om de bemanningslijst voor immigratiedoeleinden op te stellen. We hebben ook een ingevulde gezondheidsverklaring nodig met de details en namen van medicijnen om een eerste inzicht te krijgen in je algehele fitheid en gezondheid. Omdat we naar zeer afgelegen gebieden zeilen, is het voor ons belangrijk om eventuele mogelijke risico's te bepalen. Om die reden moeten medische gegevens mogelijk met onze scheepsarts worden besproken om een definitieve beslissing te maken. Uiteraard worden al je gegevens vertrouwelijk behandeld.

Als we jouw boekingsformulier hebben ontvangen, zullen we deze zo snel mogelijk verwerken. We sturen je een boekingsbevestiging en bijbehorende factuur om jouw plek aan boord te bevestigen. Onze betalingsvoorwaarden en bankgegevens voor de betaling worden vermeld op de factuur. Helaas accepteren we geen creditcards.

Klaar om met ons mee te gaan op het avontuur van je leven? Boek nu om een plek aan boord te reserveren!

Annuleringsbeleid

Om jouw plek op ons zeilavontuur te garanderen, vragen wij een eerste aanbetaling binnen 14 dagen nadat je de factuur hebt ontvangen. Door een definitieve boeking te maken, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden, inclusief ons annuleringsbeleid. Neem de tijd om onze algemene voorwaarden zorgvuldig door te nemen voordat je een boeking maakt. We raden sterk aan om een annuleringsverzekering af te sluiten om je te beschermen tegen onverwachte omstandigheden die kunnen leiden tot de annulering van je boeking. Als je vragen of opmerkingen hebt over ons annuleringsbeleid of onze algemene voorwaarden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Gezondheidsverklaring

Als je meevaart op Bark EUROPA, wil je er ten volle van kunnen genieten. Daarom is het belangrijk om je sterk, fit en comfortabel te voelen aan boord. Medische gezondheid en fitheid zijn tijdens het zeilen erg belangrijk. Kracht in je benen en armen is nodig om het schip te sturen, zeilen te zetten en jezelf staande te houden op een rollend schip.

Ver weg van de bewoonde wereld is uitgebreide medische zorg aan boord niet beschikbaar. Dat is ook de reden waarom we helaas geen zeilers met diabetes kunnen verwelkomen op onze meest afgelegen reizen, zoals de Antarctica expedities en oceaanreizen. In overleg met ons artsen team is het mogelijk om deel te nemen aan een van onze kortere kustreizen.

Ben je 65 jaar of ouder op het moment van de reis? Wij verzoeken je dan vriendelijk om de aanvullende gezondheidsverklaring in te vullen, ondertekend door de arts/huisarts. Je kunt het ingevulde document mailen naar info@barkeuropa.com op het moment van boeken. In overleg met ons team van scheepsartsen en kapiteins zal de rederij en beslissing nemen op basis van veiligheid, fitheid en gezondheid of iemand wel of niet met ons mee kan varen. Houd er rekening mee dat we om aanvullende informatie kunnen vragen.

Leeftijdsgrens voor onze reizen

Om deel te nemen aan onze uitdagende zeilreizen onder zware omstandigheden is het belangrijk om fit aan boord te stappen. Mede vanwege de wereldwijde situatie omtrent COVID-19 hebben we ons beleid voor de meest afgelegen reizen opnieuw onder de loep genomen. 

We erkennen dat het lastig is om op basis van alleen een boekingsformulier en gezondheidsverklaring te bepalen of iemand mee kan zeilen op zee. Dat heeft in het verleden geleid tot uitdagende situaties aan boord voor onze bemanning, de gasten en de persoon zelf. Ondanks onze inspanningen om voor iedereen een op maat gemaakte beslissing te nemen, hebben we geleerd dat gezondheid en fitheid sterk kunnen variëren naarmate mensen ouder worden.

Na zorgvuldige overweging met ons medische team en onze kapiteins hebben we besloten om onze verre, lange en fysiek veeleisende reizen te beperken tot reizigers onder de 73 jaar, inclusief Antarctica-expedities en oceaanovertochten. We begrijpen dat dit strikt is en dat de gezondheidssituatie van persoon tot persoon sterk kan verschillen. Deze beslissing is gebaseerd op het aantal medische problemen, vermoeidheid en de langere hersteltijd voor blessures vanaf een bepaalde leeftijd.

Voor zeilers tussen de 73 en 75 jaar hebben we kustreizen beschikbaar om met ons mee te gaan. Ook zeilers van 75 jaar en ouder die recentelijk al eerder met ons hebben gevaren, zijn welkom om hun boekingsformulier voor een kustreis in te sturen. Helaas kunnen we zeilers boven de 75 die nog nooit aan boord van EUROPA hebben gevaren, niet verwelkomen.

We begrijpen dat deze beslissing een teleurstelling kan zijn, maar we hopen dat dit beleid meer duidelijkheid schept in de mogelijkheden die er nog wel zijn om te genieten van mooie kustreizen aan boord van Bark EUROPA. Uiteindelijk is het de Europa-familie die onze reizen echt speciaal maakt, ongeacht de bestemming.

COVID-19

Aan boord leven we leven we als een grote familie. We delen hutten en sanitair en zeilen het schip gezamenlijk naar de volgende bestemming. Virussen kunnen zich relatief gemakkelijk onder de aanwezigen verspreiden. Om deze reden raden wij u ten zeerste aan om u volledig te laten vaccineren tegen COVID.

We hebben de afgelopen jaren gezien dat de verspreiding van een virus duidelijk vermindert door nauw contact te minimaliseren, mondmaskers te dragen in binnenruimtes (indien nodig) en regelmatige handen te wassen. We raden onze gasten en bemanning ten zeerste aan om deze aanwijzingen, in het geval van luchtwegvirussen aan boord, serieus te nemen.

Verder vragen we u om de reisrestricties en (COVID)vereisten van de landen die u bezoekt voorafgaand, tijdens en na de reis zelf in de gaten te houden en hieraan te voldoen.

We adviseren alle zeilers om minstens 2-3 dagen voor inscheping in de haven te arriveren, om goed uitgerust aan boord te gaan en voldoende tijd te hebben in geval van vluchtvertragingen. We adviseren iedereen ook om een annuleringsverzekering af te sluiten die alle COVID-19-gerelateerde gevallen dekt, zoals het niet kunnen afreizen naar de aanmonsterlocatie vanwege reisbeperkingen of ziekte.

BEVESTIGING EN FACTUUR

Na het ontvangen van je boekingsformulier, het verifiëren van je gezondheidsverklaring en het bevestigen van de beschikbaarheid, word je boeking zorgvuldig verwerkt door ons kantoorteam. Het kan zijn dat ons team contact met je opneemt voor aanvullende informatie op verzoek van de artsen aan boord, om ervoor te zorgen dat ons medisch team volledig op de hoogte is van eventuele relevante gezondheidsproblemen of medicatie. Hierdoor kan het een paar dagen duren voor je de bevestiging en factuur ontvangt. Alle noodzakelijke details voor betaling worden vermeld op de factuur, inclusief de totale kosten van de reis, betalingstermijnen en geaccepteerde betaalmethoden. 

Zodra we de reissom hebben ontvangen, kunnen we beginnen met de voorbereidingen! We voegen je toe aan de community pagina, waar alle gasten van je reis zich kunnen voorstellen en meer informatie kunnen vinden over de reis. Zo kun je je het beste voorbereiden op de reis, weet je wat je mee moet nemen en wat je beter thuis kunt laten. Als je nog verdere vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!