group mail play plus user camera comment close arrow-down facebook twitter instagram

Hoe te boeken

Of je nu wat meer tijd nodig hebt om te beslissen voordat je een reis boekt of dat je direct de reis wilt boeken waar je al die tijd al van hebt gedroomd, beide opties zijn mogelijk. Met een optionele reservering kunnen wij, zonder dat je ergens aan vast zit, een bunk voor je reserveren voor twee weken. Klik op de oranje knoppen om een optie aan te vragen of om een reis te boeken.

Optionele reservering

Heb je een bepaalde reis in gedachten maar heb je net iets meer tijd nodig om erover na te denken of wat noodzakelijke voorbereidingen te treffen? Kies dan voor een optionele reservering zodat we, geheel vrijblijvend, een bunk voor je kunnen reserveren voor twee weken. We horen graag in welke reis je geïnteresseerd bent, of het gaat om een dames of herenhut, hoeveel bunks je wilt reserveren en of je voorkeur hebt voor een twee persoons (uitsluitend voor stellen of duo’s) of een 4/6-persoonshut.  Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om de optie te bevestigen.

Optie aanvragen

Boek een reis

Heb je besloten het avontuur aan te gaan en een reis te boeken? We verwelkomen je graag! Je kunt de definitieve boeking maken door hte boekingsformulier op onze website in te vullen.

Boek direct online 

Op het boekingsformulier vragen we je om persoonlijke gegevens, zoals paspoortgegevens, geboortedatum en -plaats. We hebben deze gegevens nodig om de verplichte douanelijsten te kunnen maken. Wij vragen je om deze gegevens zo compleet mogelijk in te vullen. Daarnaast vragen we je om een volledig ingevulde gezondheidsverklaring met details over medicijngebruik en/of andere medische informatie. Deze informatie wordt gebruikt om een eerste inzicht te krijgen in de algehele conditie van onze gasten en om eventuele risico’s van zeilen in afgelegen gebied te bepalen. Uiteraard worden alle details vertrouwelijk behandeld.

Na ontvangst van het boekingsformulier zullen wij de boeking zo snel mogelijk in behandeling nemen. De boeking is pas definitief na ontvangst van een boekingsbevestiging en de bijbehorende factuur vanuit ons kantoor. Onze betalingsvoorwaarden en bankgegevens voor een banktransactie staan vermeld op de factuur. We accepteren helaas geen creditcard.

Heb je toch nog wat meer tijd nodig om alle benodigde informatie bij elkaar te verzamelen, dan kun je ook gebruik maken van ons downloadbare boekingsformulier.

Gezondheidsverklaring

Een reis aan boord van de Europa wordt het allerleukst als je volledig mee kunt doen met het reilen en zeilen aan boord, je je veilig en comfortabel voelt bij de bewegingen die horen bij een rollend schip. Fit en gezond zijn is daarnaast erg belangrijk bij het ondernemen van reizen op zee waar geen extra medische zorg beschikbaar is. Het spijt ons u te moeten mededelen dat het vanwege de zeer afgelegen Antarctica expedities en oceaanreizen niet mogelijk is om met ons mee te gaan als u diabetes heeft. Deelname aan onze kortere kustreizen vindt plaats in overleg met ons artsenteam.

Bent u boven de 65 jaar op het moment van de reis, dan verzoeken we u vriendelijk om het "additional health statement" in te laten vullen door uw huisarts. U kunt bij het boeken van uw reis dit formulier emailen naar: info@barkeuropa.com. Dit formulier wordt voorgelegd aan onze scheepsartsen om, samen met de rederij en kapiteins, een definitieve beslissing te maken gebaseerd op veiligheid, gezondheid en fitheid.

Leeftijdsbeperkingen voor gasten van 73 jaar en ouder

De huidige wereldwijde situatie heeft ons ertoe aangezet om ons huidige boekingsbeleid op een aantal van onze meest afgelegen reizen te herzien. Dit betekent dat we na zorgvuldig overleg met ons medisch team hebben besloten dat de meest afgelegen en zwaarste reizen (alle Antarctica expedities en oceaanoversteken) vanwege de medische veiligheid voor alle betrokkenen niet beschikbaar zullen zijn voor voyage crew van 73 jaar en ouder.

Dit betekent dat we deze gasten van harte verwelkomen op kustreizen maar niet op Antarctica expedities of oceaanoversteken. We hopen dat dit zal helpen om meer duidelijkheid te scheppen over de mogelijkheden voor gasten van 73 jaar en ouder en tegelijkertijd het schip zal helpen om niet de hele moeilijke beslissing te nemen om al dan niet een gast voor een droomreis af te wijzen tijdens een testreis. We hopen dat de kustreizen alsnog een prachtige kans zullen bieden om het leven aan boord van EUROPA te ervaren!

Aangepaste boekingsvoorwaarden omtrent COVID-19

Omdat we naar zeer afgelegen gebieden varen en medische hulp ver weg kan zijn, willen we het risico om COVID-19 aan boord te krijgen tot een minimum beperken. Ons boekingsbeleid is daarom strenger dan normaal om een veilige en verantwoorde omgeving aan boord te creeren. We verwelkomen momenteel alleen gasten die volledig zijn gevaccineerd en voor vertrek een bewijs van deze vaccinaties kunnen tonen. Je bent volledig gevaccineerd als je 2 dosis + booster van het Pfizer, Moderna of Astra Zeneca vaccin of 1 dosis Janssen vaccin + booster hebt gehad, waarbij de laatste vaccinatie minimaal twee weken voor vertrek van de reis is gezet.

We verzoeken alle trainees om hun contacten voor in de week voor vertrek te beperken, om het risico van besmetting voor afvaart te beperken. Het is ook mogelijk dat we vragen om +/- 3 dagen voor de inscheepdatum te arriveren in de stad van vertrek om het risico van een COVID besmetting te minimaliseren. Dit is afhankelijk van de situatie per reis. De dag voor het aanmonsteren vragen we iedereen om een PCR test te doen en het resultaat hiervan naar ons te mailen. We raden aan om een annuleringsverzekering af te sluiten die alle COVID-19 gerelateerde zaken, zoals het niet kunnen afreizen naar de aanmosterlocatie vanwege reisberperkingen of ziekte (COVID-19) dekt.

Boekingsbevestiging en factuur

Na ontvangst van het boekingsformulier, een positieve evaluatie van de gezondheidsverklaring en het checken van de beschikbaarheid sturen wij de boekingsbevestiging en factuur toe. Soms hebben we naar aanleiding van het boekingsformulier nog extra vragen, over bijvoorbeeld medicatie en sturen we deze vragen eerst door naar de arts voordat we de boeking verder kunnen verwerken. De boekingen worden zo snel mogelijk en met de grootste zorg verwerkt. Bij drukte kan het daardoor een aantal dagen duren voordat u bericht krijgt. In de factuur staan de betalingsvoorwaarden en bankgegevens vermeld. Goed om te weten is dat we geen creditcards accepteren. 

Zodra we de betaling hebben ontvangen kunnen de voorbereidingen beginnen! We zullen je toevoegen aan de community page, waar alle gasten van de reis zich kunnen introduceren en waar meer informatie te vinden is over details van de reis, wat je mee moet nemen, of wat juist niet. Mochten er naar aanleiding van die documenten nog vragen zijn, laat het ons dan vooral weten!