group mail play plus user camera comment close arrow-down facebook twitter instagram

Virtuele 3D tour door het schip

Geniet van een virtuele wandeling door het schip en ontdek het traditionele mahonie houten dekhuis, de teakhouten dekken en vloeren, evenals het prachtige interieur met authentieke details uit het begin van de 20e eeuw. De ambiance van Bark EUROPA zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt. Het schip heeft verschillende ruimtes om te relaxen: het dekhuis met bar, de lounge om te eten, een bibliotheek en comfortabele hutten met ieder een eigen douche en toilet.

 

Hutten

Aan boord van Bark EUROPA hebben we 12 hutten beschikbaar voor de voyage crew, vier 2-persoonshutten, vier 4-persoonshutten en vier 6-persoonshutten. Alle bedden zijn voorzien van lakens, een dekbed, kussen en handdoeken. Alle hutten zijn comfortabel en hebben elk een eigen douche en toilet.

Reis je met z’n tweeën dan kun je ervoor kiezen om ofwel een 2-persoonshut te boeken of samen met een ander stel in een 4-persoons hut te worden geplaatst. Individuele trainees kunnen alleen een 4/6-persoonshut boeken. We hebben aparte hutten voor mannen of vrouwen. Tijdens Antarctica expedities of lange oceaanoversteken worden er maximaal 5 personen in een 6-persoonshut geplaatst. De definitieve indeling van de hutten wordt aan boord gemaakt en daarom kunnen we geen specifieke hut of bepaald bed aan boord garanderen. Uiteraard kunnen we wel uw voorkeur noteren.

Leefruimten

Met verschillende ruimten zoals de bibliotheek, de lounge en het dekhuis is Bark EUROPA ideaal ingericht voor het maken van lange zeereizen. Het bied je de gelegenheid om te doen waar je zelf zin in hebt. Of je nu een boek wilt lezen of je logboek wilt bijwerken in de bibliotheek of meer wilt deelnemen aan de sociale activiteiten in het dekhuis, er is voor iedereen wat wils. In het dekhuis vind je ook de scheepsbar waar je samen met je medereizigers kunt genieten van een glas wijn, een bord of kaartspel kan spelen of gewoon een goed gesprek kan voeren. Benedendeks vind je de lounge waar het ontbijt wordt geserveerd maar welke ruimte ook door de gidsen wordt gebruikt voor het geven van lezingen of het vertonen van films.  

Zeilen

Als driemast bark heeft de EUROPA nogal wat zeilopervlak. Eenmaal aan boord ontvangt u een handig spiekboekje zodat u naast de uitleg die door de bemanning wordt gegeven zelf ook rustig kan wennen aan de benamingen voor de diverse zeilen. Maar voor diegene die vooraf vast wat willen weten helpen we u hier alvast op weg. 

A. Flying jib I. Fore Royal Q. Main Topgallant
B. Outer jib J. Fore Skysail R. Main Royal
C. Inner jib K. Main Topmast Staysail S. Main Skysail
D. Fore Topmast Staysail       L. Main Topgallant Staysail    T. Mizzen Staysail
E. Foresail / Forecourse M. Main Royal Staysail U. Mizzen Top Staysail
F. Fore lower topsail N. Main Sail/ Main Course   V. Mizzen Topgallant Staysail 
G. Fore upper topsail O. Main Lower Topsail W. Mizzen
H. Fore Topgallant P. Main Upper Topsai Z. Gaff Topsail

Technische details

Bouwjaar 1911
Thuishaven Scheveningen
Lengte over alles 56 meter
Breedte 7.4 meter
Diepgang 3.9 meter
Hoogte 33 meter
Max. Zeiloppervlak 1250 m2
Motoren 2 x 365 pk Caterpillar
Roepnaam PDZS

Weetjes over Bark EUROPA

Topsnelheid De rompsnelheid is iets meer dan 13 knopen. In de praktijk is al eens de 12.5 knopen gehaald
Alle zeilen opgetuigd Het duurt ongeveer 45 minuten om alle zeilen te zetten en goed te trimmen
Alle zeilen afgetuigd Het duurt ongeveer 5 minuten om alles weg te halen
Hoeveel met er touw is er aan boord Inclusief alle schoten, vallen, geien, gordingen, brassen en landvasten is er 5,5 kilometer touw aan boord
Hoe hoog aan de wind? De EUROPA kan ongeveer 65 graden aan de wind zeilen