group mail play plus user camera comment close arrow-down facebook twitter instagram

Voedselallergieën en voorkeuren

Wanneer je je op zee bevindt, of je nu zeilen zet, leest, of aan dek werkt, zijn onze koks altijd druk bezig met het bereiden van heerlijke maaltijden. Ons ervaren team zorgt voor alle maaltijden aan boord en verrast onze reisbemanning dag in dag uit met een verscheidenheid aan gerechten gemaakt met lokale ingrediënten uit de havens die we bezoeken. We bieden zowel vegetarische als niet-vegetarische opties aan, maar helaas kunnen we geen rekening houden met een veganistisch dieet. Bij het boeken van je reis kun je jouw maaltijdvoorkeur kiezen om ervoor te zorgen dat alles van tevoren geregeld is.

Aangezien we tijdens de meeste reizen geen mogelijkheid hebben om voorraden bij te vullen, is het belangrijk dat onze koks een overzicht hebben van het aantal vegetarische en niet-vegetarische gasten aan boord, evenals eventuele voedselallergieën. Als je niet zeker bent van jouw voorkeur of een wijziging moet aanbrengen, neem dan zo snel mogelijk contact op met ons kantoor.

VOEDSELALLERGIEËN

Dieetwensen kunnen aan boord een uitdaging zijn vanwege beperkte opslag- en kookmogelijkheden en moeten worden besproken met onze koks voorafgaand aan je reis.

GLUTEN

Als je allergisch bent voor gluten, is het belangrijk om te weten dat de kombuis aan boord van de Europa niet glutenvrij is. Dit betekent helaas dat als je coeliakie hebt, je niet kunt deelnemen aan de zeilreizen aan boord van de Europa. Als je intolerant bent voor gluten, overweeg dan hoe een paar weken meer gluten eten van invloed zou zijn op je gezondheid. In de afgelopen jaren is het gemakkelijker geworden om in de havens glutenvrij meel of pasta te krijgen, dus we kunnen enkele van deze ingrediënten aan boord opslaan. Cross-contaminatie is echter onvermijdelijk in onze kleine kombuis onder zeilomstandigheden. Zo wordt het brood dat we bakken met glutenvrij meel in dezelfde oven gebakken als al het andere brood. Soep, vlees, kaas en jam worden gedeeld met alle zeilers op het buffet. Als je niet ernstig allergisch bent, maar liever minder gluten eet, raden we je aan om wat glutenvrije snacks mee te nemen als aanvulling op de maaltijden aan boord.

LACTOSE

Grote hoeveelheden lactose kunnen aan boord worden vermeden met het ontbijt en de lunch, aangezien deze twee maaltijden als buffet worden geserveerd. Dit geeft je de mogelijkheid om de items te kiezen die het beste bij je passen. Voor de avondmaaltijden zal de kok rekening houden met jouw lactose-intolerantie en jouw maaltijd indien mogelijk apart bereiden van de rest. Als je lactase-pillen gebruikt, raden we je aan om voldoende voorraad voor de hele duur van je reis mee te nemen.

COMBINATIES EN ANDERE VOEDINGSEISEN

De beperkte ruimte in de kombuis van de Europa betekent dat onze koks, ondanks al hun creativiteit en bereidheid om oplossingen te vinden, slechts zeer beperkte alternatieven kunnen bereiden naast de vegetarische en niet-vegetarische opties. Combinaties van voedselallergieën, zoals geen lactose EN geen gluten, kunnen niet aan boord worden verzorgd. Nogmaals, houd er rekening mee dat we niet kunnen voldoen aan een veganistisch dieet. Andere allergieën of dieetwensen moeten vooraf met onze koks worden besproken om ervoor te zorgen dat we je kunnen voorzien van wat je nodig hebt op jouw reis. Als je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.