group mail play plus user camera comment close arrow-down facebook twitter instagram

De meest gestelde vragen

De Antarctica expedities

 • Wanneer gaan de boekingen voor het volgende Antarctica seizoen open?
  Het Antarctica seizoen 2021/2022 is op 30 maart 2021 geopend voor boekingen.
 • Is er volgend jaar maart 2022 een Kaap tot Kaap reis?
  Jazeker. Wij sluiten ons volgende Antarctica seizoen af met een oceaanoversteek vanaf Ushuaia, Argentinië naar Kaapstad te Zuid-Afrika

 • Hoeveel kost een reis een 22-daagse expeditie naar Antarctica?
  De prijzen van de Antarctica reizen veranderen per jaar. Voor het seizoen 2021/2022 zijn deze te vinden in het vaarschema.

Het boeken van een reis

 • Kan er al voor volgend seizoen geboekt worden?
  Als een reis nog niet bekend is gemaakt via de nieuwsbrief is het niet mogelijk om de reis te boeken, te reserveren of een aanbetaling te doen om een plekje te reserveren. Boekingen worden geaccepteerd vanaf het in de nieuwsbrief aangegeven moment dat nieuwe reizen boekbaar zijn.
 • Een reis heeft het label VOLLEDIG GEBOEKT. Wat betekent dat?
  Dit betekent dat er geen plekken meer beschikbaar zijn op deze reis. Als je toch heel graag mee zou willen, neem dan contact op met kantoor om op de reservelijst geplaatst te worden.

 • Wat houdt een optie aanvraag in?
  Als je nog niet zeker bent dat je mee kunt op de reis, maar je wilt je toch verzekeren van een plekje dan kun je een optie aanvragen. We reserveren dan voor twee weken een plek voor je, zodat je tijd hebt om verdere reis details te regelen. 

 • Is er een leeftijdslimiet aan boord van Bark EUROPA?
  De minimum leeftijd als je alleen aan boord wilt komen is 15 jaar. Iedereen onder de 15 jaar moet begeleid worden door een volwassenen. Neem contact op met het kantoor om de opties te bespreken.

Het begin van de reis

 • Kan de bagage eerder aan boord gebracht worden?
  Het is vaak mogelijk om op de dag dat de reis begint je bagage aan de bemanning af te geven. We vragen dan wel om daarna nog even te genieten van het vaste land en je te melden op de officiële aanmonstertijd, zodat de bemanning nog even de tijd heeft om de laatste puntjes op de i te zetten voor de reis begint. 

 • Waar kan ik de Bark EUROPA vinden?
  Als je een reis geboekt hebt ontvang je de inloggegevens voor onze Community Page. Hier staat alle informatie over waar het schip te vinden is aan het begin van je reis. Kijk ook naar onze Ships tracker!

 • Hoeveel geld moet ik meenemen?
  Het is persoonlijk hoeveel geld je mee wilt nemen. Als je graag een drankje drinkt in de bar ga dan uit van rond de €10,- per dag. Als je op een lange zeilreis mee gaat weten wij uit ervaring dat mensen niet elke dag een drankje in de bar drinken. 

 • Wat voor tas moet ik meenemen?
  Er is weinig opslagruimte in de hutten, dus neem een tas mee die makkelijk op te vouwen is, bijvoorbeeld een duffelbag.

 • Wat moet ik meenemen?
  Voor de algemene paklijst, klik hier.
  Voor de Antarctica paklijst, klik hier

Het eind van de reis

 • Wanneer kan ik naar huis vliegen?
  Het vertrek vanaf EUROPA is meestal in de ochtend. We raden aan om niet voor het eind van de middag of de avond te vliegen. We doen natuurlijk ons best om op tijd te zijn, maar we blijven een zeilschip en soms werkt het weer tegen.