group mail play plus user camera comment close arrow-down facebook twitter instagram

De meest gestelde vragen

De Antarctica expedities

 • Wanneer gaan de boekingen voor het volgende Antarctica seizoen open?
  Het Antarctica seizoen 2022/2023 zal op maandag 11 april 2022 om 12:00 CEST geopend worden voor boekingen. In de weken ervoor zullen we alle informatie over de reizen (data, prijzen en reisbeschijvingen) en het boekingsproces delen via onze nieuwsbrief. Je kunt je inschrijven voor onze nieuwsbrief op de website.
 • Is er in maart 2022 een Kaap tot Kaap reis?
  Jazeker. Wij sluiten ons volgende Antarctica seizoen af met een oceaanoversteek vanaf Ushuaia, Argentinië naar Kaapstad te Zuid-Afrika

 • Hoeveel kost een reis een 22-daagse expeditie naar Antarctica?
  De prijzen van de Antarctica reizen veranderen per jaar. Voor het seizoen 2022/2023 zijn deze te vinden in het vaarschema.

Het boeken van een reis

 • Kan er al voor volgend seizoen geboekt worden?
  Als een reis nog niet bekend is gemaakt via de nieuwsbrief is het niet mogelijk om de reis te boeken, te reserveren of een aanbetaling te doen om een plekje te reserveren. Boekingen worden geaccepteerd vanaf het in de nieuwsbrief aangegeven moment dat nieuwe reizen boekbaar zijn.
 • Een reis heeft het label VOLLEDIG GEBOEKT. Wat betekent dat?
  Dit betekent dat er geen plekken meer beschikbaar zijn op deze reis. Als je toch heel graag mee zou willen, neem dan contact op met kantoor om op de reservelijst geplaatst te worden.

 • Wat houdt een optie aanvraag in?
  Als je nog niet zeker bent dat je mee kunt op de reis, maar je wilt je toch verzekeren van een plekje dan kun je een optie aanvragen. We reserveren dan voor twee weken een plek voor je, zodat je tijd hebt om verdere reis details te regelen. 

 • Is er een leeftijdslimiet aan boord van Bark EUROPA?
  De minimum leeftijd als je alleen aan boord wilt komen is 15 jaar. Iedereen onder de 15 jaar moet begeleid worden door een volwassenen. Neem contact op met het kantoor om de opties te bespreken. Bent u boven de 65 jaar, dan vragen we u een extra gezondheidsformulier in te sturen, ingevuld door uw huisarts. Bent u 73 jaar en ouder dan is het helaas niet mogelijk om mee te zeilen op de Antarctica reizen en oceaanoversteken. Wel bent u van harte welkom op kustreizen, mits medisch gezond en fit!

Bark EUROPA COVID-19 algemene voorwaarden

De huidige situatie wereldwijd zorgt ervoor dat we onze reisplannen aan de COVID regels en maatregelen moeten aanpassen en het risico besmet te raken met COVID-19 aan boord te minimaliseren. Ons beleid voor het inschepen is daarom strenger dan normaal om een veilige en verantwoordelijke omgeving te creëren aan boord. 

 • Alle trainees moeten volledig gevaccineerd zijn. Je bent volledig gevaccineerd wanneer je 2 dosis van het Pfizer, Moderna of Astra Zenica vaccin hebt gehad of een dosis van het Janssen vaccin + een booster, minimaal 2 weken voor het inschepen. We vragen je ook om een bewijs van je vaccinatie (Digital EU Corona Certificate - EU DCC) tenminste 48 uur voor het aan boord stappen naar ons te sturen.
 • Alle trainees zijn verplicht om een negatief PCR resultaat te laten niet ouder dan 72 uur voor het inschepen. Op het negatieve test resultaat certificaat moet de volledige naam van de trainee staan, de datum en tijd van de test afname en de gegevens van het laboratorium.
 • Alle trainees moeten een negatief testresultaat van een Sars-Cov-2 Antigeen sneltest kunnen laten zien bij het inschepen. Deze test wordt geleverd door Bark EUROPA.
 • Alle trainees en crew worden gevraagd om in zelf quarantaine te gaan 5 dagen voor het inschepen om het risico van een COVID besmetting te minimaliseren. Het krijgen van COVID tijdens de reis zal er voor zorgen dat de reis geannuleerd moet worden.
 • Alle trainees en crew worden afhankelijk van de situatie op dat moment gevraagd om in de stad/haven van vertrek 3-5 dagen in quarantaine te gaan.
 • Alle trainees zijn verplicht om een gezondheidsverklaring te laten zien, waarop aangegeven staat dat je geen COVID-19 gerelateerde symptomen hebt, niet in contact bent geweest met iemand die positief getest is op COVID-19 of symptomen heeft die op een COVID-19 infectie kunnen wijzen.

Het begin van de reis

 • Kan de bagage eerder aan boord gebracht worden?
  Het is vaak mogelijk om op de dag dat de reis begint je bagage aan de bemanning af te geven. We vragen dan wel om daarna nog even te genieten van het vaste land en je te melden op de officiële aanmonstertijd, zodat de bemanning nog even de tijd heeft om de laatste puntjes op de i te zetten voor de reis begint. 

 • Waar kan ik de Bark EUROPA vinden?
  Als je een reis geboekt hebt ontvang je de inloggegevens voor onze Community Page. Hier staat alle informatie over waar het schip te vinden is aan het begin van je reis. Kijk ook naar onze Ships tracker!

 • Hoeveel geld moet ik meenemen?
  Het is persoonlijk hoeveel geld je mee wilt nemen. Als je graag een drankje drinkt in de bar ga dan uit van rond de €10,- per dag. Als je op een lange zeilreis mee gaat weten wij uit ervaring dat mensen niet elke dag een drankje in de bar drinken. 

 • Wat voor tas moet ik meenemen?
  Er is weinig opslagruimte in de hutten, dus neem een tas mee die makkelijk op te vouwen is, bijvoorbeeld een duffelbag.

 • Wat moet ik meenemen?
  Voor de algemene paklijst, klik hier.
  Voor de Antarctica paklijst, klik hier

Diƫten aan boord

 • Welke dieten kan EUROPA verzorgen aan boord?
  Je kunt kiezen tussen een vegetarisch of niet-vegetarisch dieet, we vragen je om tijdens het boeken een keuze te maken. Omdat we een kleine kombuis hebben aan boord kunnen we helaas niet met alle diëten rekening houden. Neem contact op met info@barkeuropa.com als je een voedsel allergie of intolerantie hebt.

Het eind van de reis

 • Wanneer kan ik naar huis vliegen?
  Het vertrek vanaf EUROPA is meestal in de ochtend. We raden aan om niet voor het eind van de middag of de avond te vliegen. We doen natuurlijk ons best om op tijd te zijn, maar we blijven een zeilschip en soms werkt het weer tegen.