group mail play plus user camera comment close arrow-down facebook twitter instagram

Medische zorg aan boord

Bij Bark EUROPA staat de veiligheid van alle passagiers aan boord voorop. We verwachten dat onze trainees verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen gezondheid en welzijn. Als er sprake is van beperkingen op het gebied van fysieke of mentale gezondheid, kan dit mogelijk gevolgen hebben voor de veiligheid van jezelf maar ook voor die van anderen aan boord.

medische faciliteiten

Het is belangrijk om te begrijpen dat tijdens een lange oceaanreis medische zorg beperkt is en transport naar het vasteland vaak onmogelijk is. Hoewel we bemanningsleden aan boord hebben met medische training en een kleine spoedafdeling met enkele medicijnen en verbandmiddelen, is uitgebreide medische zorg niet beschikbaar tijdens een reis.

Als je je zorgen maakt over jouw geschiktheid voor een zeereis op een rollend zeilschip, raden we je zeker aan om nog voor het boeken advies te vragen aan je arts. Het kan ook zijn dat onze scheepsarts jou of je arts ook benaderd met verdere vragen.

Houd er rekening mee dat alle boekingen goedgekeurd moeten worden door de rederij en de kapitein op basis van de ingevulde gezondheidsverklaring.

Helaas moeten we mededelen dat het voor zeilers met diabetes niet mogelijk is om deel te nemen aan onze oceaantochten of aan een reis naar een afgelegen gebied zoals Antarctica. Deelname aan een van de kortere reizen is afhankelijk van het advies van ons medische team.

Zeeziekte

Als je je zorgen maakt over zeeziekte aan boord, raden we aan preventieve maatregelen te nemen. Hoewel zeilschepen over het algemeen stabieler zijn dan motorboten, is het nog steeds mogelijk om zeeziek te worden. Om het risico op zeeziekte te minimaliseren, raden we aan om ontspannen en goed uitgerust aan boord te komen en voedzaam eten. Naast deze preventieve maatregelen kan het innemen van medicatie tegen zeeziekte nuttig zijn. We raden echter af om anti-zeeziektepleisters te gebruiken die achter de oren worden geplaatst, omdat deze ongewenste bijwerkingen kunnen hebben. Houd er rekening mee dat het beklimmen van de tuigage niet mogelijk is wanneer je medicatie tegen zeeziekte inneemt.

medicatie

Zorg ervoor dat je voldoende voorraad aan boord meeneemt van de medicatie die je gebruikt voor de duur van de reis. Als je vatbaar bent voor bepaalde aandoeningen zoals koortsblaasjes of blaasontsteking, adviseren we om daar je eigen medicatie voor mee te nemen. Daarnaast vragen we je vriendelijk om ons op de hoogte te stellen van dergelijke aandoeningen om ervoor te zorgen dat we op gepaste wijze voorzorgsmaatregelen aan boord kunnen nemen. Omdat we aan boord in nauwe ruimtes leven, is het belangrijk om de verspreiding van ziekten zoals verkoudheid of griep naar andere gasten te voorkomen. Als je vragen of zorgen hebt over een specifiek gezondheidsprobleem, raden we je aan om contact op te nemen met het kantoor van de rederij. Zij kunnen je voorzien van de nodige informatie of je in contact brengen met een van de scheepsartsen.

Laat het kantoor van Bark EUROPA alsjeblieft ook weten als je (veranderingen in) je gezondheid hebt en zorg ervoor dat je je eigen noodzakelijke medicatie meeneemt.