group mail play plus user camera comment close arrow-down facebook twitter instagram

Weg van de bewoonde wereld

Ontsnap aan de bewoonde wereld en ervaar het echte leven van een zeeman tijdens een oceaanoversteek. Geniet van de eenvoud en schoonheid van de oceaan, zonder internet of telefoonverbindingen. Hier vind je rust, maak je waardevolle connecties en ontdek je je ware zelf. Leer zeilen, geniet van adembenemende zonsopgangen en sterrenhemels, en keer sterker en zelfverzekerder terug. Stap aan boord en laat je betoveren door de magie van de oceaan. 

Slow travel

Een oceaanoversteek op een schip als Bark EUROPA geeft je niet alleen een idee van hoe het leven van een zeeman in het verleden moet zijn geweest, het nodigt je uit om zelf te ervaren hoe het is. Ondanks de moderne apparatuur voor veiligheid, navigatie en communicatie is de eenvoud van het leven aan boord vergelijkbaar met hoe het meer dan 200 geleden zou zijn geweest. Het geeft je een idee van de enorme hoeveelheid water die we zullen oversteken, waar stormen en hoge snelheden zullen worden afgewisseld met doldrums en langzame vooruitgang.

In plaats van een dag in het vliegtuig, duurt het bij ons anderhalve maand om de oceaan over te steken. Het geeft je een idee van tijd, het geeft je geest gelegenheid tot rust te komen en je lichaam te ontspannen, maar bovenal geeft het tijd om je omgeving en de schoonheid van de natuur te bewonderen en het belang van goede zorg voor het milieu in te zien. De eindeloze bergen water die om ons heen verschijnen en verdwijnen, het gevoel zo kwetsbaar te zijn tegenover de grootsheid van de natuur en haar krachten, de onbeschrijfelijke schoonheid van zonsopgang en zonsondergang op de oceaan, de miljoenen sterren, het dierenleven en alle tinten blauw maken een oceaan oversteek een onvergetelijke ervaring.

Volledig afgezonderd

Zonder internet of verbinding op je telefoon is het leven aan boord een manier om volledig los te komen van het hectische leven thuis. Het geeft je de tijd om echt contact te maken met je medepassagiers, jezelf en het moment. Zonder Google wend je je tot elkaar voor vragen en antwoorden. Laat je verrassen door de mensen aan boord die over de meest uiteenlopende onderwerpen wat blijken te weten. Leef in het moment en geniet van de rust en de plek waar je bent, de volledige stilte afgezien van het geluid van het schip dat zachtjes door de golven breekt. De dagelijkse beslommeringen doen er even niet meer toe, je gaat volledig op in de wereld van de EUROPA en de reis die je aan het maken bent. Losgekoppeld van alles leer je je ware innerlijke zelf vinden, leer je wat je echt gelukkig maakt en geniet je van een ontspannende tijd.

De reis zelf

Varen aan boord van Bark EUROPA gaat niet over reizen van A naar B maar over de reis zelf. Het gaat erom hoe je als beginnend tallship zeiler aan boord gaat en als volwaardig zeeman op je bestemming aankomt, waarbij je zonder problemen de zeilen kunt zetten. Misschien durf je zelfs in de mast te klimmen om de bemanning te helpen met het opbinden van de zeilen of om gewoon van het adembenemende uitzicht te genieten. Deze reis gaat over de gedenkwaardige avonden, de kleurrijke zonsondergangen en de wachten midden in de nacht. Het gaat over nieuwe vrienden, over je eigen reis en hoe je zelfverzekerder, meer op je gemak en sterker terugkeert.

Omdat er altijd iets nieuws te zien of te leren is van de bemanning, reisbemanning of onze omgeving ontwikkel je een routine die ontspannend is maar je tegelijkertijd ook bezighoudt. Je kunt je verdiepen in de theorie en praktijk van het zeilen van een tall ship en alles wat daarbij hoort zoals zeilhandelingen, tuigage, onderhoud en navigatie. Om de beurt sta je op de uitkijk en aan het roer terwijl de passaatwinden ons onder vol zeil naar onze bestemming brengen.