group mail play plus user camera comment close arrow-down facebook twitter instagram

Tahiti - Tonga - Fiji

Verken de afgelegen eilanden in de Pacific

 • 35
  dagen
 • 3445
  nautische mijlen
 • reissom €7525,- Last spots p.p.
  4 of 6 persoonshut
 • reissom €9100,- p.p.
  2 persoonshut

Het moet wel deze specifieke reis zijn die zeelieden het ware Pacifische gevoel zal geven, van het ene eiland naar het andere hoppen, de regio verkennend zoals de Polynesiërs dat deden rond het tweede deel van het eerste millennium na Christus. Het was hier, midden in de Stille Oceaan, dat de Polynesische navigatie de laatste onontgonnen grenzen van de Grote Oceaan opende. Op zoek naar nieuwe kleine eilanden, bij voorkeur met weinig of geen bewoners, waren het zij die culturen vestigden die de meest geïsoleerde ter wereld bleven.

Terwijl de Polynesiërs hun beeld van de Stille Oceaan opbouwden door recht tegen de wind in te varen, om hun weg naar huis te vinden met de zuidoostelijke passaatwinden, zullen wij het andersom beginnen. Vanuit Tahiti zal de wind ons zachtjes leiden naar de eilanden voor ons, zoals de Zuidelijke Cookeilanden, Tonga en Fiji. Het is de wind die zal beslissen welke eilanden we zullen tegenkomen voordat we aankomen op onze volgende stop, Fiji.

Het paradijs van Tahiti

Als je over Tahiti leest, is er één woord dat het meest consistent wordt gebruikt: Paradijs. Het is niet moeilijk te zien waarom. Er is geen andere manier om de weelderige regenwouden, de witte stranden, de ontelbare watervallen en de ongerepte bergen te beschrijven. De mensen zijn warm en gastvrij, en hebben talloze gewoonten met traditionele dansen en ambachten. De kleur van het water is niet te beschrijven, de vissen in de riffen, het gezang van de vogels, de meren en lagunes. Heel Tahiti is het paradijs op aarde, en jij krijgt de kans om het te verkennen.

In het blauwe water kunnen tropische vissen van vele verschillende vormen en maten worden gezien in de koraaltuinen die gedijen in de warme temperaturen van Tahiti. Je kunt een reuzenmanta zien voorbijglijden, genieten van het nieuwsgierige spel van de vele dolfijnen en ook de oude zeeschildpadden kunnen worden gezien in deze wateren. Elk jaar, van augustus tot oktober, verwelkomen deze wateren ook veel bultruggen die komen om te paren in de diepe en veilige baaien voordat ze terugkeren naar de Zuidpool.

Het binnenland van het eiland is een paradijs voor vogels, met zoveel fruitbomen, bloemen, meer dan duizend verschillende plantensoorten en vele beken en rivieren, rusten veel trekvogels op de eilanden. Velen van hen zullen nestelen en hun jongen grootbrengen in de veilige en beschutte onbewoonde eilandjes van de eilanden. Terwijl je onder een overkapping van veel bananen-, kokos- en broodfruitbomen loopt, kun je jezelf omringd vinden door vlinders en hommels, sommige gekko's in verschillende kleuren kunnen worden gespot tussen de tropische tiare-struiken, het trotse embleem van Tahiti.

De open zee

Deze betoverende Franse Polynesische parel is pas het begin terwijl we de zeilen hijsen naar onze volgende adembenemende bestemming. Als de wind onze zeilen vult, vertrekken we vanaf de betoverende kusten van Tahiti en nemen we afscheid van de weelderige landschappen en levendige cultuur. De open zee lonkt en met elke voorbijgaande dag zul je betoverd worden door het ritme van de golven en het steeds veranderende panorama van de horizon. Deze reis roept een gevoel van vrijheid en ontdekking op, waarbij je je losmaakt van alle externe impulsen en de ongetemde wonderen van de zee omarmt.

Onze zeilen brengen ons naar de adembenemende kusten van Tonga. Stel je voor: ongerepte stranden, omringd met wuivende palmen, doorzichtige turkooizen lagunes vol levendige zeedieren en weelderige landschappen die uitnodigen tot verkenning. Hier krijg je de kans om je onder te dompelen in de lokale cultuur, oude tradities te ontdekken en de ongerepte schoonheid van dit tropische paradijs te aanschouwen.

Authentiek Tonga

Na ongeveer 1500 zeemijlen zeilen, bereiken we het Koninkrijk Tonga, ook bekend als de Vriendelijke Eilanden, in het zuidwesten van de Stille Oceaan. Het koninkrijk bestaat uit ongeveer 170 eilanden die zijn verdeeld in vier hoofdgroepen van eilanden. Tongatapu in het zuiden, Ha'apai in het midden, Vava'u in het noorden en 'Eua in het oosten.

Tonga is het enige overgebleven constitutionele koninkrijk in de Zuidelijke Stille Oceaan en staat bekend om zijn ongerepte natuurlijke schoonheid, rijke culturele erfgoed en warme Polynesische gastvrijheid. Een van de unieke aspecten van Tonga is zijn status als het laatste overgebleven Polynesische koninkrijk, met een geschiedenis die meer dan duizend jaar teruggaat. Het koningschap, geleid door de Koning van Tonga, heeft een belangrijke plaats in de Tongaanse samenleving, en traditionele gebruiken en protocollen worden nog steeds gerespecteerd en beoefend.

Onaangetast door grote resorts of moderne huizen blijft Tonga zo authentiek mogelijk. Het leven hier gaat in zijn eigen tempo en de Tongaanse rituelen en kunstvormen zijn nog steeds springlevend. De warme en gastvrije mensen, bekend als Tonganen, zijn erg trots op hun culturele erfgoed. Traditionele ceremonies, dansvoorstellingen en ingewikkelde ambachten bieden bezoekers een kijkje in de rijke cultuur van het koninkrijk. Het traditionele Tongaanse feest, bekend als 'Ummu', is een must-try ervaring, waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten bereid met behulp van eeuwenoude kooktechnieken.

Niet alleen ontdekkingsreizigers of toeristen komen de kusten van Tonga bezoeken. Na een lange reis vanuit de met krill beladen diepten van Antarctica, komen de bultruggen naar de rifbeschermde wateren van Tonga om hun jongen te baren en te voeden. Met een beetje geluk zullen we veel van deze prachtige wezens zien terwijl ze langzaam hun weg vinden door de Stille Oceaan.

Tropisch zeilen

We nemen afscheid van Tonga en vervolgen onze weg naar onze volgende bestemming: Fiji. Onze reis beslaat ongeveer 590 zeemijlen, geleid door de zachte en gunstige passaatwinden. Terwijl we de uitgestrekte Stille Oceaan doorkruisen, worden we getrakteerd op adembenemende vergezichten van pittoreske eilanden die onze route bezaaien, waardoor een betoverend decor ontstaat tegen de horizon. Laat de wind ons voortstuwen terwijl we reikhalzend uitkijken naar het betoverende paradijs dat ons te wachten staat in Fiji. De zeilreis door de wateren van Fiji brengt ons langs een wereld van verborgen riffen en pittoreske eilandjes. Dit betoverende gebied stond ooit bekend als de meest beruchte navigatiepassages in de Stille Oceaan, maar dankzij onze moderne technologie is het veel toegankelijker en veiliger geworden.

Veelzijdig Fiji

Welkom in Fiji, een tropisch paradijs dat je compleet zal betoveren. Met zijn ongerepte witte zandstranden, kristalheldere turquoise wateren en weelderige groene landschappen is Fiji een waar paradijs, bestaande uit meer dan 300 eilanden en 500 eilandjes. De twee belangrijkste eilanden zijn Viti Levu en Vanua Levu, goed voor meer dan 80% van de bevolking. De eerste kolonisten van Fiji waren naar verluidt de Austronesische mensen, die Fiji rond 3500 tot 1000 voor Christus bereikten, gevolgd door de Melanesische mensen rond 1000 voor Christus. Er wordt aangenomen dat met de grote Lapita-migratie naar de Stille Oceaan, de Polynesiërs zich ook in Fiji vestigden, wat duidelijk blijkt uit archeologisch bewijs dat een sterke band met de Polynesische cultuur aantoont. Fiji's geschiedenis kenmerkt zich door mobiliteit, en terwijl ze de regio verkenden met grote elegante vaartuigen met getuigde zeilen, ontwikkelde zich een unieke Fijische cultuur. Het vaartuig werd een drua genoemd, oorspronkelijk afkomstig uit Micronesië, zich verspreidend naar Fiji en van daaruit naar Tonga en Samoa. Laat je onderdompelen in de warmte van het Fijische volk en hun levendige cultuur in deze betoverende natie. Duik in kleurrijke koraalriffen, ga op avontuur met opwindende watersporten, of ontspan eenvoudigweg op afgelegen stranden. De natuurlijke schoonheid van Fiji, samen met zijn warme gastvrijheid, belooft een onvergetelijke laatste stop op onze avontuurlijke reis.

Leer zeilen aan boord van Bark EUROPA

Aan boord van Bark EUROPA worden gasten ‘voyage crew’ genoemd en zal de vaste bemanning je training geven om je om te vormen tot zeelui. Zelfs zonder eerdere ervaring, kun je alles leren wat je moet weten tijdens de reis. In tegenstelling tot een traditionele cruise biedt Bark Europa een hands-on zeilervaring, waarbij je actief deelneemt aan zeilactiviteiten. De reisbemanning is verdeeld in drie groepen of wachten, vernoemd naar de kleuren van de Nederlandse vlag - rood, wit en blauw. Elke wacht duurt vier uur, gevolgd door acht uur vrije tijd.

Zodra het wachtsysteem van start gaat vind je al snel het ritme van het leven op zee. Je wordt verdeeld in drie wachten, de rode wacht, blauwe wacht en witte wacht, vernoemd naar de kleuren van de Nederlandse vlag. Tijdens de vier uur dat je op wacht staat zijn er verschillende taken die verdeeld zullen worden onder jou en je wachtgenoten. Zo zullen er altijd twee personen van de wacht aan het roer staan. Samen zorg je voor een constante koers. De vaste bemanning zal je uitleggen hoe je het schip moet sturen en waar je op moet letten.

Ook staan er te allen tijde twee mensen op de uitkijk op het voordek. Telkens wanneer je iets interessant in het water ziet, zoals schepen, boeien, ijsbergen of dierenleven wordt dit aan de officier van de wacht medegedeeld. De rest van de wachtleden helpen mee aan dek. Tijdens de wacht is er ook tijd om de bemanning te helpen met het onderhoud van het schip. Hier leer je werken met traditionele materialen en methodes, zoals houtbewerking, astronavigatie, zeilmakers werk en traditioneel touw- en tuigwerk. Zo is elke dag anders en valt er altijd wat nieuws te leren. 

Tijdens de acht uur vrije tijd kun je als voyage crew ontspannen of genieten van het uitzicht. De bibliotheek is beschikbaar voor rustig lezen of schrijven in je logboek, en het dekhuis biedt gelegenheid om met mede-crewleden te socializen onder het genot van een drankje, bordspel of kaartspel. De bemanning zal ook lezingen geven over uiteenlopende onderwerpen, variërend van traditionele zeemansvaardigheden tot wetenschappelijk marine biologisch onderzoek en astronomie.

Ook tijdens de vrije tijd kan de voyage crew de vaste bemanning helpen met het hanteren van de zeilen en onderhoudswerkzaamheden. Indien nodig zal het keukenteam ook om hulp vragen bij het bereiden van maaltijden. Je kunt je vrije tijd zelf invullen en zo veel of zo weinig doen als je wilt.

Hoe te boeken

Deze reis is open voor boekingen. Neem een kijkje bij de veelgestelde vragen voor een vlot boekingsproces! Hier vind je meer informatie over het boeken van meerdere reizen en andere belangrijke details!