group mail play plus user camera comment close arrow-down facebook twitter instagram

ANT 3 - Ushuaia - Ushuaia

Zeilend avontuur naar het witte continent

 • 22
  dagen
 • 1200
  nautische mijlen
 • reissom €13.200,- p.p.
  4 of 6 persoonshut
 • reissom €14.960,- p.p.
  2 persoonshut

Het is tijd voor de derde Antarctische expeditie, die vertrekt vanuit Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld. Vanaf hier varen we het Beaglekanaal uit, hijsen we de zeilen en bereiden we ons voor op de beruchte Drake Passage, die ons naar Antarctica zal voeren.

Eindeloze ijsplateaus, de prachtigste tinten turquoise blauw die gloeien in de holtes van gletsjers en de meest bijzondere dieren die dit continent bewonen: dit afgelegen, koude en witte continent in het zuiden is gewoon adembenemend. Een Antarctica expeditie is een surrealistische ervaring die je vervult met geluk, inspiratie en innerlijke rust, en je aanmoedigt om ten volle van het leven te genieten.

In totale stilte, met alleen het geluid van het schip dat door stukken ijs knarst, verkennen we dit prachtige continent, elke reis opnieuw met ontzag voor het rijke dierenleven en de schoonheid van de ongerepte natuur. Om nog maar te zwijgen van de avontuurlijke geschiedenis van ontdekkingsreizigers die naar dit gebied kwamen en de gevaren en angsten doorstonden op hun reis over de Drake Passage. De overblijfselen van de eenzame historische hutten op de met sneeuw bedekte heuvels vertellen de verhalen van deze avonturiers uit het verleden en wij, wij volgen hun verhalen, nieuwsgierig naar waar Bark EUROPA ons zal brengen op onze zoektocht naar avontuur.

De Drake Passage over

Elke zuidelijke zomer vindt Bark EUROPA haar weg naar Antarctica, over de Drake Passage en naar het Antarctisch Schiereiland. Ze verkent dit uitzonderlijke continent met het grootste respect voor de natuur en het dierenleven en we nodigen jou uit om met ons mee te gaan op onze expedities.

Vanuit bijna alle hoeken van de wereld komen onze gasten aan in Ushuaia, Argentinië, de meest zuidelijke stad ter wereld. Hier zal de reis naar Antarctica beginnen. Na aanmelding bij de gate word je aan boord verwelkomd. Je ontmoet je medereizigers met wie je een hut deelt en met wie je de komende weken je ervaringen zult delen. Het zijn solo reizigers, vrienden of koppels, jong en oud, uit verschillende landen en met verschillende achtergronden, allemaal verenigd in één droom: een bezoek aan de afgelegen wildernis van Antarctica aan boord van Bark EUROPA.

Zoals met alle afgelegen plekken in de wereld, is de route naar onze bestemming lang en voordat we in Antarctica aankomen moeten we eerst de Drake Passage oversteken. De overtocht in de woestenij aan golven, waarin Bark EUROPA keer op keer haar veerkracht toont, duurt ongeveer 4 dagen.

Tijdens de oversteek is het wachtsysteem in volle gang. Je staat op de uitkijk, stuurt het schip en helpt met het zetten van de zeilen. Samen met je wachtgenoten help je de vaste bemanning het schip door zwaar weer te navigeren. Voor velen aan boord zal dit de eerste keer zijn op de Zuidelijke Oceaan, terwijl sommigen al eerder soortgelijke reizen hebben gemaakt. Deze mix van beginners en meer ervaren tall ship zeilers zorgt voor een prettig leerklimaat aan boord, waar ieder op zijn eigen manier kan bijdragen het schip op koers te houden.

Bestemming Antarctica

De natuur is overweldigend: het geluid en de geur van honderden pinguïns bereikt je als we dichter bij de kust komen, walvissen passeren langzaam het schip en aan wal komen de eerste zeehonden tegen. Het is iets uit je stoutste dromen, iets waar je zoveel maanden of jaren naar uitgekeken hebt en nu ben je hier.

We varen in kleine groepen met zodiacs naar land. Onder leiding van onze ervaren gidsen zie je de eerste pinguïns van dichtbij en maak je de eerste wandelingen in een adembenemend wit en ijzig landschap. Van tijd tot tijd heb je misschien even nodig om alles in je op te nemen, de wit besneeuwde bergen, de ijsrotsen, walvisbeenderen, pinguïn snelwegen, en gletsjers. Tijd genoeg, om achterover te leunen, te ontspannen en je te concentreren op het moois dat je om je heen ziet.

Elke dag ankeren we in beschutte baaien en vinden we langzaam onze weg naar het zuiden. We maken landingen, zodiac cruises en wandelingen om de fascinerende natuur, het dierenleven en de geschiedenis van deze eilanden te ontdekken. Maar niet alleen aan de wal komen we dieren tegen. De aanblik vanaf het schip van walvissen die zich voeden is werkelijk spectaculair.

Na een dag met zodiac cruises, landingen, wandelingen, lunch en diner aan dek, lezingen en borrels met je medereizigers, is de dag bijna ten einde, maar nog even wachten is zeker de moeite waard. De nachtcruises zijn net zo spectaculair. De ondergaande zon, gekleurd in een horizon van pasteltinten roze, rood en oranje, is te mooi om te missen.

Flora en Fauna

Elke dag gaan we met kleine boten aan land om de gletsjers, korstmossen, zeehonden en pinguïnkolonies te bekijken. Onze ervaren gidsen vertellen je van alles over de flora en fauna van Antarctica en waar je bepaalde pinguïn of zeeolifant kolonies kunt vinden. Ook verwachten we een bezoek van de meest loyale bezoeker van de zuidelijke oceaan: de walvis, altijd nieuwsgierig naar wie er in de Antarctische wateren vaart.

Van de penguinsoorten die in Antarctica leven komen we de ezels- en de kinband pinguïn het vaakst tegen. Soms zien we een enkele Macaroni pinguïn die ongestoord tussen een kolonie ezels pinguïn staat. De Adelie en de keizerspinguïn zijn de twee echt hoog-Antarctische pinguinsoorten. Deze soorten komen voornamelijk voor in de koudere Weddellzee en in de zuidelijker gelegen gebieden in Antarctica.

Het dierenleven in Antarctica is divers en bijzonder. Iedere dag is weer speciaal als er een walvis langs het schip zwemt, we een zeeluipaard of Weddell zeehond op een ijsschots zien liggen of het vreemde geluid van een zeeolifant horen tijdens een landing. Het geeft ons een nog groter respect voor de natuur dat hier zonder inmenging van de mens al die tijd al zijn gang gaat.

Verantwoordelijkheid voor de natuur

Respect voor het milieu speelt een belangrijke rol in de filosofie van EUROPA en haar bemanning. We proberen onze trainees te inspireren om zich te concentreren op alles dat om hen heen gebeurt: niet alleen een uitgestrekte open oceaan, maar een wereld op zich. We vragen onze trainees te luisteren naar het geluid van de oceaan, de wind in onze zeilen en naar de rust en stilte om ons heen op Antarctica.

We moedigen onze reisbemanning aan zich in te zetten voor het milieu door hen de staat van de oceaan te laten zien, het unieke karakter van dit witte continent te ervaren. Juist dan begrijp je waarom dit alles zo goed mogelijk bewaard moet blijven. Door veilige en milieuverantwoorde zeilreizen te maken, bieden we reiservaringen uit de eerste hand om onze gasten een beter idee te geven van de bijzondere bestemming die ze bezoeken, daar waar het land en het dierenleven voor zich spreken. Op deze manier creëren we een groep van Antarctica-ambassadeurs over de hele wereld.

Tijdens ons bezoek aan Antarctica houden we ons strikt aan de regels van de International Association of Antarctic Tour Operators (IAATO). Deze organisatie werd in 1991 opgericht om veilige en milieuverantwoorde privéreizen naar Antarctica te promoten en in de praktijk te brengen. Als lid van IAATO volgen we hun procedures en richtlijnen voor expeditie cruises in afgelegen en kwetsbare gebieden.

Aan het einde van elke reis hopen we dat jij, als onze reisbemanning, overweldigd bent door de schoonheid van de natuur, geïnspireerd raakt door de uitgestrektheid van de zeeën en een beter idee krijgt van het belang om Antarctica en de oceanen nog vele generaties lang zo majestueus en ongerept mogelijk te houden.

De unieke ervaring van een expeditie naar Antarctica

Elke reis naar Antarctica is anders. We krijgen te maken met diverse weersomstandigheden, ijsomstandigheden en verschillende mogelijkheden tot het bekijken van het dierenleven. Deze veranderende omstandigheden maken iedere reis uniek. Soms kan plan A zomaar worden gewijzigd in plan B of C en soms betekent dit dat een bezoek aan een specifieke landingsplaats of onderzoeksstation moet worden geannuleerd. Het maken van een expeditie in Antarctica draait om spontaniteit, ontdekking en flexibiliteit. Wat zeker is, is dat ons team van ervaren gidsen en bemanning er alles aan zal doen om er voor iedereen een fantastische reis van te maken: een expeditie naar het witte continent Antarctica om nooit meer te vergeten.

Waarom juist met Bark EUROPA naar Antarctica?

 • Een unieke en respectvolle manier om het afgelegen continent Antarctica te bezoeken aan boord van een zeilschip
 • Bark EUROPA is actief lid van de IAATO, International Association of Antarctica Tour Operators
 • De kortste reis die we maken is 22 dagen. Deze relatief lange reizen geven je alle tijd om te genieten van al het prachtige natuurschoon dat Antarctica te bieden heeft. Daarnaast leer je tijdens je reis hoe het is om een tall ship te zeilen!
 • We zijn een kleinschalige organisatie en zeilen met een maximum van 40 gasten naar Antarctica. Dit zorgt voor een fijne en gemoedelijke sfeer aan boord en het geeft je de kans om de volledige landingstijd te gebruiken voor het ontdekken van Antarctica
 • Tot slot staat de Bark EUROPA graag model voor al je vakantiefoto's in Antarctica