group mail play plus user camera comment close arrow-down facebook twitter instagram

Fiji - Nieuw-Zeeland

Zeilen in de Zuidelijke Pacific

  • 29
    dagen
  • 1630
    nautische mijlen
  • reissom €5250,- p.p.
    4 of 6 persoonshut
  • reissom €6375,- p.p.
    2 persoonshut

Welkom in Fiji, een tropisch paradijs dat je hart en ziel zal betoveren. Met zijn ongerepte witte zandstranden, kristalheldere turquoise wateren en weelderige groene landschappen is Fiji een waar paradijs, bestaande uit meer dan 300 eilanden en 500 kleine eilandjes.

Op deze reis zullen we dit prachtige archipel enkele dagen verkennen en ons onderdompelen in de levendige cultuur en warme gastvrijheid van Fiji. Het belooft een onvergetelijk avontuur te worden vol ontdekkingen, vol verwondering over de kleurrijke eilanden die we tegenkomen, vol van rijke flora en fauna en prachtige mensen. We zullen zien waar de wind ons naartoe brengt en welke eilanden we kunnen bezoeken. Dit zal onze reis nog specialer maken: verwonderd door alles wat we onderweg tegenkomen.

Na ons betoverende verblijf in Fiji, zetten we koers naar Vanuatu, een archipel van vulkanische pracht. Vanuatu's weelderige regenwouden, bruisende koraalriffen en inheemse culturen wachten op ons. Na enkele dagen op zee zullen we aankomen in dit nieuwe avontuur, waar we de diversiteit van onze planeet in al zijn glorie zullen ervaren.

Bij het verlaten van de kusten van Fiji en Vanuatu, hijsen we de zeilen en maken we gebruik van de zuidoostelijke passaatwinden, die een gunstige en relatief soepele overtocht mogelijk maken op weg naar onze volgende bestemming: Nieuw-Zeeland. De afstand tussen Fiji, Vanuatu en Nieuw-Zeeland is ongeveer 1600 zeemijlen, wat betekent dat we ongeveer een week nodig hebben om het prachtige eiland Nieuw-Zeeland te bereiken.

Oceaanreis

Deelnemen aan dit zeilavontuur biedt een fantastische kans om de natuurlijke wereld volledig te waarderen en een groter verantwoordelijkheidsgevoel voor het milieu te ontwikkelen. Terwijl je over het water uitkijkt, ervaar je de ongepolijste kracht van de natuur in al zijn glorie. De golven die verschijnen en verdwijnen, het gevoel om overgeleverd te zijn aan de genade van de natuur, de adembenemende zonsopgangen en zonsondergangen, de ontelbare sterren die boven je schitteren, de zeewezens en de eindeloze tinten blauw dragen allemaal bij aan het maken van een oceaanovertocht tot een onvergetelijke ervaring die zeker een blijvende indruk zal achterlaten.

Vanuatu

Vanuatu, een archipel van betoverende eilanden verspreid over de Stille Zuidzee, staat bekend om zijn ongerepte schoonheid en rijke cultuur. Deze eilandengroep ligt ten oosten van Australië en ten noorden van Nieuw-Caledonië, en omvat in totaal meer dan 80 eilanden, elk met zijn eigen unieke karakter.

Een van de opvallende eilanden is Tanna, dat de thuisbasis is van de majestueuze Yasur-vulkaan. Deze actieve vulkaan trekt avontuurlijke reizigers aan die getuige willen zijn van zijn imposante uitbarstingen en de kracht van de aarde willen ervaren. Een ander opmerkelijk eiland is Espiritu Santo, waar de schitterende Blue Hole een betoverende plek is om te snorkelen en te zwemmen in het heldere, azuurblauwe water.

Inheemse culturen bloeien in Vanuatu, met traditionele dorpen die verspreid liggen over de eilanden. De lokale bevolking hecht veel waarde aan hun erfgoed en levensstijl, wat blijkt uit hun ambachtelijke kunst, intrigerende dansen en eeuwenoude gebruiken. De beroemde landduikceremonie op het eiland Pentecost is een spectaculaire traditie waarbij dappere mannen van hoge torens duiken, en dit alles zonder moderne hulpmiddelen.

In 1980 werd Vanuatu onafhankelijk en sindsdien heeft het zijn eigen unieke identiteit gevormd. De eilanden bieden een overvloed aan avontuurlijke activiteiten, ervaar het kleurrijke onderwaterleven met zijn prachtige koraalriffen, wandel door weelderige regenwouden en verken de historische overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog.

De kapitein zal, net als bij andere bestemmingen, de lokale omstandigheden en weerberichten zorgvuldig overwegen om de ideale route te kiezen en het beste uit het bezoek aan deze prachtige eilanden te halen.

Nieuw Zeeland

De zeilreis eindigt in het bruisende Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland.

Auckland is omgeven door een dramatisch landschap, de stad zelf bruist van energie en biedt tal van mogelijkheden om te ontspannen en te genieten nadat je van boord gaat.

Verken de haven van Auckland, waar je imposante zeilschepen en superjachten kunt bewonderen. Bezoek de Sky Tower voor een adembenemend uitzicht over de stad en de Hauraki Gulf. Wandel door de Waitakere Ranges, waar je kunt wandelen door dichte bossen en vulkanische toppen kunt beklimmen. Of ontsnap naar Waiheke Island, bekend om zijn ongerepte stranden, wijngaarden en verse zeevruchten.

Leer zeilen aan boord van Bark EUROPA

Aan boord van Bark Nederlandse worden gasten ‘voyage crew’ genoemd, en de vaste bemanning van het schip zal training geven om hen om te vormen tot zeelieden. Zelfs als je geen eerdere ervaring hebt, zal je alles leren wat je moet weten tijdens de reis. In tegenstelling tot een traditionele cruise biedt Bark Nederlandse een hands-on zeilervaring, waarbij je actief deelneemt aan zeilactiviteiten. De reisbemanning is verdeeld in drie groepen of wachten, vernoemd naar de kleuren van de Nederlandse vlag – rood, wit en blauw. Elke wacht is vier uur aan de beurt, gevolgd door acht uur vrije tijd. 

Zodra het wachtsysteem van start gaat vind je je snel in het ritme van het leven op zee. Je wordt verdeeld in drie wachten, de rode wacht, blauwe wacht en witte wacht, vernoemd naar de kleuren van de Nederlandse vlag. Tijdens de vier uur dat je op wacht staat zijn er verschillende taken die verdeeld zullen worden onder jou en je wachtgenoten. Zo zullen er altijd twee personen van de wacht aan het roer staan. Samen zorg je voor een constante koers. De vaste bemanning zal je uitleggen hoe je het schip moet sturen en waar je op moet letten.

Ook staan er ten alle tijden twee mensen op de uitkijk op het voordek. Telkens wanneer je iets interessant in het water ziet, zoals schepen, boeien, ijsbergen of dierenleven wordt dit aan de officier van de wacht medegedeeld. De rest van de wachtleden helpen mee aan dek. Tijdens de wacht is er ook tijd om de bemanning te helpen met het onderhoud van het schip. Hier leer je werken met traditionele materialen en methodes, zoals houtbewerking, astronavigatie, zeilmakers werk en traditioneel touw- en tuigwerk. Zo valt er elke dag wat nieuws te leren.

Tijdens de acht uur vrije tijd kunnen reisbemanning-leden ontspannen of genieten van het uitzicht. De bibliotheek is beschikbaar voor rustig lezen of schrijven in je logboek, en het dekhuis biedt gelegenheid om met mede-crewleden te socializen onder het genot van een drankje, bordspel of kaartspel. De bemanning zal ook lezingen geven over uiteenlopende onderwerpen, variërend van traditionele zeemansvaardigheden en kennis tot wetenschap en astronomie.

Zelfs tijdens de vrije tijd kan de voyage crew nog steeds de vaste bemanning en hun wachtgenoten helpen met het hanteren van de zeilen en onderhoudswerkzaamheden. Indien nodig kan het keukenteam ook om hulp vragen bij het bereiden van maaltijden. Jouw vrije tijd is voor jou om in te vullen, je kunt zo veel of zo weinig doen als je wilt.

Respect voor de natuur

Respect voor het milieu speelt een belangrijke rol in de filosofie van EUROPA en haar bemanning. We streven ernaar onze deelnemers te inspireren om de wereld om hen heen te observeren en waarderen, verder dan alleen de uitgestrekte open oceaan: luisteren naar de geluiden van de oceaan, de wind, en genieten van de rust van de omgeving.

Door het uitvoeren van veilige en milieuvriendelijke zeilreizen, biedt EUROPA haar gasten uit de eerste hand ervaringen die hen in staat stellen een beter begrip van de oceaan en haar diverse soorten te krijgen. De hoop is om een groep van oceaanambassadeurs over de hele wereld te inspireren. Voor langere oceaanoversteken verwelkomt EUROPA wetenschappers aan boord om hun eigen onderzoeksprojecten uit te voeren. Oceanografen, astronomen en mariene biologen hebben de afgelopen jaren de bemanning vergezeld, en hun aanwezigheid en kennis worden zeer gewaardeerd door de bemanning en deelnemers.

EUROPA moedigt internationale bemanningen aan om deel te nemen aan oceaanonderzoek dat aan boord wordt uitgevoerd door hen uit te nodigen om samen te werken met de onderzoekers via presentaties, het organiseren van speciale tentoonstellingen aan boord, discussies en handson werk met netten. Samenwerken met universiteiten en andere instellingen heeft als doel om de wetenschappelijke wereld te verbinden met de wereld op zee, om het bewustzijn over de toestand van de oceanen en poolgebieden te vergroten. Ze verzamelen solide gegevens door de inspanningen van onderzoekers, universiteiten en bedrijven gedurende meerdere jaren, met als doel een database op te bouwen die kan bijdragen aan de zaak.

Hoe te boeken

Deze reis is open voor boekingen. Neem een kijkje bij de veelgestelde vragen voor een vlot boekingsproces! Hier vind je meer informatie over het boeken van meerdere reizen en andere belangrijke details!