group mail play plus user camera comment close arrow-down facebook twitter instagram

Talcahuano - Paaseiland

Ontdek de wonderen van de Pacific: zeil naar Paaseiland

 • 23
  dagen
 • 2010
  nautische mijlen
 • reissom €4830,- p.p.
  4 of 6 persoonshut
 • reissom €5865,- p.p.
  2 persoonshut

Terwijl we afscheid nemen van de levendige cultuur van Zuid-Amerika, beginnen we aan een nieuw avontuur, waarbij we onze blik richten op de uitgestrektheid en onmetelijkheid van de Stille Oceaan.

De ononderbroken schoonheid van de Stille Oceaan, het geluid van de golven die zachtjes tegen het schip klotsen en de kameraadschap van onze medeopvarenden zullen de enige constante elementen zijn terwijl we naar onze volgende bestemming varen, vol verwachting om de mysteries en wonderen van Paaseiland te verkennen.

Talcahuano

Onze reis brengt ons van Talcahuano, Chili, naar Hanga Roa, Paaseiland, een tocht die ongeveer 20 dagen zal duren. Gedurende deze tijd zullen we volledig ondergedompeld in het leven aan boord van Bark EUROPA, (bijna) zonder connectie met de buitenwereld.

Zodra we de Stille Oceaan bevaren, zullen we de oostelijke passaatwinden tegenkomen, afkomstig uit het zuidoostelijke deel van de oceaan. Deze winden, bekend om hun consistentie en kracht, zijn ideaal voor het zeilen met een dwars getuigd schip zoals Bark EUROPA. We kunnen uitkijken naar een soepele en comfortabele reis. 

De uitgestrektheid van de Stille oceaan is alles wat we om ons heen zullen zien. Met een indrukwekkende oppervlakte van 64 miljoen vierkante mijl is de Stille Oceaan niet alleen de grootste, maar ook de diepste oceaan op aarde, die ongeveer de helft van het wateroppervlak van de planeet bedekt. Het diepste punt, bekend als de Challenger Deep, reikt tot een verbazingwekkende diepte van 35.797 voet (10.915 meter), wat gelijk staat aan bijna 7 Eiffeltorens gestapeld op elkaar.

Dit zeilavontuur biedt een fantastische kans om volledig te genieten van al het natuurschoon en een groter gevoel van verantwoordelijkheid voor het milieu te ontwikkelen. Terwijl je over het water uitkijkt, ervaar je de rauwe kracht van de natuur in al haar glorie. De hoge golven die verschijnen en verdwijnen, het gevoel van overgeleverd te zijn aan de natuur, de adembenemende zonsopgangen en zonsondergangen, de ontelbare sterren die boven je fonkelen, de zeedieren en de oneindige tinten blauw dragen allemaal bij aan een oceaanoversteek die een onvergetelijke ervaring is die zeker een blijvende indruk zal achterlaten.

Paaseiland

Paaseiland, ook wel bekend als Rapa Nui, is een klein afgelegen eiland in het zuidoosten van de Stille Oceaan. Het eiland is beroemd om zijn mysterieuze en indrukwekkende Moai-beelden, reusachtige stenen beeldhouwwerken van hoofd- en torsofiguren die zijn gemaakt door de eerste bewoners van het eiland. Deze beelden, ongeveer 4 meter hoog en elk ongeveer 14 ton zwaar, weerspiegelen de geschiedenis van de dramatische opkomst en ondergang van de meest geïsoleerde Polynesische cultuur.

Het eiland ligt ongeveer 3.700 kilometer ten westen van Zuid-Amerika en 1.770 kilometer van het dichtstbijzijnde naburige eiland. Ondanks zijn afzondering wordt aangenomen dat de mensen die de Moai-beelden hebben uitgehouwen en opgericht afstammelingen waren van onverschrokken reizigers die duizenden jaren geleden uit Taiwan vertrokken. Volgens de legende vertrokken de mensen naar Paaseiland omdat hun eigen eiland langzaam door de zee werd opgeslokt.

Paaseiland is niet alleen beroemd om zijn Moai-beelden, maar ook om zijn prachtige stranden. Het eiland herbergt verschillende ongerepte stranden met lapis lazuli gekleurde wateren en zacht wit zand. Een van de meest adembenemende stranden is Anakena, omgeven door een indrukwekkend bos van kokospalmen, en wordt gezegd dat het de plek is waar Hotu Matua aan land kwam. Sommigen geloven dat een van de vele grotten langs het strand het huis van de koning was.

Het bezoeken van Paaseiland is een ervaring als geen ander. De afzondering van het eiland en zijn unieke geschiedenis maken het een fascinerende en mysterieuze bestemming die bezoekers van over de hele wereld aantrekt.

Leer zeilen aan boord van Bark EUROPA

Aan boord van Bark EUROPA worden gasten ‘voyage crew’ genoemd en zal de vaste bemanning je training geven om je om te vormen tot zeelieden. Zelfs zonder eerdere ervaring, kun je alles leren wat je moet weten tijdens de reis. In tegenstelling tot een traditionele cruise biedt Bark Europa een hands-on zeilervaring, waarbij je actief deelneemt aan zeilactiviteiten. De reisbemanning is verdeeld in drie groepen of wachten, vernoemd naar de kleuren van de Nederlandse vlag - rood, wit en blauw. Elke wacht duurt vier uur, gevolgd door acht uur vrije tijd.

Zodra het wachtsysteem van start gaat vind je al snel het ritme van het leven op zee. Je wordt verdeeld in drie wachten, de rode wacht, blauwe wacht en witte wacht, vernoemd naar de kleuren van de Nederlandse vlag. Tijdens de vier uur dat je op wacht staat zijn er verschillende taken die verdeeld zullen worden onder jou en je wachtgenoten. Zo zullen er altijd twee personen van de wacht aan het roer staan. Samen zorg je voor een constante koers. De vaste bemanning zal je uitleggen hoe je het schip moet sturen en waar je op moet letten.

Ook staan er te allen tijde twee mensen op de uitkijk op het voordek. Telkens wanneer je iets interessant in het water ziet, zoals schepen, boeien, ijsbergen of dierenleven wordt dit aan de officier van de wacht medegedeeld. De rest van de wachtleden helpen mee aan dek. Tijdens de wacht is er ook tijd om de bemanning te helpen met het onderhoud van het schip. Hier leer je werken met traditionele materialen en methodes, zoals houtbewerking, astronavigatie, zeilmakers werk en traditioneel touw- en tuigwerk. Zo is elke dag anders en valt er altijd wat nieuws te leren. 

Tijdens de acht uur vrije tijd kun je als voyage crew ontspannen of genieten van het uitzicht. De bibliotheek is beschikbaar voor rustig lezen of schrijven in je logboek, en het dekhuis biedt gelegenheid om met mede-crewleden te socializen onder het genot van een drankje, bordspel of kaartspel. De bemanning zal ook lezingen geven over uiteenlopende onderwerpen, variërend van traditionele zeemansvaardigheden tot wetenschappelijk marine biologisch onderzoek en astronomie.

Ook tijdens de vrije tijd kan de voyage crew de vaste bemanning helpen met het hanteren van de zeilen en onderhoudswerkzaamheden. Indien nodig zal het keukenteam ook om hulp vragen bij het bereiden van maaltijden. Je kunt je vrije tijd zelf invullen en zo veel of zo weinig doen als je wilt.

Hoe te boeken

Neem een kijkje bij de veelgestelde vragen voor een vlot boekingsproces! Hier vind je meer informatie over het boeken van meerdere reizen en andere belangrijke details!