group mail play plus user camera comment close arrow-down facebook twitter instagram

Deel 2 - Eerste dagen Antarctica: pinguins, poep en ijsbergen

Logbook by one of the trainees in Dutch

© photo by Frits Meijst

Joehoe! Voor ons doemt Barientos Island op. Een klein, heuvelachtig en groen eilandje vól met pinguins. We gaan voor anker en de Zodiacs brengen ons in groepjes naar de wal.

Rondhupsende pinguins
Wat voelt dat lekker na 5 wilde dagen op het water. Een beetje onvast en onwennig staan we tussen honderden pinguins. Ze zijn net zo nieuwsgierig als wij naar hen. Wat zijn ze grappig en luidruchtig! Wel stinkt het behoorlijk, hun poep ligt overal. En ze komen écht heel dichtbij.

Zomertijd
Ik verbaas me over hoe groen het is. Eerlijk gezegd dacht ik dat alles op Antarctica altijd bedekt was met een dikke laag ijs en sneeuw, maar het is hier nu zomer en dat merken we goed op de eerste eilanden die we bezoeken. De temperatuur is boven nul, alleen de wind zorgt dat het veel kouder aanvoelt.

Geen woorden
Na Barientos Island varen we verder en maken we landings op Fort Point, Yankee Harbour, Whalers bay en Pendulum cove. Elke plek is anders en ook weer waanzinnig. Ik denk dat we al tienduizenden foto's hebben gemaakt van alle pelsrobben, zeeluipaarden, walvissen, pinguins, vogels, het water, ijsbergen en elkaar. Hopelijk kunnen die helpen bij ons verhaal straks thuis.

Eigenlijk weet ik geen woorden die kunnen beschrijven wat we zien en ervaren. Magisch. Adembenemend. Fantastisch. Het is alles en meer.

Geschreven door:
Merel Bultman | Voyage crew

Comment on this article