group mail play plus user camera comment close arrow-down facebook twitter instagram

Deel 3 - Walvissen in de ochtend & Zodiac tour in de mist

Logbook by one of the trainees in Dutch

© photo by Frits Meijst

Whales, whales!! There are whales!
Ik word wakker van geschreeuw van buiten. Het is 16 februari, een uur of 6 in de ochtend en ik schiet snel in m'n kleren. Omdat de temperatuur extreem schommelt dragen we allemaal veel laagjes over elkaar zodat je snel iets kunt uit- of aantrekken als dat nodig is.

De mast in
Als ik boven aan dek kom, hoor ik de oooh's en de aah's en het geklik van de camera's van de mensen die al buiten waren. Binnen een paar tellen is iedereen er en trekken de eerste mensen hun klimgordels aan om de mast in te gaan. Van boven is het uitzicht nóg spectaculairder.

Magisch zonlicht
Wat we zien en horen is zo gaaf. Een stuk of 4 nieuwsgierige walvissen zwemmen rond de boot en er onder door. De walvissen ademen steeds uit en spuiten zeewater hoog de lucht in waardoor er nevel boven het water hangt. Het zonlicht dat er doorheen schijnt, maakt het zo magisch mooi. En dat wordt versterkt omdat we zo stil zijn. De walvissen blijven lang bij ons terwijl we richting Trinity Island varen.

Zodiac tour in de mist
Die middag varen we rond met de Zodiacs op een waanzinnige plek, een Tolkien-achtig landschap. We worden getrakteerd op zonnende zeeluipaarden en pelsrobben. Langzaam varen we tussen honderden meters hoge rotspartijen rakelings langs ijsbergen in helblauw, bijna groen water. De ijsbergen bewegen en dat maakt het heel spannend: kunnen we hier wel of niet door?

Chocola tussen het ijs
Ineens varen we naar elkaar toe en koppelen we de 3 motorbootjes aan elkaar. We drijven als een vlot tussen de ijsbergen. Op dat moment tovert Jordi, onze expeditieleider een verrassing uit zijn tas: warme chocolademelk en voor iedereen een stukje chocola. Chocola tussen de ijsbergen. Hoe verzin je het? Ik denk dat ik hier maar blijf.

Geschreven door:
Merel Bultman | Voyage crew

Comment on this article